گزارش فنی/ آنالیز عملکرد مثلث استقلال در دربی حذفی/ غفوری، اسماعیلی و نادری زیر ذره بین "فوتبالی"

گزارش فنی/ آنالیز عملکرد مثلث استقلال در دربی حذفی/ غفوری، اسماعیلی و نادری زیر ذره بین "فوتبالی"

 پایگاه خبری فوتبالی- با پیروزی در ضربات پنالتی، استقلال مجیدی یک بار دیگر از سد پرسپولیس در جام حذفی گذشت و این بار، خودش را به نیمه نهایی رساند؛ جایی که فعلا همه سرمربیان تیمها یعنی استقلال، فولاد و گل گهر، آبی و استقلالی هستند. 

به گزارش فوتبالی، فرهاد مجیدی در کنفرانس خبری بعد از بازی اعلام کرد تیمش می توانست سرنوشت را در همان 90 دقیقه رقم بزند تا کار به 120 دقیقه و ضربات پنالتی نکشد. اما این گفته سرمربی استقلال چقدر منطبق بر واقعیت است؟ این درست که استقلال، برخلاف پرسپولیس ضربه در چارچوب داشت و از نظر مالکیت آماری و تعداد پاس های رد و بدل شده، برتر بود ولی هر 3 نفری که مجیدی برای این بازی، رویشان حساب ویژه‌ای باز کرده بود، مثل همیشه نبودند و راضی‌کننده و در حد استاندارد بازی نکردند هرچند که دو نفر از این سه بازیکن در ضربات پنالتی، موفق به باز کردن دروازه پرسپولیس شدند. 

وریا غفوری، محمد نادری و فرشید اسماعیلی چرا مثل همیشه نبودند؟

 فرهاد مجیدی برای بردن پرسپولیس و تمام کردن کار دربی یک چهارم نهایی جام حذفی در همان 90 دقیقه، روی این 3 نفر حساب ویژه‌ای باز کرده بود. در حقیقت این مثلث وظیفه داشت برای قایدی و مطهری موقعیت بسازد و خودش را هم صاحب موقعیت کند؛ اتفاقی که البته نیفتاد. 

 وریا غفوری بعد از دوری چند هفته ای از ترکیب استقلال برای دربی آماده شد و بازی کرد اما مشخص بود به دلیل اینکه سه هفته از شرایط بازی دور بوده آن وریا غفوری همیشگی نبود. نگاهی به آنچه کاپیتان در 120 دقیقه به نمایش گذاشت ثابت می کند او به دلیل عدم آمادگی هرگز در کارهای هجومی موفق نبود. غفوری به ندرت توانست یک در برابر یک را از بازیکن روبرویش بگذرد، ارسالی روی دروازه نداشت و حتی دیگر خبری از آن هوش و نبوغ بالا برای اضافه شدن درون محوطه جریمه هم نبود.

 البته با توجه به تجربه وریا و افت کیفی موسوی، مشخص بود که مجیدی حتی با ناآمادگی و مصدومیت، وریا را به موسوی ترجیح می‌دهد. کاپیتان اما در کارهای دفاعی نمره قبولی گرفت و کمتر اجازه داد سمت راست استقلال برابر زوج امیری و ترابی کم بیاورد. غفوری در فاز دفاعی تنها یک بار اشتباه کرد و همان توپ درنهایت منجر به حضور عارف غلامی پشت پای امید عالیشاه و پارگی رباط صلیبی مدافع استقلال شد. البته غلامی چند دقیقه قبل از همین صحنه در محوطه جریمه پایش را مقابل شوت یکی از بازیکنان پرسپولیس گذاشت و ضربه اول همانجا بود که وارد شد.در هر حال به نظر می‌رسد یا مصدومیت غفوری جدی تر از چیزی است که همه فکر می کنند یا او همچنان به ریکاوری نیاز دارد چون سه هفته از شرایط بازی دور بوده است. البته مجیدی مطمئنا از وریا غفوری راضی است چون در کارهای دفاعی شب خوبی را پشت سر گذاشت.

