قوانین جدید یوفا برای تکنولوژی وار در لیگ قهرمانان: وار بخواهید کارت زرد می گیرید!

قوانین جدید یوفا برای تکنولوژی وار در لیگ قهرمانان: وار بخواهید کارت زرد می گیرید!

سایت رسمی فوتبالی- با آغاز مرحله یک هشتم پایانی لیگ قهرمانان اروپا، مقامات یوفا قوانین جدیدی را اعلام کردند تا با بهره گیری از آنها تکنولوژی وار به بهترین نحو ممکن دراین تورنمنت مورد استفاده قرار بگیرد.

این قوانین جدید در هفته های اخیر به بازیکنان، سرمربیان و خبرنگاران توضیح داده شده است و روبرتو روزتی، رئیس کمیته داوری یوفا در این رابطه گفته:« پروتوکل زمان و نحوه استفاده از تکنولوژی وار از سوی اتحادیه برد بین المللی فوتبال تعیین شده است. مسئولان برگزاری بازیهای یوفا هم درمورد پیاده سازی این قوانین کاملا روشن شده اند: تکنولوژی وار تنها زمانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که شواهد و قراین از یک خطای واضح و روشن در 4 موقعیت مشخص بازی حکایت داشته باشند: گل، خطا در صحنه های منجر به گل، تصمیم به محرومیت و خطاهایی که منجر به محرومیت می شوند، یعنی تصمیماتی که مستقیما منجر به کارت قرمز و یا اشتباه دراین صحنه ها شوند.»

قوانین جدید در پیاده سازی تکنولوژی وار در لیگ قهرمانان اروپا عبارتند از:

1-توجه به بازی خشن: هدف محافظت از فوتبال است. کمک داور ویدیویی هرزمان که نشانه ای از بازی شدیدا خشن ببیند (که احتمالا با کارت قرمز همراه خواهد شد)، به داور اطلاع خواهد داد.

2-استفاده بیشتر از مانیتور: این داور است که تصمیم می گیرد و نه تکنولوژی وار. تصمیم نهایی بعد از بازبینی صحنه با داور بازی است و این اوست که تصمیم گیری نهایی را انجام می دهد. تکنولوژی وار تنها توصیه می شود. داور می تواند با بهره گیری از مانیتور مخصوص صحنه را بازبینی کند

3-شفاف سازی در صحنه های جنجالی: یوفا خواهان آن است که وقتی داور به بازبینی صحنه ای در تکنولوژی وار می پردازد، هم هواداران حاضر در ورزشگاه و هم تماشاگران تلویزیونی این صحنه را ببینند. نهایت اطلاعات و نهایت شفاف سازی برای توضیح تصمیم نهایی داور باید ارائه شود. روزتی دراین باره گفته:« در هنگام بازبینی صحنه، آنچه داور در مانیتور می بیند، در نمایشگر بزرگ ورزشگاه نیز به نمایش درمی آید و دوربین های تلویزیونی هم این صحنه را پخش خواهند کرد تا همه بتوانند دلیل تصمیم نهایی داور را درک کنند.»

4-سالن وار دراستادیوم و یک مسئول توانا در سالن: مسئولان یوفا در تک تک استادیومها، سالنی برای داور وار تدارک دیده اند. این داور هموطن داور اصلی زمین است (البته به شرطی که در زادگاه آنها تکنولوژی وار استفاده بشود) و در غیر این صورت داوری از کشوری دیگر مسئول تکنولوژی وار خواهد بود. یک دستیار، دو کارمند ویدیویی و پنج دوربین برای بررسی دقیق صحنه ها و یک مسئول توانا هم در خدمت داور خواهند بود.

5- کارت زرد برای بازیکنی که درخواست وار کند: این پیغامی روشن برای بازیکنان است؛ بازیکنان نمی توانند از داور بخواهند که صحنه را با تکنولوژی وار بازبینی کند و درصورتی که چنین چیزی بخواهند، کارت زرد خواهند گرفت.

6-زمان اضافه در وقتهای تلف شده محاسبه می شود: وظیفه داور این است که تمام وقتهای تلف شده در جریان بازی را محاسبه کرده (از جمله وقتهایی که برای تماشای تکنولوژی وار استفاده می شود) و آن را به وقتهای اضافه، بیفزاید.

7- وار تا خروج بازیکنان از زمین ادامه دارد: اگر بعد از اتمام بازی، جنجالی رخ دهد، تکنولوژی وار به کار آمده و ماجرا به داور گزارش می شود تا او بتواند در صورت لزوم به بازیکنان خشن کارت قرمز نشان دهد.

8-رفتارهای نژادپرستانه : درصورتی که داور وار صحنه ای از رفتار نژادپرستانه یا تحقیر بازیکن یا هوادار رقیب را ببیند، به داور زمین گزارش خواهد داد. این رفتارها ممکن است در جریان بازی و یا در شادی بعد از گل اتفاق بیفتد واز چشم داور مسابقه دور بماند.

مسئولان یوفا قصد دارند تا بدین ترتیب کار را برای داوران حاضر در زمین راحت تر کنند و درعین حال اعلام کرده اند که داورانی که این قوانین را رعایت نکنند هم جریمه خواهند شد. 

6363