پایگاه خبری فوتبالی-معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش گفت: ورزش ایران در طول سالهای گذشته از نداشتن کرسی بین المللی بارها ضرر کرده است که باید با تدابیر ویژه این ضعف را برطرف کنیم.
این معاون وزیر ورزش که به واسطه حضور در وزارت ورزش از ریاست خود در فدراسیون ووشو استعفا داد امروز دوشنبه در مورد مسائل بین المللی ورزش ایران با توجه به بحران حاصل از کرونا و شیوع این ویروس توضیح داد.
مهدی علی نژاد با اشاره به اهمیت تقویت روابط بین الملل در حوزه ورزش گفت: بارها به واسطه نداشتن کرسیهای مؤثر در مجامع بین المللی، ورزش ایران دچار آسیب شده است و این موضوع اهمیت کرسیهای بین المللی را نشان میدهد.
وی با اشاره به پیگیری امور بین الملل در فدراسیونها توسط روابط بین الملل آنها خاطرنشان کرد: البته وضعیت فعلی نشان میدهد که نتایج خوبی حاصل نشده است، وزارت ورزش در این زمینه به دنبال چاره اندیشی بوده و فعالیتهایی هم داشت اما نتایج زیادی حاصل نشد.
علی نژاد تاکید کرد: با حمایت وزیر اخیراً اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده از جمله اینکه حمایت از توسعه ارتباطات بین المللی و جایگاه نمایندگان ایران در مجامع بین المللی به عنوان یکی از وظایف جدید در شورای برون مرزی پیگیری میشود.
وی تصریح کرد: تا پیش از این شورای برون مرزی فقط مسئولیت بررسی اعزامها را داشت اما با تشکیل دبیرخانه، از این پس موضوع کرسیهای بین المللی هم در این شورا دنبال خواهد شد.
علی نژاد همچنین از تهیه آئین نامه ویژه در این زمینه خبر داد و اینکه این آئین نامه در اختیار فدراسیونها گذاشته میشود.
علی نژاد همچنین اولویتهای مورد نظر برای کسب کرسی بین المللی را عنوان کرد. بر این اساس کسب و حفظ کرسی در کمیته بین المللی المپیک، کمیسیونها و تشکلهای وابسته به این کمیته، کسب و حفظ کرسی در شورای المپیک آسیا و کمیته و نهادهای وابسته به این شورا، کسب و حفظ کرسی در فدراسیونهای بین المللی و کمیتهها و نهادهای وابسته، کسب و حفظ کرسی در فدراسیونهای آسیایی و کمیته و نهادهای وابسته، کسب کرسی در سایر نهادهای بین المللی و.... جزو اولویتها هستند.
چگونگی حمایت از کاندیداهای ایران در انتخابات بین المللی دیگر موضوع مورد بحث توسط مهدی علی نژاد بود. وی در این زمینه کمک به مواردی مانند کمکهای مالی، ارائه تسهیلات و هماهنگی با دستگاههای اجرایی، پرداخت بخشی از هزینههای حضور اعضا در جلسات مربوطه و … اشاره کرد.
طرح درخواست حضور در انتخابات توسط فدراسیون داخلی مربوطه حداقل ٦ ماه قبل از شرکت در انتخابات به دبیر شورای برون مرزی، موردی بود که معاون وزیر ورزش بر آن برای حمایت از کسب کرسی بین المللی تاکید کرد.
معاون وزیر ورزش همچنین خاطرنشان کرد: در صورت تأیید کاندیدا و کرسی موردنظر توسط شورا، وزارت ورزش نسبت به ارائه تسهیلات لازم اقدام میکند، همچنین اعضای ایرانی مجامع بین المللی موظف هستند گزارش ٦ ماهه عملکرد خود را ارائه دهند.
وی در مورد الزامات مورد نظر برای کسب کرسی بین المللی بر اساس برنامه جدید تاکید کرد: فدراسیونها و افراد کاندیدای کسب کرسی یا دارندگان کرسیهای قبلی، موظف به ارائه پیشنهادات و برنامههای خود به شورا هستند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اولویتها برای کسب کرسی بین المللی در کدام رشتهها است، گفت: همان طور که گفتم فدراسیونهای المپیکی طبق آئین نامه در اولویت هستند اما در بین این فدراسیونها هم فدراسیونهای مدال آور در بازیهای المپیک و آسیایی اولویت بیشتری دارند.
علی نژاد همچنین در واکنش به دیگر سوالی در رابطه با کسب کرسی در IOC و OCA تاکید کرد که در این زمینه نقش و مسئولیت اصلی با کمیته ملی المپیک است اما وزارت ورزش بر اساس آئین نامه ابلاغی حمایت خواهد داشت.
به گفته وی، اگر فدراسیونها خلاف آئین نامه ابلاغی برای کسب کرسی بین المللی عمل کنند قطعاً وزارت ورزش موضع خواهد داشت و در بودجه آنها تأثیرگذار میشود.
، طهماسبی مدیر امور بین الملل وزارت ورزش نیز در نشست امروز حضور داشت.
وی با بیان اینکه یک سالی مسئولیت امور بین الملل را داشتم، خاطرنشان کرد: طی این مدت تلاش کردم خلاءها برطرف شود. رسانهها باید تلاش کنند ورزش را با خبرهای خوشایند خوشحال کنند. شاید اگر این حمایتها بود یک قهرمان ایرانی رئیس AFC میشد. چرا ما نباید به این فکر کنیم که رئیس کمیته بین المللی المپیک یک ایرانی باشد؟
وی با تاکید بر اینکه امروز دستورالعمل کسب کرسی بین المللی به فدراسیونها ابلاغ میشود، ادامه داد: با این دستورالعمل افرادی سراغ فدراسیونها می آیند که باعث تقویت فدراسیون خواهند شد. در این صورت میتوان از ظرفیت ورزش برای حل سایر مشکلات استفاده کرد.
مدیر امور بین الملل وزارت ورزش، یادآور شد: دیپلماسی ورزش در سالهای گذشته فعال نبوده است. شورای برون مرزی وارد فاز جدیدی خواهد شد. کمیتههای دیگری هم شکل خواهد گرفت؛ هماهنگی امور بین الملل فدراسیونهای ورزشی یکی از این موارد است در این صورت علاوه بر فدراسیونها، استانها هم فعال خواهند شد. امور بین الملل جوانان و هماهنگی حقوق بین الملل هم فعال خواهند شد. ظرفیت این آئین نامه افزایش کمی و کیفی پتانسیلهای ظرفیتهای مدیریتی در آینده است. ما الان ضعفهایی درباره قراردادهای بین الملل داریم.
7655