گزارش ویژه/ راز سال‌های بعد از جام برای استقلال: یادم تو را فراموش!

گزارش ویژه/ راز سال‌های بعد از جام برای استقلال: یادم تو را فراموش!

پایگاه خبری فوتبالی- فقط ۷۲ ساعت از قهرمانی استقلال در لیگ گذشت که خبر رفتن سرمربی قهرمان مثل بمب صدا کرد و فرهاد مجیدی بازهم استقلال را ترک کرد. 

به گزارش فوتبالی، تلخی این جدایی، شیرینی قهرمانی جاودانه استقلال در لیگ بیست و یکم را شست و برد. استقلالی ها پس از جدایی فرهاد مجیدی تا لحظه ای که ساپینتو به عنوان سرمربی استقلال معرفی شد، لحظه ای آرام و قرار نداشتند. البته استقلال در نقل و انتقالات هم حسابی از رقبایش به خصوص پرسپولیس عقب افتاده و هواداران این تیم هم زیاد امیدوار نیستند تا بتوانند در نقل و انتقالات، ستاره صید کنند. در این گزارش نگاهی داریم به سالهای پس از جام برای استقلال و بلاهایی که خواسته و ناخواسته بر سر تیم قهرمان آمده است.

اپیزود اول 

تابستان ۱۳۷۱ و جدایی سرمربی و ستاره ها

بعد از تیم رویایی سالهای ۶۹ و ۷۰ استقلال که با انواع جامها و رکوردها همراه بود و قهرمانی آسیا برای دومین بار نصیب استقلال شد و حتی سال بعد استقلال دوباره به فینال رسید اما در فینال مغلوب الهلال عربستان شد تا نایب قهرمان شود، ناگهان در تابستان ۷۱ این تیم زیر و رو شد. جدایی منصور پورحیدری و آمدن ذوالفقارنسب که بازیکن پرسپولیس بود و به جای پورحیدری سرمربی استقلال شد، طرفداران استقلال را شوکه کرد. البته این فقط پورحیدری نبود که جدا می شد، شاهرخ بیانی، مهدی فنونی زاده، رضا نعلچگر، رضا احدی، عبدالعلی چنگیز و جعفر مختاریفر استقلال را ترک کردند. مصدومیت طولانی مدت مجید نامجومطلق وامیر قلعه نویی باعث شد استقلال یکی از ضعیف ترین دوران حیاتش را سپری کند که ماحصلش پنجمی در لیگ و هفتمی در سوپرجام تهران و رفتن به دسته سوم با قانون عجیب و غریب و من درآوردی فدراسیون فوتبال بود. معمولا در همه لیگ ها تیم ها از دسته یک به دو می  روند، اما با اتفاقاتی که در سوپرجام افتاد، استقلال از دسته اول به دسته سوم رفت.

اپیزود دوم:

تابستان ۱۳۷۷

قهرمانی در لیگ هفتم آزادگان با ناصرحجازی باعث شد تا فتح الله زاده دست به خریدهای زیادی برای بازگشت استقلال به آسیا بزند. داریوش یزدانی، امیر موسوی، سهراب بختیاری زاده، سیروس دین محمدی و محمد نوازی در کنار ستاره های فصل قبل استقلال را مدعی اول قهرمانی در لیگ ۷۸-۷۷ نشان می داد. اما نتایج سینوسی استقلال در لیگ و ترانسفر سرژیک تیموریان، داریوش یزدانی و علیرضا منصوریان باعث شد استقلال فصل خوبی را سپری نکند، دربی را ببازد و با باخت مقابل سایپا موجبات برکناری حجازی فراهم شود، جوریکه استقلال لیگ را با زرینچه و ابراهیم طالبی تمام کرد. هواداران استقلال در آن زمان که روزنامه ها و هفته نامه ها و مجلات دوباره جان گرفته بودند، حسابی حرص و جوش می خوردند.

