پایگاه خبری فوتبالی- کاظم اولیایی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال روی خط برنامه وقت اضافه رادیو ایران آمد و در رابطه با وضعیت مدیریتی این باشگاه به گفت و گو پرداخت.
به گزارش فوتبالی، اولیایی در ابتدای سخنانش در رابطه با اوضاع باشگاه استقلال گفت: دو مرتبه با آقای سلطانی فر در این رابطه که من برای کار اجرایی به باشگاه استقلال برگردم دیدار کردم. من اعلام کردم که با عوض کردن نفرات، مشکل باشگاه حل نخواهد شد. طرح واگذاری پیمان مدیریت را به ایشان دادم، گفتند نمی شود که اختیار در جای دیگری باشد و مسئولیت با کس دیگری باشد. به دلیل شرایط موجود، این دو باری که دعوت به کار اجرا شدم نپذیرفتم و الان هم نمیپذیرم. در مورد زمینی که به تازگی پیدا شده است باید بگویم که آن زمین در تهران نیست. اشتباهی صورت گرفته و آن زمین در شمال است. در مورد آن زمین اختلاف وجود داشته و کار به دادگاه هم کشیده شده است. اینکه آن بستانکار چگونه آنجا را پیدا کرده و توقیف اموال آنجا را گرفته، من نمیدانم. متاسفانه چند سال است که مدیریت های کوتاه مدت و مقطعی به باشگاه استقلال لطمه زده است. باشگاه بزرگی مانند استقلال در شرایط مدیریتی بسیار وخیمی است. هرکدام از آقایان آمدند و زخمی را بر پیکره استقلال باقی گذاشتند و تشریف بردند.
وی در ادامه سخنانش در رابطه با وضع مدیریتی چند سال اخیر باشگاه استقلال اظهار داشت: جدا از بدهی های هنگفت باشگاه، ما بهترین تیم ایرانی در آسیا بودیم. صدر جدول آسیا بودیم. چند میلیون هوادار داریم و 76 سال این باشگاه سابقه دارد. اگر این باشگاه دست اهلش بود، آن را حلوا حلوا می کردند و بهترین استفاده را از آن می کردند! الان مسئولیت این باشگاه با آقای دژپسند است. ایشان وزیر اقتصاد و دارایی و مسئول سازمان خصوصی سازی است. این باشگاه تحویل سازمان خصوصی سازیست. و هیات واگذاری نیز رییسش آقای دژپسند است، عضوش وزیر محترم دادگستری و یک عضو دیگرش وزیر ورزش است. این ها در مقابل ملت ایران مسئولند.
اولیایی در رابطه با صحبت ها درباره گرایش شخصی وزیر ورزش به پرسپولیس گفت: مشکل باشگاه استقلال این مسائل کوچک از قبیل علایق شخصی و دیگر مسائل نیست. هرکس علاقه شخصی برای خودش دارد. من میگویم ممکن است اینگونه باشد، اما اگر آقای وزیر مثلا پرسپولیسی نبود، آیا وضعیت ما بهتر بود؟ در سالی که استقلال قهرمان آسیا شد، رییس سازمان تربیت بدنی پرسپولیسی بود. مدیرعامل محترم باشگاه پرسپولیس هم رییس حراست سازمان تربیت بدنی بود. آقای پروین سرمربی تیم ملی ایران بودند. ولی چون هیات مدیره استقلال اقتدار لازم را داشت، باشگاه راه خودش را می رفت و موفقیت خودش را به دست می آورد. علاقه یک وزیر که نمی تواند یک سازمان را اینگونه اذیت بکند. ما اقتدار نداریم چون قدرت در باشگاهمان نیست.
وی ادامه داد: وزیر ورزش که رییس مجمع باشگاه است ممکن است هر اشتباهی مرتکب شده باشد. من می گویم ما زمانی که تیم را تحویل آقایان دادیم، اول آسیا بودیم اما الان نهم، دهم آسیا هستیم. پاسخ این مساله مهم تر است. مشکل، مشکل مجلس و قانون است. اگر باشگاه دولتی است، مانند تمام شرکت های دولتی باید سالانه اعتبار برایش تعیین شود و داده شود. ماده 13 برنامه 5 ساله ششم، ممنوعیت پرداخت هرگونه وجهی به باشگاه های حرفه ای را تصویب کرده است. چگونه می شود که شرکتی دولتی باشد اما پرداخت هرگونه وجهی به آن ممنوع است؟ همین نمایندگانی که می آیند و در مورد باشگاه ها صحبت می کنند، کدام طرح یا لایحه ای را از دولت خواسته اند که تکلیف فوتبال حرفه ای را روشن کند؟ تا ما در بستر سالم نباشیم که رشد نمی کنیم. تصور غلطی است که رقیب ما در ساحلی امن نشسته است و هیچ مشکلی ندارد. شما بروید از پرسپولیسی ها سوال کنید. آن ها هم مشکل اقتصادی دارند. نحوه اداره باشگاه در کشور غلط است. چه در مورد پرسپولیس و چه در مورد استقلال. حالا اگر شما میگویید برای آن ها مدیران توانمندتر و مدیرانی که دستشان بیشتر به رانت های دولتی باز است انتخاب کردند، من فرمایش شما را تایید می کنم. اما نمی گویم آن طرف بهشت است ما جهنم. هر دو طرف دوزخ است! اما مدیرانی که رانت بیشتری دارند و توانمندی بیشتری دارند برای پرسپولیس انتخاب شده اند و مدیرانی ضعیف تر برای استقلال. اینکه این امر اتفاقی بوده یا با نیت را نمی دانم. 20 سال است فوتبال ما حرفه ای شده است. فوتبال حرفه ای که نباید از پول آهن و ماشین و مس و ... اداره شود. یا باشگاه حرفه ای میخواهیم یا نمیخواهیم. اگر میخواهیم، قوانین روشنی برای این کار وجود دارند. باید به ساختار فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا احترام بگذاریم و نمی توانیم به آنها صد تا دروغ بگوییم چون میخواهیم باشگاهمان را اداره بکنیم!
6641