لقب(ها): ذوبی ها، سبز ها، گاندو ها، نگین سبز ایران
سال تاسیس: 1347
افتخارات تیمی: 4 قهرمانی در جام حذفی ایران (در سال های 82_1381 ،88_1387، 94_1393، 95_1394 )
قهرمانی سوپر جام ایران در سال 1395
راهیابی به فینال آسیا در سال 2010
اسطوره ها: رسول کربکندی، علی شجاعی، مهدی رجب زاده، قاسم حدادی فر، علی اکبر استاد اسدی، اسماعیل فرهادی، محمدرضا خلعتبری
استادیوم: ورزشگاه فولادشهر (گنجایش: 15،000 نفر)
یکسال پس از راه اندازی کارخانه ذوبآهن اصفهان از سوی دولت، محمدعلی تقیزاده فرهمند در سال 1347 تأسیسات ورزشی کارخانه ذوبآهن اصفهان را بنیان گذاشت. این باشگاه از همان ابتدا توانست در رشتههای ورزشی فوتبال، بسکتبال، وزنهبرداری، پینگ پنگ، شنا و کُشتی فعالیت کند.
ذوبآهن نخستین بازی رسمی خود را برابر پیکان انجام داد و 2_4 شکست خورد. از جمله بازیکنان آن تیم میتوان روحالله زرگر، اصغر نیلچیان، نعمتالله زرگر و مصطفی قانعی را نام برد. سبزهای اصفهان در سال 1352 به جام تخت جمشید وارد شدند. این تیم تا به حال توانسته –به غیر از سال 1374 که در لیگ دو بازی کرد– در تمامی لیگ های سطح اول فوتبال ایران بازی کند. ذوبی ها بعد از انقلاب از سال 1372 با خرید امتیاز تیم تام به لیگ کشور بازگشتند.
ذوب آهن چهار بار نایب قهرمانی در این لیگ را تجربه کرده اما تاکنون موفق به قهرمانی در لیگ برتر نشده است. این تیم در جام حذفی چهار قهرمانی و یک نایب قهرمانی کسب کردهاست و از تیمهای پرافتخار این جام میباشد. ذوبآهن پس از سپاهان و پرسپولیس، سومین تیمی است که توانسته در دو دوره پیاپی قهرمان جام حذفی شود. ذوبآهن به عنوان قهرمان جام حذفی فوتبال ایران، سال 1389 در لیگ قهرمانان آسیا حضور یافت.
ذوب آهن در ليگ قهرمانان آسیا، تیمهای قدرتمندی چون بنیادکار ازبکستان، الاتحاد عربستان، پوهانگ استیلرز کره جنوبی(مدافع عنوان قهرمانی) و الهلال را از پیش رو برداشت. گاندوها در تاریخ 22 آبان 1389 و در تک بازی فینال که در استادیوم ملی المپیک توکیو برگزار شد، با مربی گری منصور ابراهیم زاده برای اولین بار به دیدار پایانی این مسابقات صعود کرد و به مصاف تیم سئونگنام ایلهوا چونما رفت که در دیدار پایانی نتوانست پس از 18 سال جام قهرمانی آسیا را برای یک تیم ایرانی بدست آورد و بانتیجه 3 بر 1 مغلوب تیم سئونگنام کره شد.
منصور ابراهیم زاده در این سال کاندیدای انتخاب به عنوان بهترین مربی جهان شد. این نایب قهرمانی در حالی بود که تیم ذوبآهن اصفهان ستارگان زیادی در اختیار نداشت و همین موضوع سبب شد تا بسیاری عملکرد منصور ابراهیمزاده به عنوان سرمربی را ستایش کنند. تیم او توانسته بود تیم بنیادکار تحت هدایت مربی سرشناس برزیلی، فیلیپه اسکولاری را با تمام ستارگانش از جمله ریوالدو، جپاروف، دنیلسون و... را دو بار شکست دهد.
این باشگاه در مرداد 1393 گاندو یا تمساح پوزه کوتاه ایرانی که نسل آن در ایران در خطر انقراض قرار گرفته را به عنوان نماد خود برگزید.
ذوب آهن از معدود باشگاههای ایرانی است که ورزشگاه اختصاصی دارد.ورزشگاه فولادشهر، ورزشگاه خانگی این تیم در سال 1377 افتتاح شده است.
مدیر عامل این تیم سعید آذری طی دو دوره زمام امور این باشگاه را در اختیار داشت. آذری از سال 1383 تا سال 1388 طی یک دوره پنج ساله مدیرعاملی این باشگاه را برعهده داشت. همچنین در سال 1392 نیز برای دومین بار به عنوان مدیرعامل باشگاه ذوبآهن اصفهان انتخاب شد که تا سال 1398 تا این باشگاه ماند تا این که در نهایت از این تیم جدا شد و به فولاد پیوست.
مهدی رجبزاده در سال 1391 برای سومین بار به تیم ذوبآهن اصفهان پیوست تا پایان دوران حرفهای خود را در این تیم سپری کند. 11 فصل حضور و انجام 353 بازی رسمی با پیراهن ذوبآهن، او را به اسطوره این باشگاه اصفهانی تبدیل کردهاست.
مهدی رجبزاده در خرداد 1397 از فوتبال خداحافظی کرد و شماره 30 باشگاه ذوب آهن به افتخار او بایگانی شد.
در اواسط لیگ هجدهم، بعد از قطع توافقی همکاری امید نمازی و باشگاه ذوب آهن، علیرضا منصوریان با سابقه مربیگری در تیم های پاس همدان، تیم ملی زیر 22 سال، استقلال تهران و نفت تهران، هدایت این تیم را بر عهده گرفت.