اپیزود سوم:

تابستان ۱۳۸۰

استقلال با پورحیدری فصل ۸۰-۷۹ را با یک قهرمانی مقتدرانه تمام کرد و با تقویت تیم در تابستان ۸۰، داشت آماده یک سه گانه تاریخی می شد. تا نوروز ۸۱ همه چیز خوب پیش می رفت ، اما یک باران سیل آسا در ورزشگاه آزادی و شکست از آنیانگ در نیمه نهایی جام باشگاههای آسیا، آرزوهای این تیم برای ستاره سوم را برباد داد. اتفاقات مشکوک انزلی هم استقلال را از فتح اولین دوره لیگ برتر باز داشت تا با استعفای پورحیدری، فقط یک جام حذفی به استقلال قلعه نویی برسد. پورحیدری تا زمانی که زنده بود، از ماجراهای مشکوک انزلی چیزی نگفت هر چند فریده شجاعی همسر او در آخرین گفت و گوی مفصل و ویدیویی اش با فوتبالی، غیرمستقیم به مسایلی اشاره کرد.

اپیزود چهارم 

تابستان ۱۳۸۵

پروژه سه ساله قلعه نویی بالاخره جواب می دهد و استقلال اولین قهرمانی اش در لیگ برتر را در جو بی نظیر آزادی جشن می گیرد. در حالیکه استقلال بعد از چهار سال به آسیا رسیده ، خبر رفتن امیر ۴۳ ساله به تیم ملی، شیرازه استقلال را از هم می پاشاند. مصدومیت مجتبی جباری، رفتن نیکبخت واحدی به پرسپولیس و رفتن رضا عنایتی به امارات دست استقلال را برای لیگ ششم کاملا خالی می کند تا سهم تیم صمد مرفاوی فقط یک چهارمی در لیگ ۸۶-۸۵ باشد. فصلی ملال آور که استقلال حتی دربی را هم می بازد و در حالیکه به خاطر نفرستادن لیست به آسیا، از لیگ قهرمانان آسیا حذف شده است، تمام فصل را حرص و جوش می خورد.

اپیزود پنجم

تابستان ۱۳۸۸

امیر قلعه نویی به استقلال در خرداد ۸۷ برمی گردد و استقلال را فاتح جام حذفی می کند و در لیگ هشتم هم یک قهرمانی دلچسب به دست می آید. اما اختلافات واعظ آشتیانی مدیرعامل وقت و امیر قلعه نویی که از اواسط فصل آغاز شده بود موجبات جدایی سرمربی قهرمان را فراهم می کند. امیر به اصفهان می رود و دو فصل پیاپی با سپاهان قهرمان لیگ برتر می شود اما سهم استقلال در لیگهای نهم و دهم ، یک سومی و یک دومی با مرفاوی و مظلومی است. استقلال در این دو فصل دستش به هیچ جامی نمی رسد اما چهاردربی پشت سر هم را در ادامه می برد.

اپیزود ششم

تابستان ۱۳۹۲

همه سرمست از سومین قهرمانی استقلال با قلعه نویی و صعود به جمع هشت تیم برتر آسیا هستند. این بار خبری از جدایی امیر و استقلال نبود، اما رفتن مجتبی جباری به سپاهان این تیم را در آستانه مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان با چالش جدی روبرو می کند. استقلال به اف سی سئول در مجموع دو بازی رفت و برگشت می بازد و در فصل بعدش، فرهاد مجیدی به یکباره و در بازی استقلال مقابل مس کرمان، از فوتبال خداحافظی می کند و منتظری و نکونام در نیم فصل لیگ سیزدهم با قلعه نویی به مشکل می خوردند و از استقلال می روند تا استقلال بین چهار تیم مدعی پنجم شود!

اپیزود هفتم 

خرداد ۱۴۰۱

استقلال با رمز "من به اینا نمی بازم" سرمربی اش، به اینا و اونا نباخت تا استقلال برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر، بدون باخت و سه هفته زودتر قهرمان لیگ برتر شود و به نه سال بدون قهرمانی و جام لیگ برتر نگرفتن خاتمه دهد. یک جشن باشکوه در آزادی برگزار می شود و سرمربی با گریه جام را بالای سر می برد و سه روز بعد در عین ناباوری به تیم یازدهم امارات می رود تا پروژه تکرار قهرمانی این تیم با چالشی جدی روبرو شود.

پی نوشت: وقتی به تاریخ نگاه می کنیم و سالهای بعد جامها را برای استقلال مرور می کنیم به چند مورد برخورد می کنیم:" نداشتن جاه طلبی بین همه ارکان باشگاه، خودخواهیها، منیت ها، ارجحیت دادن منافع شخصی بر منافع تیمی و تضعیف خواسته و ناخواسته استقلال باعث شده دست این تیم برای تکرار جام همیشه بسته باشد.

گزارش از پیمان خنافری/ پایگاه خبری فوتبالی

1470