ده نکته از استقلال – ملوان/ هت تریک در شکار قوی انزلی توسط شکارچی آبی

ده نکته از استقلال – ملوان/ هت تریک در شکار قوی انزلی توسط شکارچی آبی

پایگاه خبری فوتبالی- یک: دهه شصت اوج دوران حضور ملوان در سطح اول فوتبال ایران بود. این تیم که در سال 68 قهرمان جام حذفی باشگاههای کشور شد و البته بعد و قبل از آن هم نقش پررنگی در رقابتهای باشگاهی فوتبال ایران داشته و بازیکنان زیادی را به فوتبال ملی معرفی کرده است. کلا ملوان انزلی تیم دوست داشتنی است و نقش پررنگی در خاطرات فوتبال ایران دارد. این نقش در جام حذفی پررنگ تر بوده و به همین دلیل است که وقتی صحبت از جام حذفی می شود همه یاد ملوان می افتند و رسانه ها هم پیش از شروع بازی استقلال و ملوان، دو تیم را جامداران نامیده بودند.

دو: استقلال ساپینتو به بلوغ رسیده ، بعد از گذشت هشت ماه از حضور سرمربی پرتغالی در این تیم می توان اثرگذاری او را در نوع فوتبال استقلالیها به وضوح دید. تیمی با مالکیت بالا ، باحوصله و حالا فرصت طلب که مثل گرگهای  گرسنه به دنبال هجوم حداکثری است. البته باید دید استقلال این روند را مقابل تیمهای قدرتمند ادامه می دهد یا فقط مقابل تیمهای متوسط به پایین این روند جواب می دهد. 

سه: البته در خوب نتیجه گرفتن استقلال، شکی نیست. چرا که ماحصل این هشت ماه، رسیدن به جمع هشت تیم پایانی جام حذفی، اختلاف حداقلی با صدر جدول لیگ و فتح سوپرجام بوده اما از همه اینها مهمتر، پاشیده شدن بذر امید در دل استقلالی هاست که آنها را به آینده این تیم امیدوار می کند. همچنان فراموش نکنید استقلال را خود ساپینتو نبسته و هیچ بازیکنی هم در نیم فصل به آن اضافه نشده است و می بینید که بدون گرفتن بازیکن جدید در حال نتیجه گرفتن است.

چهار: برخلاف استراماچونی که ظاهرا به دنبال بهانه ای برای فرار بود و بهانه هم توسط هیات مدیره وقت استقلال به او داده شد، استراماچونی میلیونها درخواست هواداران استقلال را به کتفش هم نگرفت اما ساپینتو تا اینجا همه بهانه ها برای فرار را داشته ولی ماندن و جنگیدن را انتخاب کرده است. یک سرمربی که باید گفت با قلبش و البته با همه وجودش کار می کند. اگر باور نمی کنید از شاهدان تمرین استقلال صحت این ادعا را بپرسید. 

پنج: ملوان این بار برخلاف لیگ ترجیح داد استراتژی دیگری را انتخاب کند. بستن منافذ ( عمق و کناره ها) و تجمع در زمین خودی تا فضا را برای سرعتیهای استقلال ببندد.این تدبیر تا قبل از اخراج مجید عیدی جواب داد اما بعد از ده نفره شدن شیرازه ملوان پاشید و در نهایت این استقلال بود که برنده از زمین خارج شد.

شش: برای چندمین بار به ساپینتو در این فصل ثابت شد که محمدمحبی مهاجم هدف نیست. هر زمان که او خواسته به هر سه نفر قایدی، محبی و یامگا در خط حمله به طور همزمان بازی بدهد استقلال به بن بست خورده .بهترین راه همان رفتن یامگا به دفاع راست است تا محبی سرجای خودش بازی کند. البته باید گفت بیچاره صالح حردانی!

هفت: به خیابانی بگوییم بین جعفر سلمانی و ابوالفضل جلالی یک نفر را برای دفاع چپ استقلال انتخاب کن احتمالا آندرانیک اسکندریان را انتخاب می کند! اما واقعا نوع بازی جعفر و ابوالفضل متفاوت است وانتخاب سخت می شود، سلمانی عادت به تو زدن دارد و جلالی اصرار به بازی لب خط. هیچ کدام نه آنقدر خوب هستند که با قاطعیت بگوییم فلانی بهتر است و هیچ کدامشان نه آنقدر بد که بتوان نظر قاطع داد، ولی در دنیایی که پرسپولیس دفاع چپ تخصصی ندارد استقلال دوتایش را دارد هرچند بازیکن ۶۰،۷۰ درصدی باشند.

هشت: هیچ بازیکنی در دوسال اخیر به اندازه آرمان رمضانی برای استقلال خوش یمن و خوش قدم نبوده، پسر ماهی که نان دل صافش را می خورد و همه دوستش دارند. او در استقلال مانده که به موقع وارد زمین شود و گل بزند و کار را دربیاورد و هر روز محبوب تر از روز قبل شود. روایت این است که آرمان رمضانی هر جا می رود، برای گرفتن عکس یادگاری و عکس سلفی، همه برایش صف می کشند.

نه: یک زمانی می گفتند احمدرضا عابدزاده وقتی درون دروازه می ایستد انگار دروازه کوچک می شود، این قضیه برای برخی دروازه بانها برعکس است، ایمان صادقی یکی از آنهاست که با حضورش انگار دروازه کش می آید و بزرگتر می شود و او هم گل می خورد. صادقی مقابل استقلال در سه بازی لیگ و جام حذفی، زیاد گل خورد!

ده: یک بار دیگر هم نوشته بودیم. این روزها حال استقلال خوب خوب است ، اما باید ببینیم تداوم این حال خوب تا کجا ادامه دارد و این عطش سیری ناپذیر آنها منجر به تاریخ سازی و تکرار قهرمانی می شود؟ پاسخ از حالت تردید درآمده اما به یقین هم نرسیده چون موفقیت در بازیهای سخت است که یقین را کامل می کند. ساپینتو گفته جام لیگ برتر و جام حذفی را می خواهد. 

گزارش از پیمان خنافری/ پایگاه خبری فوتبالی