پایگاه خبری فوتبالی- از تیر 1397 تا تیر 1402؛ استقلال در این 5 سال، صندلی مدیرعاملیاش را روی گسل گذاشته بود که نهمین مدیرعامل هم معرفی شد.
به گزارش فوتبالی، در بین هشت نفر قبلی، هم آدمهای فوتبالی دیده می شوند و هم آدمهای کاملا بیربط با فوتبال! حتی برخی اوقات کارنامه آدمهای فوتبالی هم پر از شک و تردید است. مرور این سیاهه مترادف است با رسیدن به علت اینکه چرا جز یک قهرمانی لیگ برتر و یک قهرمانی جام حذفی، این همه مشکل و معضل برای استقلال ایجاد شده است. باید دید مدیرعامل جدید استقلال در ادامه چه خواهد کرد. با عملکرد هشت مدیر قبل از علی خطیر آشنا شوید:
* امیرحسین فتحی
در اواخر تیر 1397 به صندلی مدیرعاملی استقلال رسید و حدود 500 روز در این منصب باقی ماند. فتحی در این مدت تقریبا 5/1 ساله، هم فراز داشت و هم فرود. او مدیری مورد حمایت شخص سلطانی فر وزیر وقت ورزش و جوانان بود. درباره او شاید بشود گفت که در دورانی سخت مدیرعامل استقلال شد. استقلال را از افتخاری تحویل گرفت. با شفر شروع خوبی داشت اما در نهایت اتفاقهای عجیب دوران شفر، از دست دادن کورس های لیگ برتر در دو فصل متوالی و حذف از آسیا به همراه حذف از جام حذفی، باعث شد تا در نهایت پس از شکست استقلال از پدیده در مشهد، شفر از استقلال اخراج شود. فتحی شفر را اخراج کرد، مجیدی سرمربی موقت شد اما در ادامه این استراماچونی بود که جایگزین او شد. فتحی با هیات مدیره ناهمگونی هم استقلال را اداره کرد. هر کدام از اعضا نظر متفاوتی داشتند و البته همین کار را برای فتحی سخت کرده بود. او با هماهنگی علی خطیر، معاونش، استراماچونی را آورد اما به دلیل همین اختلاف های داخل هیات مدیره، خطیر از باشگاه رفت. فتحی در حالیکه فکر می کرد می تواند با کمک اعضای هیات مدیره، 200 هزار یورو را برای مرد ایتالیایی فراهم کند، اما در نهایت حتی نتواست 88 هزار یورو را فراهم کند و در نهایت استراماچونی یک طرفه فسخ کرد و رفت و بعد بازیکنان پس از بازی استقلال – پیکان در ورزشگاه آزادی علیه او مصاحبه کردند تا از سمتش کناره گیری کند. فتحی هرگز حاضر نشد به صورت شفاف درباره ماجرای استراماچونی حرف بزند و گهگداری در این باره صحبت می کرد. او پس از لو رفتن قرارداد استراماچونی از داخل و توسط یکی از معاونان اسبق باشگاه، صحبت کرد و البته این افشاگری را او انجام داد. امیرحسین فتحی بعد از استقلال به باشگاه انقلاب رفت و آنجا رییس شد و پس از باشگاه انقلاب، حالا رییس هیات مدیره باشگاه نساجی قائمشهر است.
* اسماعیل خلیلزاده
در دهه سوم آذر 1398 به عنوان سرپرست موقت، عنان کار را در دست گرفت و حدود 5/2 ماه دوام آورد. در دوران او، اتفاق خاصی نیفتاد که بتوان در کارنامهاش نمره مثبت و منفی درج کرد. خلیلزاده اما چندان پیگیر برگشتن آقای «ماچونی» نشد و خیلی زود با فرهاد مجیدی، قرارداد امضا کرد. گفته می شد که او از حامیان فرهاد مجیدی بود اما او برای بازگرداندن استراماچونی هم تلاش کرد و یک هیات صلح و سازش هم به قطر فرستاد که خودش هم جزو آن هیات بود اما قبل از جلسه اصلی، قرارداد استراماچونی در تهران لو رفت و مذاکرات هوا شد. خلیل زاده پس از اینکه مجیدی را سرمربی استقلال کرد، کرونای سختی گرفت و البته خودش هم حاضر به ادامه فعالیت نشد تا علی فتح الله زاده جایگزین او شود.
* علی فتحاللهزاده
ثمره حضور 17 روزه او، انبوهی از مصاحبهها با کلیه شبکههای رادیویی و تلویزیونی و رسانههای نوشتاری بود و خروجی دیگری نداشت. فتحاللهزاده خیلی زود فهمید اوضاع خراب است و باید برود و در این خروج، کرونا به موقع به دادش رسید. البته او بعدها گفت اگر می دانسته که کرونا فوتبال را تعطیل می کند، هرگز استعفا نمی داد. در هر حال او در آن 17 روز، به تلویزیون رفت و علیه استراماچونی مصاحبه کرد و استارت حملات هواداران به او شروع شد. در واقع سقوط محبوبیت فتح الله زاده از همان روزی که او علیه استراماچونی صحبت کرد، شروع شد.