 اما محمد نادری را شاید بتوان ضعیف ترین بازیکن استقلال در دربی لقب داد. بازیکنی که قرار بود با توجه به جناح راست غیرتخصصی پرسپولیس (سیامک نعمتی هجومی به عنوان مدافع راست و احسان پهلوان همیشه حاضر در سمت چپ، این بار در نقش هافبک راست)، در سمت چپ استقلال یک همه کاره باشد ولی پربیراه نیست اگر بگوییم شماره 2، تک تک توپ ها را از دست داد و کار تا جایی پیش رفت که مجیدی تصمیم گرفت او را از زمین بیرون بکشد و به مرادی بازی بدهد.

 بدون نادری و با مرادی، سمت چپ استقلال در هجوم فعال تر شد ولی در فاز دفاعی، اهمال مرادی باعث ارسال عبدی و ضربه سر آل کثیر بود که به تیر عمودی دروازه خورد. نادری طبق نمرات سایتهایی که در کار آنالیز هستند، پایین‌ترین نمره را بین بازیکنان استقلال گرفته که نشان دهنده کیفیت ضعیف و نازل بازی‌اش در دربی است. آیا او مقابل تیم سابقش استرس داشت یا واقعا افت کرده است؟ این سوالی است که خود نادری یا کادر فنی باید به آن پاسخ دهد.

 فرشید اسماعیلی، تنها هافبک استقلال است که عیار بازی اش با امثال ریگی، رضاوند و مهدی پور تفاوت دارد. شماره 8 حرکت با توپ، دادن پاس های عمقی و کلا اصول بازی رو به جلو را بلد است و کمتر توانش را صرف بازی عرضی می‌کند. اسماعیلی برابر پرسپولیس اما گویا به تنظیمات کارخانه برگشته بود که نشانی از ستاره این چند ماه اخیر نداشت. علاقه او به کارهای فانتزی به علاوه اصرار عجیبش به اینکه هر بار صاحب توپ می‌شود، با آن حداقل یک دور بچرخد، موقعیت های خوبی را از استقلال گرفت.

برابر پرسپولیس همین یک صحنه را مرور کنیم؛ ضربه آرام مطهری روی نقطه پنالتی به اسماعیلی رسید. حالا او می‌تواند با دادن یک پاس به عقب برای رضاوند یا پاسی عرضی به غفوری، موقعیت‌سازی کند ولی طبق معمول، توپ را کنترل می‌کند، یک دور با آن می‌چرخد و پس از مکثی طولانی، غفوری را صاحب توپ می‌کند. 

در بازی با سایپا هم چنین صحنهای را دیدیم: اسماعیلی در حالیکه می تواند توپ را برای رضاوند که گارد شوتزنی گرفته، آماده کند، با آن می‌چرخد و سپس توپ را بالا آورده و قیچی برگردان می‌زند. درباره اسماعیلی باید به این نکته هم اشاره کرد که به ندرت از دقیقه 80 تا 120 دیده شد و بار حملات استقلال، تمام و کمال بر روی دوش رضاوند بود. بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که در دربی، دریبل‌های فرشید اسماعیلی و قایدی در این بازی به نفر دوم نرسید و البته کارهای اضافی‌شان با توپ بیشتر به چشم آمد تا بازیسازی و موقعیت‌سازی. 

همه اینها را نوشتیم و البته به استرس بالای بازی دربی هم باید اشاره کرد. غفوری که سابقه گلزنی در جریان بازی به پرسپولیس را داشت دو ضربه پنالتی‌اش را در سال گذشته و امسال در ضربات پنالتی به گل تبدیل کرد. فرشید اسماعیلی که در دربی نوروزی سال ۹۸ خواست با پنالتی چیپ به بیرانوند گل بزند، توپش بیرون رفت اما در ضربات پنالتی به زیبایی دروازه لک را باز کرد.

 مهدی قایدی البته نشان داده پنالتی‌زن خوبی نیست چون در بازی استقلال - نساجی هم او پنالتی‌اش را به دیرک افقی کوبید. در هر حال اگر استقلال برنده نمی‌شد و حسینی پنالتی عبدی را نمی‌گرفت، مطمئنا هواداران استقلال، مهدی قایدی را نمی‌بخشیدند.

گزارش از علیرضا خطیبی/ پایگاه خبری فوتبالی