سعید آذری: به زودی مدیرعامل یک تیم پرطرفدار می‌شوم!

سعید آذری: به زودی مدیرعامل یک تیم پرطرفدار می‌شوم!

وب سایت رسمی فوتبالی- سعید آذری، مدیرعامل سابق باشگاه ذوب‌آهن، در برنامه وقت اضافه رادیو ایران، با چیا فوادی سردبیر فوتبالی به گفت‌وگو پرداخت.

به گزارش فوتبالی، سعید آذری در ابتدای سخنانش گفت: مشکل فوتبال ما مدیریت است. من حدود سال 92 که به باشگاه ذوب آهن برگشتم و حتی قبل از آن هم اعتقاد داشتم که فوتبال ما فاقد مدیریت استراتژیک و سیستماتیک است. اگر هر مشکلی در فوتبال ما وحود دارد، به مدیریت حاکم بر فوتبال بر می‌گردد. البته بخشی از این مدیریت، مدیران عامل هستند و بخش عمده ای از آن مدیرانی هستند که در عرصه فوتبال وارد می‌شوند و برای مدیران باشگاه ها در قالب سازمان های بالاسری قرار می‌گیرند. اکثر مدیران این چنینی، غیرورزشی و غیرفوتبالی هستند و بر تصمیماتی که گرفته می‌شوند سایه می‌اندازند. 

وی ادامه داد: باید رفتن و برکناری مدیران را از هم جدا کنیم. در این طرح تحقیقی، می‌بینیم پارامترهایی که باعث جابجایی مدیران می‌شوند متفاوت هستند و رنج یک تا صدی می‌گیرند و اثرات مالی و سیاسی و سومدیریت و فشار هوادار و ... ممکن است روی برکناری یک مدیر تاثیر بگذارد و برکنار کنندگان باید توجیه خود را اعلام کنند. مدیران ذوب آهن نیز از یک سال و نیم پیش در پی چنین تغییری بودند و پس از اینکه سرمربی ما تغییر کرد و نتایج ما به خوبی رقم خورد، برخی صبر کردند تا نتایج به صورتی رقم بخورد تا این برکناری برایشان راحت تر باشد. سیاست های کاری بنده مشخص است و من سال ها در این ورزش بوده ام.  از زمانی که ذوب آهن سهام پیدا کرد و شرکت تامین اجتماعی و شستا عمده سهام ذوب آهن را خرید و سهامدار عمده تعیین می‌کرد که هیات مدیره از چه کسانی تشکیل شود شیوه انتخاب مدیران باشگاه تغییر پیدا کرد. برای من هم اختلاف سلیقه ای که وجود داشت، یک سری اعمال و رفتار بود که با پارامترهای تیم مغایرت داشت. مثلا زمانی که ما در عراق بودیم می‌خواستند سرپرست تیم را تغییر بدهند که من نگذاشتم و این اختلاف سلیقه ها همینجا پیدا شد. این حق برای مدیران بالاسری وجود داشت که مدیرعاملی را انتخاب کنند که با معیار ها و سلایق آن ها هم‌خوانی داشته باشند و این حق آن هاست.

