یادداشت ویژه/ مرور تحولات رفتاری هیات مدیره استقلال از دهه هفتاد تا امروز

یادداشت ویژه/ مرور تحولات رفتاری هیات مدیره استقلال از دهه هفتاد تا امروز

خبرگزاری فوتبالی- روزی روزگاری هیات مدیره باشگاه استقلال متشکل از افرادی بود که به دلایل مختلف از جمله مشغله زیاد و فعالیت در مناصب حساس و کلیدی عرصه سیاسی کشور، هرگز مجال ورود به امور اجرایی و مصاحبه و پاسخگویی به رسانه ها را نداشتند.

به گزارش فوتبالی، در آن سالها دکتر ایروانی رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال، وزیر اقتصاد و دارایی کشور بود و در مقطعی هم قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و طبیعتا وزیر اقتصاد، یک شخص عادی نیست که همیشه در دسترس باشد و اهالی رسانه بتوانند در خصوص مسائل مرتبط با باشگاه استقلال با او گفت و گو کنند. ایروانی در برهه ای هم رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود و به نوعی یکی از افراد کلیدی ساختار سیاسی کشور محسوب می شد. او در حال حاضر هم یک مسئولیت کلیدی دارد. 

علی آقامحمدی هم به عنوان قائم مقام سازمان صدا و سیما، مسولیتهای سنگینی داشت و هرگز به امور اجرایی و جزیی باشگاه استقلال ورود نمی کرد. آقامحمدی بعد از خروج از هیات مدیره استقلال هم در مناصب حساس دیگری مشغول به فعالیت بوده که از آن جمله می توان به مجمع تشخیص مصلحت نظام و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد. ضمن اینکه او همچنان از افراد تاثیرگذار در تصمیم گیری های کلان کشور محسوب می شود.

نفر دیگر هیات مدیره آن سالهای استقلال سید کاظم میرولد بود که او هم در آن سالها به مدت هفت سال به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور یکی از حساس ترین کرسی های سیاسی کشور را در اختیار داشت. ضمن اینکه او دو دوره هم نماینده مجلس بود و بعدها به عنوان معاون وزیر کشور هم منصوب شد و حالا رئیس هیات مدیره بانک پاسارگاد است.

شاید در میان اعضای آن هیات مدیره کاملا سیاسی، فقط آذربرزین و شعبانی صاحب مناصب حساس سیاسی نبودند اما نکته حائز اهمیت این است که همان دو نفر هم به ندرت با رسانه ها گفت و گو می کردند و به طور کل کمتر کسی به یاد دارد که اعضای هیات مدیره آن سالهای استقلال مصاحبه ای در خصوص باشگاه انجام داده باشند یا در کنار بازیکن و مربیان عکس یادگاری بیاندازند. آن هیات مدیره استقلال را حتی قهرمان آسیا هم کرد اما نه عکسی از آنها در کنار جام قهرمانی دیدیم و نه مصاحبه ای که حمل بر خودستایی و خودنمایی باشد!

اما بر خلاف هیات مدیره اسبق باشگاه استقلال که اغلب به علت فاصله گرفتن از امور اجرایی باشگاه مورد انتقاد هواداران استقلال قرار داشتند، اعضاء هیات مدیره فعلی با اتکا به وسائل و ابزار ارتباط جمعی امروز با فضای مجازی آشنا هستند و به شکل کاملا آپدیت شده ای به طور آنلاین با هواداران استقلال ارتباط دارند و بعضا در بیشتر مراسم معارفه بازیکنان یا مربیان باشگاه به طور پررنگ و ملموس در قاب عکسهای یادگاری دیده می شوند و گاه با ژست های قهرمانانه سوژه رسانه ها و حتی پیج های هواداری می شوند!

البته فارغ از اینکه فضای امروز جامعه با فضای ۳۰ سال پیش کشور کاملا متفاوت است اما این نکته مهم را نباید فراموش کرد که در فوتبال روز جهان حتی در باشگاههای بزرگ و نامدار اروپایی اصلا عرف نیست که اعضای هیات مدیره در مراسم معارفه بازیکنان باشگاه حاضر شوند و عکس یادگاری بیاندازند اما در فوتبال امروز ایران شاهد تولد یک رویکرد جدید از اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال هستیم و می بینیم که برخی از این افراد برای تسخیر قلب هواداران استقلال ترفند ساده اما دلچسب قرار داشتن در قاب عکس های یادگاری را به گوشه گیری و فعالیت چراغ خاموش ترجیح می دهند و حتی بعضا در صفحات اینستاگرامی شان کامنت های احساسی هواداران باشگاه را بی جواب نمی گذارند!

یادداشت از سید امید صادقی، روزنامه نگار حوزه فوتبال

7474