10 برد ویژه تیم ملی در جام ملتها به انتخاب «فوتبالی»؛ وقتی روی ابرها بودیم

10 برد ویژه تیم ملی در جام ملتها به انتخاب «فوتبالی»؛ وقتی روی ابرها بودیم

پایگاه خبری فوتبالی- جام ملتهای آسیا کمتر از 72 ساعت دیگر در قطر شروع می‌شود و تیم ملی قرار است بازی اولش را برابر فلسطین برگزار کند. 

به گزارش فوتبالی، صدرنشین جدول رده‌بندی کلی این بازیها، لحظات شیرین ویژه‌ای در این رقابتها داشته است که شاید این 10 رویارویی دراماتیک بیشتر در ذهن باقی مانده باشد؛ دیدارهایی که وقتی سوت پایانش زده شد، ما داشتیم روی ابرها زندگی ‌می‌کردیم.

* ایران 6- کره جنوبی 2/ جام ملتهای 1996/ امارات

فراتر از هر رویایی در ورزشگاه آل مکتوم دبی رقم خورد. تیمی که نیمه اول را با شکست 2 یک ترک کرده بود، ناگهان تبدیل به اژدهایی شد که رقیب را قورت داد. تیمِ مایلی‌کهن در نیمه دوم، 5 گل زد و دراماتیک‌ترین برد تاریخ‌مان در جام ملتها را رقم زد. علی دایی درست همینجا بود که تبدیل شد به غول چراغ جادو؛ حالا او تور هر دروازه‌ای که ما آرزوی فتحش را داشتیم، می‌لرزاند.

* ایران 3- عربستان صفر/ جام ملتهای 1996/ امارات

یک عصر پاییزی دل‌انگیز در اواخر آذر 1375. ما برای صعود از گروه نیاز به بردن عربستان داشتیم و این پیروزی را به بهترین شکل ممکن در دبی رقم زدیم. مثلث رویایی تیم ملی، معمار این برد بود. کریم باقری با ضربه سر از روی خط محوطه جریمه گل زد و بعد از دایی، نوبت به خداداد عزیزی رسید که نصف عربستان را به خط کرد و همه‌شان را دریبل زد.

* ایران 2- رژیم صهیونیستی یک/ جام ملتهای 1968/ ایران

اولین حضور در جام ملتها و اولین قهرمانی که البته با سناریوی دراماتیکی رقم خورد. ما برای قهرمانی، مساوی می‌خواستیم و رژیم اشغالگر قدس باید برنده می‌شد. اشپیگل گل اول را جلوی چشم 30 هزار تماشاگر حاضر در امجدیه زد ولی تیم محمود بیاتی به بازی برگشت و با گلهای همایون بهزادی در دقیقه 75 و پرویز قلیچ‌خانی در دقیقه 86، پرچم ایران را روی قله آسیا نصب کرد. روزی که حاضران در ورزشگاه امجدیه هم با قهرمانی ایران جشن گرفتند و هم از شکست رژیم اشغالگر قدس حسابی کیف کردند.

* ایران 4- کره جنوبی 3/ جام ملتهای 2004/ چین

علی کریمی این بار به عنوان مهاجم اصلی و جلوتر از علی دایی که مهاجمِ فریب بود، در ترکیب قرار گرفت و با یک هت‌تریک، همه گاف‌های مرگبار ابراهیم میرزاپور را پوشاند. مثلث کعبی، مهدوی‌کیا و کریمی، هر بلایی که دلش می‌خواست بر سر سمت چپ رقیب آورد و آنجا را به اتوبانی چند باندی تبدیل کرد.

* ایران 3- تایلند 2/ جام ملتهای 1972/ تایلند

با توجه به برد ما برابر عراق و تساوی تایلند و عراق، صعود تیم ملی قطعی بود و به همین دلیل، محمد رنجبر تصمیم گرفت تیم اصلی‌اش را روانه زمین نکند. وقتی بازی به دقیقه 70 رسید، میزبان با 2 گل جلو بود که علی جباری وارد معرکه شد. 3 گل او روی 3 پاس حسین کلانی، طومار تایلند را تنها در 8 دقیقه پیچید تا تیم ملی با کامبک و برد، زمین را ترک کند.

* ایران یک- کویت صفر/ جام ملتهای 1976/ ایران

فینال بازیها در ورزشگاه تازه تاسیس تهران و در حضور 112 هزار تماشاگر. تیم حشمت مهاجرانی برابر کویت قرار گرفت و با یک گل برنده شد تا سومین قهرمانی پیاپی ایران در جام ملتها تثبیت شود. تک گل بازی را علی پروین زد؛ یک ضربه ایستگاهی بی‌نظیر که از دروازه‌بان درخشان کویت یعنی احمد طرابلسی فقط یک تماشاگر ساخت.

* ایران صفر- چین صفر/ جام ملتهای 1988/ قطر

2 شکست پیاپی برابر کره جنوبی در مرحله گروهی و عربستان در نیمه‌نهایی، مسیر تیم ملی را به سمت بازی رده‌بندی برد و تساوی بدون گل، رای به تعیین برنده در ضربات پنالتی داد. این بار اما خبری از «نفرین» نبود چون درون دروازه، احمدرضا عابدزاده را داشتیم. هر 3 ضربه ما، گل شد و هیچکدام از 3 ضربه رقیب به تور نرسید تا جام را با حضور روی پله سوم ترک کنیم.

* ایران 4- بحرین 2/ جام ملتهای 2004/ چین

با شکست برابر میزبان، راه تیم برانکو به سمت رده‌بندی کج شد و رویارویی با بحرین، تیمی که 2 سال قبل زیادی برابرمان و برای دیگران، خوش‌رقصی کرده بود. تیم ملی خیلی زود با گل نکونام، جلو افتاد. بحرین 2 بار پا به پای ما آمد و بازی را به تساوی کشید ولی جوابی برای دبل دایی در 10 دقیقه پایانی نداشت تا یک انتقام شیک گرفته و با حضور روی پله سوم، کارمان را تمام کنیم.

* ایران 2- کره جنوبی یک/ جام ملتهای 1972/ تایلند

تیم محمد رنجبر که به عنوان مدافع عنوان قهرمانی وارد بازیها شده بود، به فینال رسید و برابر کره جنوبی قرار گرفت. گل علی جباری در دقیقه 65 جواب داده شد. کار به وقت اضافه کشیده شد و این بار عملیات دفاع از قهرمانی با گل دقیقه 108 حسین کلانی با موفقیت اجرا شد تا نهمین بازی‌مان در جام ملتها هم بدون باخت و البته با قهرمانی دوم تمام شود.

* ایران 2- عراق یک/ جام ملتهای 2011/ قطر

قرعه‌کشی رای به برگزاری افتتاحیه برابر عراق داد. یونس محمود از اشتباه مرگبار و دیگر طبیعی شده مهدی رحمتی در خروج استفاده و دقیقه 13، دروازه‌مان را باز کرد. تیم قطبی در همان نیمه اول با ضربه غلامرضا رضایی بازی را مساوی کرد. ضربه ایستگاهی دقیقه 84 ایمان مبعلی که از میان همه بازیکنان عبور کرد و به تور رسید درنهایت ما را به عنوان برنده از زمین بیرون برد.

گزارش از علیرضا خطیبی/ پایگاه خبری فوتبالی