نصیرزاده: قرارداد ویلموتس در اجرا مشکل داشت، نه در نگارش

نصیرزاده: قرارداد ویلموتس در اجرا مشکل داشت، نه در نگارش

خبرگزاری فوتبالی- هوشنگ نصیرزاده، عضو هیات رئیسه سازمان لیگ روی خط برنامه «وقت اضافه» رادیو ایران رفت و با چیا فوادی سردبیر فوتبالی گفت و گو کرد.

به گزارش فوتبالی، نصیرزاده در ابتدای سخنانش عنوان کرد: همیشه فساد از جایی شروع می شود که بخواهیم برای قانون استثنا قائل شویم. بازیکن های خارجی وقتی وارد کشور می شوند در تست شرکت نمی کنند. برای مثال بازیکنی پرتغالی داشتیم که آمد وارد مسابقات شود و ما به او می گفتیم به تمرین برو اما او میگفت که تا قرارداد نبندم به تمرین نمی روم. پس از عقد قرارداد به او گفتیم خب الان برو تمرین، گفت تا یک نسخه از قرارداد را به من ندهید من به تمرین نمی روم. رفتار آن بازیکن حرفه ای هست و درست می گوید. ما هستیم که باید این ها را یاد بگیریم. اگر به تمرین رفت و پایش شکست باید پاسخ بدهیم. پس وقتی که یه بازیکن خارجی را می خواهیم بیاوریم از قبل باید مطمئن باشیم که بازیکن خوبیست. شیوه ی آوردن بازیکن در داخل کشور با سی دی است! یک سی دی از حرکات بازیکن می دهند و می گویند بعدا نگاه کنید ببینید که بازیکن خوبی است. و خود به خود احتمال اینکه فلان بازیکن خوب یا معتبر را بیاوریم خیلی ضعیف است. ما یک نسخه از قرارداد را به او دادیم و رفت تمرین و به ما گفتند یک ضربه ی سر هم حتی نمی تواند بزند!

وی در پاسخ به این سوال که منع به کارگیری بازیکن یا مربی خارجی دائمی است یا برای فصل بعد؟ ادامه داد: این تصمیم فقط برای سال آینده است. همیشه در مقابل تغییرات مقاومت هست. بازیکن خارجی نیاید به چند دلیل. مسائل تحریمی و مسائل ارزی. همه چیز به ضرر ماست. ما با یک قانون نانوشته از فیفا مواجهیم که تمام رای ها را چشم بسته به نفع بازیکن ها یا مربی ها صادر می کند.

وی ادامه داد: منعی برای این که یک مربی خارجی سرمربی تیم ملی باشد وجود ندارد. ما این را برای مسائل باشگاهی می گوییم که از مشکل به معضل تبدیل شده اند. قرارداد ویلموتس در اجرا مشکل پیدا کرد نه در نگارش قرارداد. نمیدانم چرا فدراسیون نمی آید صحبت کند. شاید مهارت کلامیشان کم است، نمی دانم. شما اگر دو ماه پول آن آقا را می دادید به اینجا نمی رسید.  فدراسیون پول نداشت، نداد و او هم زرنگ بود! تمام قراردادهایی که منجر به شکایت بازیکنان خارجی شده، در اجرا مشکل داشته اند. مگر پولی که برای ویلموتس در ترکیه واریز کردند توانست بگیرد؟ این مشکلاتیست که وجود دارد. یک راهکار داشتیم که مثلا بازیکن بیاوریم و با او به ریال قرارداد ببندیم. ما با ادواردو دوس سانتوس در ماشین سازی ریالی بستیم و در بانک ملت حساب دارد و به حسابش پول می ریزیم. ولی موردی داشتیم که بازیکنی در باشگاه دیگری شکایت کرده که فیفا گفت این را به دلار تبدیل کرده و به او دلار بدهید. امکان پرداخت چمدانی پول هم به بازیکنان به دلیل قوانین فرودگاه ها وجود ندارد. یک سری محدودیت های بانکی هم وجود دارد. این قانونی که وضع شده یک جوری دلسوزی برای باشگاه ها هم هست. نباید فقط خوبی های قرارداد با خارجی ها را مثال زد. باید به مشکلاتی که ایجاد شده هم اشاره کرد مانند بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی.

