اختصاصی فوتبالی؛ خبر ویژه/ سند ساختمان‌های فدراسیون فوتبال و پرسپولیس در آستانه بازگشت مالکیت!

اختصاصی فوتبالی؛ خبر ویژه/ سند ساختمان‌های فدراسیون فوتبال و پرسپولیس در آستانه بازگشت مالکیت!

پایگاه خبری فوتبالی- در حالیکه سند شش دانگ ساختمان‌های فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس (سه دانگ سند ساختمان این باشگاه به نام شستا خورد در حالیکه شش دانگ آن به نام فدراسیون فوتبال بود)، در سال های گذشته محل چالش بین اهالی فوتبال بوده است، طبق خبری اختصاصی که به فوتبالی رسیده است، با پیگیری‌های رییس فعلی فدراسیون فوتبال، این اسناد در آستانه بازگشت به فدراسیون قرار گرفته و کارهای قانونی‌اش در حال انجام است. 

به گزارش فوتبالی، این اتفاق از این نظر مهم است که در سال‌های گذشته از دست رفتن سند مالکیت سندهای فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس، پاشنه آشیل فدراسیون فوتبال شده بود و منتقدان روی انتقال سندهای مالکیت به شستا تمرکز می‌کردند اما تاج توانسته با استفاده از یک ماده قانونی مهم و موافقت رییس قوه قضاییه برای اعاده دادرسی و ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور، این اسناد را در آستانه بازگشت قرار بدهد و در صورت نقض حکم، سند تک برگ شش دانگ فدراسیون فوتبال و سند سه دانگ باشگاه پرسپولیس به زودی از شستا به فدراسیون فوتبال بازمی‌گردد.

داستان از چه قرار است؟ 

پس از ماجرای بدهی ارزی فدراسیون فوتبال به شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا)، فدراسیون فوتبال ایران به پرداخت بدهی ارزی به این شرکت از سوی مراجع قضایی، محکوم شد. داستان از این قرار بود که با توجه به تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ایران از سال 1398 توسط ترامپ اعمال شده، با طی تشریفات قانونی و گرفتم مجوز از مراجع ذی صلاح، دو میلیون یورو از شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) گرفته شد. با توجه به اینکه این مبلغ در سررسید مورد توافق، به دلیل تعویض مدیریت فدراسیون و بودن در دوران سرپرستی بازپرداخت نشد، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، دادخواستی به خواسته طلب این شرکت از فدراسیون فوتبال، به مراجع قضایی می‌برد و از فدراسیون فوتبال شکایت می‌کند. این اتفاق در سال 1400 می‌افتد و همانطور که در بالا اشاره شد، در این پرونده، به دلیل تغییرات مدیریتی در فدراسیون فوتبال، دفاع کامل و دقیقی به عمل نمی‌آید و حکم بدوی مبنی بر محکومیت فدراسیون فوتبال به پرداخت ۲ میلیون یورو به علاوه خسارت تاخیر تادیه صادر می‌شود. 

چرا حکم بدوی، به تجدیدنظر نرفت؟ 

عجیب اینجاست که حکم بدوی، به دلیل عدم تجدید نظرخواهی، قطعی می‌شود. پس از این صدور این حکم، دو ملک متعلق به فدراسیون فوتبال یعنی ساختمان خیابان سئول و ساختمان باشگاه پرسپولیس به منظور اجرای حکم دادگاه به مزایده گذاشته شده و در تاریخ شانزدهم فروردین ماه سال ۱۴۰۱ سند قطعی انتقال اجرایی به نام شستا صادر می‌شود. طبق اسنادی که در اختیار فوتبالی قرار گرفته است و البته مدیران فدراسیون فوتبال در سال‌های گذشته هم بارها به آن اشاره کرده‌اند، در ماه‌های سال ۱۴۰۰ و بر اساس سررسیدهای از پیش تعیین شده و درست در همان زمانی که شکایت شستا در جریان رسیدگی بوده تا بهمن ماه سال ۱۴۰۰، کلیه مبالغ و طلب‌های شستا معادل ریالی روز به این شرکت پرداخت می‌شود. این در حالی است که دو ماه قبل از تنظیم سند انتقال اجرایی از فدراسیون فوتبال به شستا طبق اسناد مالی، فدراسیون فوتبال به شستا بدهی نداشته است.  ظاهرا با پیگیری‌های ویژه مهدی تاج پس از حضور دوباره در فدراسیون فوتبال از شهریور 1401 به عنوان رییس جدید فدراسیون و طبق وعده‌هایی که قبل از انتخاب به عنوان رییس فدراسیون فوتبال در انتخابات شهریور ۱۴۰۱ درباره بازپس گیری ساختمان‌های فدراسیون فوتبال، ورود بانوان ورزشگاه‌ها و رفع تعلیق مجوز حرفه‌ای، ورود کمک داور ویدیویی و آزادسازی پول‌های ایران در فیفا (که منجر به ورود کمک داورویدیویی به فوتبال ایران شد) و انتقال سند مالکیت ساختمان‌های فدراسیون به شستا، داده بود، اعاده دادرسی شد تا بازگشت سند مالکیت به فدراسیون فوتبال، در آستانه تحقق قرار بگیرد. 


ماده 477 چه می‌گوید؟ 

این اتفاق بر اساس اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی، افتاده است. طبق این ماده، از آنجا که رای صادر شده از دادگاه بدوی که به دلیل عدم تجدیدنظرخواهی، قطعی شده بود، طبق همان ماده در راستای اجرای عدالت و انصاف، با نظر مساعد رئیس قوه قضاییه؛ پس از طی تشریفات قانونی و بررسی محتویات پرونده و رای صادر شده، رای مورد اعتراض فدراسیون فوتبال به منظور رسیدگی مجدد به دیوان عالی کشور ارجاع شده است. به نظر می‌رسد ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور نشان می‌دهد که اعتراض فدراسیون فوتبال به رای سند مالکیت ساختمان‌های فدراسیون فوتبال، پذیرفته شده و احتمال بازگشت اسناد مالکیت فدراسیون فوتبال بسیار بالا به نظر می‌رسد.  

فدراسیون به شستا چقدر پول داده بود؟

جالب اینجاست که که در رای بدوی که فدراسیون وقت به آن اعتراض نکرده بود، فدراسیون فوتبال به پرداخت خسارت تاخیر تادیه محکوم شده است. این در حالی است که برابر قوانین حقوقی، به طلب ارز خارجی که یورو بوده، خسارت تاخیر تادیه تعلق نمی‌گیرد و مطالبه شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی هم که یورو بوده به قیمت روز و در سال 1400 و براساس تفاوت نرخ ارز به شرکت شستا پرداخت شده است. طبق مصاحبه‌های صفی الله فغانپور، مسئول حقوقی وقت فدراسیون فوتبال در رسانه‌ها، بیشتر از مبلغ معادل ریالی دو میلیون یورو به شستا داده شده بود.

1359