* احمد سعادتمند
در فروردین 1399 بالاخره به صندلی مدیرعاملی رسید و 6 ماهی هم در این پست مشغول بود. در دوران او بود که استقلال از خریدهایش در هتل رونمایی کرد. سعادتمند خیلی زود با مجیدی به مشکل خورد و وعده داد برای برگشتن استراماچونی، همه کار کند ولی عدم موفقیتش در این امر، باعث شد با اجماع کامل هیات مدیره، رفتنی شود. احمد سعادتمند در استقلال مدیر چندان شفافی نبود. البته او با پفک آبی معروف شد. در حالیکه شرکت مینو، همزمان اسپانسر دو تیم استقلال و پرسپولیس شده بود، او پسش دستی کرد و گفت مینو اسپانسر استقلال است و پفک آبی قرار است برای هواداران تولید شود! سعادتمند البته فقط با ماجرای سراب استراماچونی به یاد نمی آید. او با ماجرای الکس نوری هم به یاد می آید. او گفت با هر دو توافق کردیم و اول استراماچونی به استقلال برمی گردد که برنگشت، الکس نوری هم قرار بود سرمربی استقلال شود که نشد!
* احمد مددی
تقریبا یک سال مدیرعامل استقلال بود از 10 مهر 1399 تا حوالی مهر سال بعد. او تصمیم گرفت با فکری کار را شروع کند ولی درنهایت تیمش را به مجیدی سپرد. در دوران او بود که ساکت الهامی هم برای سرمربیگیری، مذاکره کرد! مددی چندان رابطه خوبی با بازیکنان استقلال نداشت و در دوران او بود که شکایات قضایی و به دادگاه کشاندن بازیکنانی مانند فرشید اسماعیلی، باب شد. او اهل صحبت و مصاحبه هم نبود و ترجیح میداد حرفهایش را از زبان فریادشیران رییس آکادمی استقلال بزند. مددی البته به بازیکنان هم زیاد باج نمی داد و بر سر مسایل مالی با بازیکنان زیاد چانه می زد. کار مفید مددی هم این بود که توانست قایدی را به شباب الاهلی امارات بفروشد تا بلکه پول استراماچونی جفت و جور شود اما او را پس از انتخابات ریاست جمهوری عوض کردند و هر چند او به مدیران بعدی سپرد که پول استراماچونی بدهند، اما این اتفاق نیفتاد تا در نهایت استقلال از آسیا حذف شود.
* مصطفی آجورلو
از مهر 1400 تا اواخر مهر 1401؛ دوران آجرلو در این بازه زمانی شکل گرفت. او خیلی زود با مجیدی به توافق رسید. تیم خوبی هم بست که قهرمان تاریخی لیگ برتر شد ولی آنقدر تیم را گران بست که هنوز بسیاری مانده اند او چطور با بازیکنان رده سنی امید قراردادهای بالای 10 و 15 میلیارد تومانی بست. البته آجورلو شبانه برکنار شد و در یک مصاحبه هم اعلام کرد چطور برکنار شده است و دلایل برکناری اش را هم خودش اعلام کرد و تا مدتها سوژه بود. هنوز هم درباره دوران مدیریت او و قراردادهای گرانی که بسته شده، حرف و حدیث زیاد است و هر چند وقت یک بار، موضوعی رسانهای میشود. آجورلو همچنان عقیده دارد چون برای احداث ورزشگاه اختصاصی باشگاه استقلال به رییس جمهور نامه زده، وزیر ورزش از او ناراحت شده و به همین دلیل برکنارش کرده است!
* علی فتحاللهزاده
این بار حدود 6 ماه روی صندلی مدیرعاملی دوام آورد و با عدم پرداخت مطالبات استراماچونی، درگیری با ساپینتو بر سر اتاق کمپ تمرینی و حذف استقلال در لیگ قهرمانان به یاد آورده میشود. هنوز هم کسی به طور دقیق نمیداند آنچه حسین قربانزاده درباره بارها نقد شدن یک سری چک توسط فتحاللهزاده گفت، درست بوده یا نه ولی بعید است دیگر خبری از او برای این صندلی تا اطلاع ثانوی باشد. قرار شده که ماجرای چک ها در دادگاه پیگیری شود و هر چند فتح الله زاده روی آنتن زنده گفته بود پول را پس می دهد اما او گفت در دادگاه قربان زاده را ملاقات خواهد کرد. محبوبیت فتح الله زاده در استقلال با این اتفاق ها به پایان رسید و به نظر نمی رسد او بتواند دوباره مدیرعامل استقلال شود.
* حجت کریمی
ربط و ارتباط او با فوتبال هنوز مشخص نشده است. همراه تیم ملی کشتی در دوران ریاست علیرضا دبیر، ناگهان وارد فوتبال شد و البته از کسانی بود که همراه با آجورلو بود و در نهایت پس از رفتن آجورلو در استقلال ماند و در نهایت پس از استعفای فتح الله زاده روی صندلی مدیرعاملی (سرپرست موقت) نشست. کریمی در تقسیم پول وامهای کلان با سودهای گزاف گرفته شده بین بازیکنان موفق بود و البته وقتی پرونده استراماچونی بحرانی شد، پول او را از بانک شهر، وام گرفت ولی افتضاح روز اول تمرین با حضور هانی کرده و رفقا، درگیری لفظی شدید با ساپینتو و دائم الخمر اعلام کردن او، عدم پرداخت مطالبات بازیکنان، بلوای تبلیغاتی بدون نتیجه بیرانوند، درنهایت پس از حدود 3 ماه، دورانش را به پایان رساند.
گزارش از علیرضا خطیبی/ پایگاه خبری فوتبالی