وی افزود: نگارش قرارداد، اهمیت و مهارت بیشتری برای مربی نیاز دارد تا بازیکن. چون شما برای بازیکن هرچه بنویسید، فیفا برای خودش استانداردهای خودش اهمیت دارد. ولی چون آیین نامه ی نقل و انتقالات مربی در جهان وجود ندارد، باید نوع نگارش قرارداد با مربی طوری باشد که بتوان از آن استفاده کرد. مشکلاتی که از طریق مربی ها ایجاد می شود به این دلیل است که برای شکایت به سراغ قرارداد می روند. اما برای بازیکنان اینجوری نیست. تیم های لیگ برتری باید توجه داشته باشند که بازیکن خارجی که می آورند اگر دو ماه از عدم پرداخت مطالباتشان بگذرد شکایت می کنند. اما متاسفانه با وجود تمام هشدارها، اصلا به این قضیه توجه نمی کنند.

وی تصریح کرد: تحریم ها رفته رفته دارند سخت تر می شوند. من خودم در ماشین سازی شخصا به کمیته اخلاق فیفا نامه نوشتم که شما می دانید ما تحریم بانکی هستیم که در عرف حقیقی به آن قوه ی قهریه می گویند و ما نمی توانیم این پول ها را منتقل بکنیم. آن ها پاسخ دادند که یک باشگاه دیگر پول را داده است. خب یک باشگاه دیگر برای مثال رفته در دبی یک نقل و انتقالی انجام داده و پول را داده. فیفا می گوید شما باید به هر طریقی شده پول را بدهید. ما نوشتیم که چطور ممکنه خود شما به دلیل تحریم بانکی پول های ایران را نمی توانی بدهی ولی به ما میگویی شما باید پول به بازیکن بدهی! می گوید وقتی بازیکن در ایران در اختیارت بوده چرا ندادی. هرجا مردم و توجهات عمومی هستند، دولت ها و سیاست هم وارد می شوند. و خود به خود فوتبال و فیفا هم همین است. روی کاغذ می گوییم که سیاست نیست اما در واقع هست.

نصیرزاده ادامه داد: الان اعلام شده که فعلا بازیکن و مربی خارجی وارد نشوند. یک لیستی کمیته آموزش فدراسیون داده که 1400 مربی الف و حرفه ای داریم. باید برای این ها اشتغال ایجاد کرد. خیلی از بازیکن هایی که آمدند مشکل داشتند. باید بگویم که سازمان لیگ حق این که قانون گذاری بکند را ندارد. این در دست فدراسیون فوتبال است. این خبر برای این رسانه ای شد که اگر تیمی دارد با یک بازیکن یا مربی مذاکره می کند، این کار را متوقف کند. من فکر می کنم این ممنوعیت کمتر در موردش مقاومت وجود داشت. چون یک سری مشکل ارزی ما داریم

وی در پایان سخنانش گفت: رونالدو وقتی به یک باشگاه منتقل شود، پولی که از مراسم معارفه به دست می آید معادل بودجه ی کل ورزش ایران است. ما اگر پول می دهیم استراماچونی یا دیاباته می آوریم، مقاومت هایی که در رابطه با این وجود دارد درست نیست. ما بیشتر چیزهای خوبمان را برای اتاق پذیرایی قرار می دهیم. وقتی فوتبال مطلوبیت روانی در جامعه ایجاد می کند، ما مجبور هستیم خرج سنگینی بکنیم که همه را به این ضیافت دعوت کنیم. بعضی از مخارجی که توسط برخی باشگاه ها انجام می شوند به همین دلیل است. و این که این پول ها در خیلی جاهای دنیا پول خاصی نیست. مربیانی که پرونده ی آن ها باز است می توانند بیایند و این موضوع را حل کنند. چون که بر اساس قانون تجارت باشگاه ها در ایران مستقل هستند، برگزار کننده ی مسابقات پیشنهاد داده که فعلا قرارداد خارجی نبندید چون مشکلات فراوانی هست.

6641