سعید آذری افزود: زمانی که من به باشگاه آمدم حدود 8 میلیارد بدهی وجود داشت. امروز هم باشگاه ورزشی معنی ندارد و باشگاه ها بنگاه‌های اقتصادی هستند. شما اگر این بدهی 8 میلیاردی را در یک دوره شش ساله، با این نرخ وحشتناک تورم و نرخ ارز، چیزی ازش کم نمی‌کنید چیزی هم به آن اضافه نکنید هنرمند هستید! به خصوص درکنار کسب افتخار. سال گذشته رایتل قراردادی را با ما منعقد کرد و به تعهداتش هم عمل نکرد. ذوب آهن بر این اساس حدود 4 میلیارد تومان زیان داشت. این اولین باری نیست که برای ذوب آهن چنین اتفاقی می افتد و در سال های 94 و 95 هم ذوب آهن حدود دو تا 13 میلیارد از بودجه اش کم داشت و 26 میلیارد هم بدهی داشت و ما حدود 52 میلیارد بدهی داشته ایم. اما با فروش بازیکنان درآمدزایی کردیم و بهترین نمونه آن یک فروش میلیارد و 800 میلیون فروش مرتضی تبریزی بود. به هر حال درآمدهایی که طی این مدت ایجاد شد اجازه نداد باشگاه به بحران مالی فرو برود. تمام تلاشمان این بود که باشگاه را سر پا نگه داریم. امسال در جلسه هیات مدیره کارخانه و باشگاه، بودجه ای که ما برای 27 تیم ورزشی و 133 کارمند و کلیه خدمات و هزینه استادیوم های ورزشی، با توجه به اینکه ذوب آهن تنها باشگاه ورزشی کشور است که مجموعه ورزشی خوبی را برایش تاسیس کردیم، حدود 76 میلیارد تومن پیش بینی بودجه کردیم که حدود 50 میلیارد آن از شرکت سهامی ذوب آهن و تحت قرارداد تبلیغاتی تامین می شد. در نهایت قرار شد از این بودجه 50 میلیاردی در جلسه هیات مدیره کارخانه، در صحن علنی محمع از آن دفاع شود. آن جا کمک های شرکت سهامی به ما را 25 میلیارد تومان کاهش دادند و من فکر می‌کنم این کاهش بودجه فصل سختی را برای ذوب آهن رقم بزند مگر اینکه این برنامه برای رفتن من بوده باشد و بعدا در اصلاح بودجه مشکلات برطرف شود. 

وی افزود: با رزومه و عملکردی که من دارم، ان خارج از ذهن نیست که اسم من برای استقلال و پرسپولیس مطرح بشود اما باید واقع بین باشیم که هیچ عضو رسمی از مجمع دو باشگاه و هیات مدیره با من تماس نگرفته و تنها هواداران به دنبال من بودند. استقرار یک مدیر در یک باشگاه صرفا به علاقه هواداران نیست و اعضای مجمع در این زمینه خیلی تاثیر گذار هستند. مجمع باشگاه تصمیم گیرنده است و در این باشگاه های پرطرفدار نقش مجمع بسیار پر رنگ است. اگر جایی برای افزایش درآمد باشد من با شما موافقم که مدیران ما فقط مدیران هزینه هستند و درآمدزا نیستند. اما وقتی تمام درب های بنگاه های درآمدزا برای باشگاه ها را بستید، برای مثال همین رسانه ها که حق پخش نمی‌دهند چه باید کرد؟ اما واقعیت این است که حق با شما است. مدیرانی که توانمندی پول ساختن از همین پارامتر های فوتبال را داشته باشند بسیار انگشت شمار هستند. یک روز سال آقای 85 آقای دادکان گفت فوتبال مثل گوسفند است همه بخش های آن پول است! منتها این گوسفندی که ما اینجا داریم نمی‌توان حق پخش آن را به دست آورد. مثلا حق پخش را نمی‌ دهند و مفت فوتبال پخش می‌کنند بعد ما می‌شویم مدیر هزینه! باید یک فکری به حال تلویزیون کنیم. 

آذری در انتهای سخنانش گفت: قاعدتا بالاخره یک باشگاه دیگر خواهم رفت. اگر استقلال هم نشد، دو پیشنهاد خوب دیگر هم دارم اما منتظر هستم و می‌خواهم کمی استراحت کنم. قاعدتا با این رزومه ای که دارم حال و حوصله ماندن در خانه را نخواهم داشت. یکی از تیم هایی که از آن پیشنهاد دارم پرطرفدار است. امیدوارم کسانی را برکنار کنیم که جایگاهی غیرتخصصی را غصب میکنند و با ضرب و زور یک سری نیروهای خاص به باشگاه ها وارد می‌شوند. یا با رانت وارد باشگاه ها می‌شوند. نباید به سراغ کسانی برویم که تخصص دارند. خوش به حال کسانی که اصول خود را زیر پا نمیگذارند و حتی حاضرند در خانه بمانند.

7413