گزارش ویژه/ از فتحی و مددی تا آجورلو و بقیه؛ در استقلال، کسی حرف نمی‌زند!

گزارش ویژه/ از فتحی و مددی تا آجورلو و بقیه؛ در استقلال، کسی حرف نمی‌زند!

پایگاه خبری فوتبالی- صندلی مدیرعاملی استقلال بعد از کشیده شدن از زیر مصطفی آجورلو و تعارف به میرشاد ماجدی و احمد مددی! درنهایت به علی فتح‌الله‌زاده رسید. 

به گزارش فوتبالی، مردی که در دوره قبل که اول عضو هیات مدیره و بعدا به عنوان سرپرست اعلام شد، رکورد مصاحبه و حضور در برنامه‌های تلویزیونی در 24 ساعت را شکست. (ماجرای حضور او در برنامه علی ضیا در شبکه یک سیما و ماجرای فسخ یک طرفه استراماچونی با استقلال) درباره علت این تغییر اما حرفی زده نمی‌شود. حتی مسئولی که دستور حضور شبانه اعضای هیات مدیره برای امضای صورتجلسه برکناری آجورلو را داده هم می‌گوید در جریان نیست.

و البته این سکوت منزجرکننده سالهاست در استقلال وجود دارد و هواداران این تیم را به شدت اذیت کرده و می‌کند. ماجراهای بسیاری در استقلال طی 5 سال اخیر رقم خورده که کسی درباره‌اش توضیح نداده زیادی نداده است: اخراج شفر(البته اول با سکوت باشگاه همراه بود اما بعدا در این باره روشنگری شد) بلوای استراماچونی، کودتا علیه هیات مدیره، شکایت از بازیکنان و کشاندن آنها به دادسرا و .... و البته یک راز سر به مهر تاریخی: بالاخره مقصر نرسیدن لیست استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا و حذف این تیم از لیگ قهرمانان در سال 1385 چه کسی بود؟

البته حالا استقلال، صاحب مدیرعاملی شده که به جای همه آنهایی که حرف نزدند، خوب حرف می‌زند. باید دید فتح‌الله‌زاده در ششمین دور نشستن روی صندلی مدیرعاملی، همچنان فقط خوب حرف می‌زند یا اینکه از حرف خوب زدن و عمل کردن خبری خواهد بود.

* امیرحسین فتحی

دوران مدیرعاملی فتحی را می توان به دورانی تشبیه کرد که استقلال می خواست مدرن شود. هر چند امیرحسین فتحی تصمیم گرفته سکوت کند و این روزه را ادامه دهد. او در دوران مدیرعاملی اش در استقلال با هیات مدیره ای چندتکه و غیرهمگن مواجه بود و هرگاه خودش تصمیم گرفت، به نفع استقلال شد و هرگاه خواست با هیات مدیره ماجرایی را در میان بگذارد، ماجرا رسانه ای شد و کار به جنجال و بلوا می کشید. سکوت فتحی آنقدر سنگین است که او حتی به ادعای فرشید سمیعی، در جلسه استماع پرونده استراماچونی هم حاضر نشد تا مبادا مجبور به شکستن سکوتش شود. در سایتها این جمله پس از جدا شدن او از مجموعه ورزشی انقلاب دیده شد که گفته بود:«من، کارمند شهرداری هستم و ماموریتم تمدید نشد» که پس از ترک آخرین صندلی مدیریتی اش در ورزش، تنها اظهارنظر او در حداقل 3 سال اخیر است. البته امیرحسین فتحی، ممکن است دوباره در ورزش و فوتبال پست بگیرد اما اگر یک روز او حاضر به مصاحبه شد، خیلی ها دوست دارند از او بپرسند دلایل اخراج شفر( که البته مدتی پس از اخراج مشخص شد تصمیم فتحی چندان نادرست هم نبوده است) و کارهایی که این مربی آلمانی در استقلال کرد که باعث شد اخراج شود را توضیح دهد. او درباره هدف باشگاه استقلال از حضور یک سرمربی ایتالیایی با کلاس به نام استراماچونی توضیح دهد و بعد مهم تر از هر ماجرایی، توضیح دهد چه فعل و انفعالی منجر به رفتن تلخ و تراژیک مرد ایتالیایی شد؟ از فتحی سوالات زیادی هست که باید پرسیده شود. استقلال دوران او با حضور معاون ورزشی اش یعنی علی خطیر با 25 میلیارد تومان! (کمتر کسی این رقم را باور می کرد اما درست است) برای قهرمانی بسته شد اما هنوز لیگ شروع نشده، علی خطیر که از ارکان اصلی حضور استراماچونی در استقلال بود، استعفا داد و رفت و هیات مدیره ای که در ظاهرا با فتحی هماهنگ بود، در باطن علیه فتحی شورید و فتحی با رفتن خطیر تنها ماند و او که به رفتن خطیر رضایت داده بود، خودش هم استعفا کرد و رفت تا دوران خلیل زاده در استقلال شروع شود. استقلال با استراماچونی در صدر بود اما پس از فسخ یکطرفه او با استقلال به دلیل بدقولی باشگاه، در پایان فصل با فرهاد مجیدی پس از پرسپولیس در رده دوم ایستاد. استقلال در آن فصل 55 گل زد و بهترین خط حمله لیگ شد اما 31 گل خورد. پرسپولیس آن فصل با 67 امتیاز قهرمان شد و استقلال با 53 امتیاز نایب قهرمان. البته خلیل زاده مثل فتحی اهل سکوت نبود اما به وقتش او هم باید به سوالات زیادی درباره استقلال دوران پسافتحی پاسخ دهد.

