خبرگزاری فوتبالی- صادق ورمزیار و کاظم اولیایی روی خط برنامه وقت اضافه رادیو ایران آمدند و با چیا فوادی، سردبیر خبرگزاری فوتبالی به گفت و گو پرداختند.
به گزارش فوتبالی، در ابتدای این میزگرد رادیویی، کاظم اولیایی، مدیرعامل سابق استقلال با اشاره به مشکلات خصوصیسازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: ما باید ریل گذاری درستی در ورزش داشته باشیم. چون اینگونه نیست، طرح هایمان نیز با شکست مواجه میشود. به خصوص برای باشگاه استقلال. نباید باشگاهها را دولت اداره کند. همه میدانیم و سالهاست میگویم. فوتبال کشور که فقط استقلال و پرسپولیس نیست. سال 58 درخواستی از سازمان تربیت بدنی به شورای انقلاب میرود که باشگاه ها باید ملی باشند. این شورا نیز مصوب میکند که باشگاهها زیر نظر سازمان تربیت بدنی و درامدزایی مردم اداره بشود. کل مصوبه دولتی شدن باشگاه ها همین است و هیچ قانون دیگری در این مورد نداریم. 40 سال است با سلیقه خودمان فوتبال را با اجبار و هزینههای مستقیم دولتی اداره میکنیم. یکی از افتخارات مجمع دو باشگاه آن است که از پول دولت استفاده نکردیم. اما به بدهیهای باشگاهها اضافه شده! پس هنر نکرده ایم. در نتیجه نحوه اداره فوتبال ما غلط است. باید برای خصوصیسازی هم درست تصمیم بگیریم و مسیر انتخاب کنیم.
چیا فوادی، کارشناس برنامه با اشاره به افتخارات اخیر پرسپولیس علیرغم بدهیهای مالی بالای این تیم، علت نتیجه نگرفتن استقلال را از اولیایی جویا شد. مدیرعامل سابق استقلال در این مورد گفت: این دو باشگاه نباید از سوی یک مجمع اداره شوند. این برخلاف قوانین فیفا نیز هست. آقای زنوزی هم با همین استدلال که وزارت ورزش در این زمینه خلاف میکند در لیگ برتر تیمداری میکنند. من 4 قهرمانی پشت سر هم را موفقیت خیلی بزرگی نمیدانم. اگر اینگونه باشد که ما دو بار قهرمان آسیا شدیم. از طرفی سطح فوتبال ما نیز پایین آمده است. در ضمن اینها باشگاه نیستند و تیم هستند زیرا در رشتههای دیگر هیچ فعالیتی ندارند. یکی از وظایف اصلی ما تبدیل این تیمها به باشگاه است. اما آیا ما از یک تیم ورزشی فقط توقع قهرمانی در رقابتهای داخلی داریم؟ پس رقابت در سطح آسیا و جهان چه؟ آیا پرسپولیس پس از قهرمانی در ایران، در آسیا هم میتواند موفق شود؟ قبلتر باشگاههای عربی که در آسیا به تیمهای ایرانی میخوردند گروهشان را گروه مرگ مینامیدند. اما حالا در رده هفتم یا هشتم تیمهای آسیایی هستیم. پرسپولیسیها خوش شانس بودند که برانکو بالای سرشان بود.
چیا فوادی به اینکه استراماچونی هم ممکن بود نقش مشابهی برای استقلال برعهده بگیرد اما ماندنی نشد اشاره کرد که کاظم اولیایی در واکنش به این موضوع گفت: استراماچونی را در شرایطی آوردند که میدانستیم ارز برای پرداخت به او نداریم و قرار بود پولش را در بانکهای ایتالیایی پرداخت کنیم. این اطلاعات کم مدیران استقلال بوده.
فوادی افزود: آندره آ استراماچونی متهم به پولشویی شده بود. اگر یک نفر به حساب او پول واریز میکرد این اتفاق نمیافتاد. پس مشکل این قرارداد پول نبود.
اولیایی ادامه داد: من این ضعفها را قبول دارم.
در ادامه صادق ورمزیار روی خط برنامه آمد و با اشاره به دلیل افت استقلال نسبت به زمان استراماچونی گفت: استقلال تغییر مداوم مدیریتی داشت و هرکدام به نحوی کار را اداره کردند. مشخص نشد ما چرا شفر را برداشتیم؟ اگر قرار بود پولش را بدهیم چرا او را اخراج کردیم؟ اگر قرار شد استراماچونی را بیاوریم چرا پولش را نداشتیم؟ اگر یک مربی بالاتر از سطح آسیا بیاوریم به فوتبال ما کمک میکند. اما امروز اینگونه نیست. برای مثال آقای سکوموروخوف از روسیه یا بونژاک به ایران آمدند و چیزهای زیادی از آنها آموختیم. این موضوع از نظر مالی هم میتواند به ما کمک کند. اگر برانکو ایوانکوویچ را برداشتند، یحیی گلمحمدی را جای او آوردند که حدود 6 دوره در لیگ ایران مربیگری میکند و رزومه دارد. اما فرهاد مجیدی رزومه آنچنانی نداشت. با اینکه باید از او حمایت کرد.
اولیایی در ادامه گفت: خواهش میکنم وزیر ورزش به قولهای که میدهد عمل کند. ایشان در جلسات خصوصیسازی فتند سه کار در حال انجام است. برای اینکه باشگاهها از ورشکستگی نجات پیدا کنند به آنها اموالی اهدا شود. یکی دیگر موضوع برنامه برای ورود به بورس است. مشکل استقلال هم برنامه است. علی رغم اینکه سالهاست آقای سعادتمند را میشناسم، باید بگویم او باید یا رزومه داشته باشد یا برنامه. در حال حاضر توقع برنامه برای باشگاه را داریم. آقایان گفتند برای ورود به بورس هم لازم است. توقع ما این است که این برنامه ارائه شود. از طرفی تا آزادسازی و تجاریسازی رخ ندهد، خصوصیسازی شدنی نیست.
صادق ورمزیار در ادامه گفت: دربی برگشت آخرین بازی بود که رنگ و بوی استقلال استراماچونی را شاهد بودیم. بعد از آن کرونا و وضعیت بدنی استقلال تیم را به هم ریخت. وقتی استراماچونی ایران را ترک کرد تمرینات خوبی نداشتیم. یک مقطع وریا غفوری کار را پیش برد. حالا با آقای مجیدی مصدومان استقلال مشخص میکند استقلال وضعیت بدنی خوبی ندارد. مانند کشیدگی همسترینگ ارسلان مطهری و پارگی رباطهای بازیکنان. با رسیدن شیخ دیاباته، مطهری و فرشید اسماعیلی تیم کمی راه افتاده اما حالا دیگر دیر شده و باید تمرکز تیم در جام حذفی باشد. هرچند آنجا هم استقلال کار راحتی ندارد. فکر میکنم نباید خیلی در لیگ بازیکنان تحت فشار باشند و باید برای جام حذفی آنها را حفظ کرد. میشود از جوانان تیم برای ادامه لیگ استفاده کرد. کار سختی ست اما فکر میکنم استقلالی که در دو هفته گذشته دیدیم، با وجود اینکه به همه تیمها گل زده، باید مشکل خط دفاعی را هم حل کند. در این صورت سهمیه آسیا در دسترس است. به شرطی که با بدن آماده به بازیهای حذفی و آسیایی بروند.
7413