پایگاه خبری فوتبالی- در 3 فصل اخیر و با مقایسه کردن بازیهای 10 هفته ابتدایی فصل، کدام استقلال تیم بهتری بوده است؟
به گزارش فوتبالی، تیمی که با مجیدی صاحب رویاییترین قهرمانی تاریخ لیگ برتر شد؟ یا استقلالِ ساپینتو که مدافع عنوان قهرمانی بود و خوب هم تقویت شد بخصوص در فاز هجومی با قایدی و محبی؟ و یا استقلالی که این فصل به صدر جدول تکیه زده است؟
استقلالِ مجیدی، اقتدار دفاعی بالایی داشت و خوب بلد بود چطور باید برابر رقبا ایستادگی کرد. تیم ساپینتو، فاز هجومی درخشانی داشت که دروازه هر رقیبی را باز میکرد. استقلالِ نکونام اما نه فاز دفاعی دوران مجیدی را دارد (بدون یزدانی آن روزها فوقالعاده روی فرم و البته سیلوا و حتی غلامی) و نه فاز هجومی دوران ساپینتو را (با حضور دو وینگر تمامعیار یعنی مهدی قایدی و محمد محبی) ولی فعلا صدرنشین است و تعادل مناسب و خوبی بین هر دو فازش ایجاد کرده حتی با حضور یکی مثل ایمان سلیمی در خط دفاع و مهاجمانی مثل بابایی، رمضانی و مطهری که فعلا زیاد گل نزده و خودشان را نشان ندادهاند.
* هجوم
این عنوان در هر دو آیتم امیدگل و شوت به سمت دروازه رقبا متعلق است به تیم فصل قبل یعنی استقلالِ ساپینتو. روی پله بعدی، استقلال مدل مجیدی قرار دارد و آخرین عملکرد هم برای نکونام است.
تیم ساپینتو در 10 بازی ابتدایی فصل، امیدگل 14.1 را ثبت کرد و 11 گل زد. آنها در این بازیها، 140 بار به سمت دروازه رقبایشان شوت زدند یعنی هر بازی 14 ضربه.
استقلالِ مجیدی صاحب امیدگل 12.98 در 10 بازی ابتدایی فصل بود و توانست 10 گل (بدون احتساب 3 گل انضباطی بازی با گلگهر) بزند. تعداد شوتهای این تیم هم 128 بود یعنی تقریبا هر بازی 13 ضربه به سمت دروازه رقبا.
استقلالِ نکونام به لحاظ آماری از هر دو تیم دیگر عقبتر است. آنها امیدگل 12.64 را در 10 بازی ابتدایی ثبت و 15 گل به ثمر رساندند. استقلال در 10 بازی این فصل 113 شوت به سمت دروازه رقبا زده یعنی تقریبا 11 ضربه در هر بازی.
نتیجهگیری فاز هجومی استقلال در 3 فصل اخیر چنین است که تیم ساپینتو از دو تیم دیگر هجومیتر ولی بیدقتتر بود. استقلالِ نکونام نسبت به دو تیم دیگر، بار هجومی کمتری داشت ولی به شدت دقیق بود چراکه با کمترین شوت و امیدگل، بیشتر از دو تیم دیگر، گل زد. استقلالِ مجیدی، تیمی استاندارد بود که امیدگل و تعداد گلهایش تقریبا برابر بود.
* دفاع
بازهم آخرین آمار به استقلالِ نکونام تعلق دارد. تیم مجیدی، امید گل کمتری به رقبا داد ولی بهترین آمار درخصوص ندادن فرصت شوتزنی به رقیب به استقلالِ ساپینتو تعلق دارد. استقلالِ مجیدی، امید گل زیادی به رقبا نمیداد و به همین دلیل هم درنهایت 21 کلینشیت در 30 بازی ثبت کرد. آنها در 10 بازی ابتدایی فصل امیدگل 5.07 را به حریفانشان دادند و تنها 2 بار دروازهشان باز شد. 75 شوت در این 10 بازی به سمت دروازه حسینی زده شد.
استقلال مدل پرتغالی، امیدگل 5.4 را به رقبایش در 10 بازی ابتدایی داد و دروازهاش 6 بار باز شد یعنی بیشتر از امیدگل. رقبای استقلال در فصل قبل، 65 شوت به سمت دروازه آنها در 10 بازی ابتدایی زدند.
مجموع امیدگل رقبای استقلال در 10 بازی ابتدایی این فصل، 7.76 است و 6 بار دروازهاش باز شده که کمتر از امیدگل است. رقبای استقلال در این بازه زمانی، 87 بار به سمت دروازه حسینی شوت زدهاند.
نتیجهگیری فاز دفاعی استقلال در این 3 فصل اخیر چنین است که تیمِ مجیدی در صدر قرار میگیرد چراکه امیدگل کمتری به رقبا داد و نصف آن، دروازهاش باز شد که هم درخشش حسینی را نشان میدهد و هم شانس یا بیدقتی رقبا را در زدن ضربه آخر. تیم ساپینتو، امیدگل زیادی به رقبا نداد ولی بیشتر از آن دروازهاش باز شد درحالیکه کمترین آمار شوت به سمت دروازه خودی را داشت و این یعنی فاز دفاعی استقلال در فصل قبل به شدت ایراد داشت و ضعیف بود. تیم نکونام، اقتدار دفاعی ایده آلی ندارد چراکه امیدگل زیادی به رقبا داده ولی درخشش سید حسین حسینی بیشتر از همیشه به کمکش آمده است.
* مالکیت
بهترین آمار متعلق است به تیم ساپینتو که به طور میانگین، 52.8 درصد مالکیت را در هر بازی ثبت کرد. تیمِ نکونام هم آمار تقریبا استانداردی دارد و توانسته هر بازی را با معدل مالکیت 52.4 درصد به پایان ببرد. ضعیفترین آمار هم به تیمِ مجیدی تعلق دارد با ثبت مالکیت 49.8 درصد به طور میانگین در هر بازی.
* نتیجهگیری نهایی
استقلالِ مجیدی کمتر از امیدگلی که به رقبا داد، گل خورد (+) ولی کمتر از امیدگل خودش، گل زد (-). تیم ساپینتو، بیشتر از امیدگلی که به رقبا داد، گل خورد (-) و کمتر از امیدگل خودش هم گل زد (-). تیم نکونام اما هم کمتر از امیدگلی که به رقبا داد، گل خورد (+) و هم بیشتر از امیدگل خودش، گل زد (+).
گزارش از علیرضا خطیبی/ پایگاه خبری فوتبالی