* احمد مددی    

علاقه زیادی به حرف زدن نداشت و بیشتر ترجیح می‌داد حرفهایش از زبان ناصر فریادشیران معاون اجرایی دوران مدیرعاملی خودش شنیده شود. مددی که یک مدیر از رسانه آمده بود و سابقه رسانه ای داشت، خیلی زودتر از آن چیزی که شاید خودش هم فکر کند، چهره مدیران ورزش ایران را گرفت و هرگز حاضر نشد درباره کودتای هیات مدیره علیه ناصر فریادشیران و سپس کودتای انجام شده علیه اعضای هیات مدیره حرف بزند. او حتی درباره ورزشگاه آزادی و خطرات احتمالی آن هم وقتی حرف زد که از کار برکنار شده بود. قصه شکایات متعدد قضایی از بازیکنان استقلال به مراجع قضایی، درگیری با فرشید اسماعیلی، روند جذب بازیکن در لیگ قبلی، فعل و انفعال روز قرارداد بستن با امین قاسمی نژاد و برخی مسایل دیگر هم هنوز بی‌جواب مانده است. البته مددی و فریادشیران همچنان عقیده دارند تیمی که آنها بسته بودند فصل بعد به آجورلو رسید و قهرمان شد. درباره قراردادهای بازیکنان و متمم های قراردادها در دوران مدیریت قبل از مددی یعنی احمد سعادتمند هم هنوز کسی صحبت نکرده است. خود سعادتمند البته حرفهای زیادی دارد اما اینکه همه آن چیزی که باید بگوید را بگوید مشخص نیست!

* مصطفی آجورلو

 جز چند حرکت و اظهارنظر عامه پسند، دوران سردار آجورلو چیز دیگری در حیطه حرف زدن نداشت. سردار آجورلو حتی یک برنامه تلویزیونی هم نرفت و فقط از طریق رسانه باشگاه چند اظهارنظر را مطرح کند. او سعی کرد با سکوت کارش را پیش ببرد و اظهارنظرهایش در حوزه استقلال را کسی زیاد نمی شنید. با همین روش سکوت البته قهرمان شد اما پس از کناره گیری ناگهانی فرهاد مجیدی، حتی حاضر نشد درخصوص علت ترک استقلال توسط مجیدی، صدور رایگان رضایتنامه او، بندهای جدایی موجود در قرارداد برخی بازیکنان مثل حسین‌زاده، ساز و کار رسیدن و انتخاب ساپینتو، تصمیم‌گیرندگان و تصمیم سازان نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال که به عقیده اهالی فن، یک تیم نامتعادل را برای مرد پرتغالی به ارث گذاشتند، نقش افراد نزدیک و احتمالا اقوام دور و نزدیک در مذاکرات و ماجرای تبلیغات محیطی سازمان لیگ و چالش های حق پخش و خیلی از مسایل دیگر حرف بزند. او هم اگر یک روز مقابل روزنامه نگار یا خبرنگار مستقل بنشیند، سوالات زیادی است که باید از او پرسیده شود. آجورلو حتی در سکوت از استقلال رفت و شباهنگام که علی فتح الله زاده مدیرعامل استقلال شد(و نه حتی سرپرست) تنها یک اظهارنظر از او شنیده شد. اینکه ساپینتو که برای گشت و گذار به اصفهان رفته بوده، حسابی شوکه شده و به او زنگ زده و گفته است می خواهد استعفا کند و از استقلال برود، اما آجورلو به او گفته که به خاطر استقلال بماند و با استقلال قهرمان شود تا آبی ها در پایان فصل در قهرمانی دبل کنند!

* نمونه ویژه

البته یک استثنا هم تا حدودی وجود دارد. پندار توفیقی روی صندلی مدیرعاملی استقلال ننشست ولی خیلی‌ها می‌گویند او در زمان رضا افتخاری، مرد اصلی تصمیم‌گیری‌های ورزشی باشگاه بود. توفیقی بعد از برکناری اش اعلام کرد فقط درباره نفت و گاز حاضر به جواب دادن است اما مدتی که گذشت، او سعی کرد درباره همه چیز حرف بزند و مصاحبه کند و پست بگذارد. البته باید یک روز او هم درباره مسایل مهمی حرف بزند. درباره عدم تمدید قرارداد جپاروف و تیام، لو رفتن قراردادها در استقلال دوران او و پس از او، قراردادهای نیمه شب و ماجراهای پندارتایم، اخراج مجتبی جباری و خیلی چیزهای دیگر هم باید روزی صحبت کند. پندار توفیقی مطمئنا اطلاعات مفید و دسته اولی دارد که هر کسی ندارد.

گزارش از علیرضا خطیبی/ پایگاه خبری فوتبالی