ایران در رای‌گیری انتخاب میزبان جام جهانی 2026 شرکت می‌کند؛ رقابت داغ آمریکا و مراکش

ایران در رای‌گیری انتخاب میزبان جام جهانی 2026 شرکت می‌کند؛ رقابت داغ آمریکا و مراکش

وبسایت رسمی برنامه نود - میزبان جام جهانی 2026 ساعاتی قبل از افتتاحیه جام جهانی روسیه مشخص می شود. جلسه انتخاب میزبان با حضور نمایندگان 209 کشور عضو فدراسیون جهانی فوتبال برگزار خواهد شد که ایران نیز حق رای دارد.

به گزارش وبسایت نود، تنها دو پیشنهاد برای میزبانی اولین جام جهانی 48 تیمی تاریخ در اختیار فیفا قرار گرفته است. یکی از آنها مربوط به پیشنهاد مشترک سه کشور کانادا، مکزیک و آمریکاست. در صورتی که این گزینه انتخاب شود برای اولین بار در تاریخ جام جهانی در سه کشور برگزار می شود و مکزیک برای سومین بار و آمریکا برای دومین بار میزبان جام جهانی خواهند بود. قرار است که مراحل اولیه مسابقات در کشورهای کانادا و مکزیک برگزار شود و مراحل حساس و پایانی در استادیوم های آمریکا. پیشنهاد دیگر مربوط به مراکش است. کشوری که پنج بار درخواست میزبانی جام جهانی را داشته است. این کشور امیدوار است برای اولین بار در تاریخ، جام جهانی را به شمال افریقا ببرد. اگر مراکش میزبان جام جهانی شود برای دومین دوره پیاپی، یک کشور عرب زبان میزبان مسابقات می شود.

اخیرا 44 سناتور آمریکا در نامه ای از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خواسته اند تا از فدراسیون فوتبال کشورشان برای میزبانی مشترک جام جهانی 2026 با کانادا و مکزیک حمایت کند. این تورنمنت اولین جام جهانی 48 تیمی خواهد بود که مرحله اول آن در 16 گروه سه تیمی برگزار می شود. سناتورهای جمهوری خواه و دموکرات با هم متحد شدند و از ترامپ خواستند تا از آنها در رقابت با مراکش حمایت کند. مراکش تا کنون پنج بار درخواست میزبانی جام جهانی را داده و هرگز موفق به کسب میزبانی مسابقات نشده است.

در حال حاضر دو نکته آمریکا را از میزبانی جام جهانی دور می کند. میزبان جام جهانی 2026  در روز 13 ژوئن در شهر مسکو ساعاتی قبل از بازی افتتاحیه میان عربستان و روسیه مشخص می شود. یکی از مشکلات را بلاتر، رئیس سابق فیفا اعلام کرد. بلاتر گفت که تجربه جام جهانی 2002 که در کره و ژاپن برگزار شد باعث شده که فیفا به این نتیجه برسد که جام جهانی نباید در بیش از یک کشور برگزار شود.  البته بلاتر با داور ویدئویی و کل ایده های اینفانتینو مخالف است. اما نکته این جاست که نمایندگان آفریقا و آسیا از میزبانی مراکش در جام جهانی 2026 حمایت خواهند کرد.

در دوره های قبلی میزبان جام جهانی با رای 25 عضو کمیته اجرایی فیفا مشخص می شد اما در این دوره نمایندگان 209 فدراسیون فیفا هر کدام یک حق رای خواهند داشت. اگر 53 رای آفریقا، 46 رای اسیا و 10 رای آمریکای جنوبی به مراکش برسد، آمریکا شانسی برای میزبانی جام جهانی نخواهد داشت. به طور کلی کشورهای آمریکای جنوبی و آسیا با سیاستهای دولت ترامپ مخالف هستند. ترامپ بسیاری از کشورها را از مهاجرت به آمریکا منع کرده است و همین قضیه باعث شده که در سرتاسر دنیا دشمنان زیادی داشته باشد. در حال حاضر بسیاری از کشورهای مسلمان برای اخذ ویزای آمریکای با مشکلات زیادی مواجه هستند و اغلب آنها دوست ندارند که آمریکا با سیاست های اخیر ترامپ میزبانی جام جهانی را به عهده بگیرد. 

مراکش در حال حاضر نسبت به میزبانی جام جهانی 2026 نا امید نیست و بعد از آفریقای جنوبی می تواند تبدیل به دومین تیم از قاره آفریقا باشد که جام جهانی را میزبانی می کند. آمریکا امیدوار است که پس از 24 سال دوباره میزبان جام جهانی شود اما نمی توان شانس های مراکش را دستکم گرفت.

مسلما این که ایران هم در انتخاب میزبان جام جهانی نقش داشته باشد حائز اهمیت بالایی است. با توجه به 48 تیمی شدن مسابقات و رسیدن سهمیه تیمهای آسیایی در مسابقات به عدد هشت به نظر می رسد که در سال 2026 صعود ایران رئال به جام جهانی کار راحتی باشد و هدف ایران صعود به مراحل بالاتر باشد. 

1140