مدیرعامل اسبق استقلال گفت: افتخاری چند اظهار نظر عجیب کرده است و حاشیه های استقلال را به جای کم کردن، بیشتر کرده است.
محمدکاظم اولیایی در گفت و گو با کاپ درباره دولتی بودن سرخابی ها اظهار داشت: شما چه سندی دارید که باشگاه استقلال و پرسپولیس دولتی اند. چه کسی می گوید که این دو باشگاه دولتی است؟ در کشور ما انقلابی اتفاق افتاد. در مقطع کوتاهی شورای محترم انقلاب تشکیل شد و اداره موقت کشور را به عهده داشت. بعد از اداره موقت کشور با فرمایشات امام خمینی قرار شد تمام تصمیم گیری های شورای انقلاب در مجلس تبدیل به قانون شود و همین طور شد. کدام قانون و مستندی وجود دارد که این دو باشگاه دولتی شده باشند. این ها املاکی داشتند که بخشی از املاک را بنیاد مستضعفان گرفته مثل باشگاه چمران پرسپولیس سابق. بخشی از اموال را تربیت بدنی گرفته. مثل دفتر مرکزی باشگاه استقلال که الان اداره کل تربیت بدنی استان تهران و سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران در ان مستقرند. این دو باشگاه با کدام مستندات دولتی اند؟این ها دو باشگاه با دو ساختار مدیریتی در زمان طاغوت بودند . مدیران اینها وقتی از کشور خارج شدند اداره اینها را عملا تربیت بدنی در اختیار گرفته است.
وی در ادامه افزود: الان هم یک گرداب و مسیر غلطی را انتخاب کردیم و چون مسیر غلط است برای ما پیامد دارد. یکی اعتبارات ورزش در جایی که نباید هزینه شود هزینه می شود. دیگری امکان رقابت بخش خصوصی را عملا از ورزش کشور حذف کردیم. یعنی چون باشگاه ها دارند دولتی اداره می شود هیچ نوع بخش خصوصی قادر به رقابت با این دو باشگاه نیست. این مسیری که مجلس، دولت قوه قضائیه هرجایی تصمیم می گیرد که دولت تیمداری کند این به دلیل اینکه ورزش در اولویت کشور مانیست و هیچ کشور جهان سومی این کار را نمی کند که ورزش حرفه ای را دولت اداره کند. این خلاف پذیرش ما در حضورمان در فیفاست. در قوانین جمهوری اسلامی این است که وقتی ما عضویت در یک سازمان بین المللی را می پذیریم قواعد آن را پذیرفتیم. ما عضو فیفا هستیم و فیفا می گوید باشگاه ها باید در بخش خصوصی باشند. ما به دروغ به کنفدراسیون فوتبال آسیا مجبور شدیم مدارکی بدهیم و بگوییم که همه باشگاه ها خصوصی هستیم. الان هم دولت می گوید که این باشگاه ها خصوصی هستند و ما اجازه حضور در مسابقات آسیایی را از خودمان سلب کردیم. این تصمیم بسیار غلط و خطرناکی است که ما بپذیریم که کار دولت اداره کردن فوتبال حرفه ای و اداره کردن باشگاه هاست.
مدیرعامل اسبق استقلال در ادامه خاطرنشان کرد: ما که می دانیم داریم غلط می رویم. وقتی این راه غلط را باید اصلاح کنیم نمی کنیم پای آن طرفی ها را وارد می کنیم که به زور این کار را کنیم. این حرف را باید مسئولین نظام و ورزش بپذیریم. در مملکت دو مبنا داریم. یکی قانون اساسی و دیگری فرمایشات مقام معظم رهبری. هم درقانون اساسی 44 امورات مردم به دست مردم اداره شود و اموراتی که حاکمیتی نیست به دست بخش خصوصی باشد. اگر بپذیریم که اصل 44 قانون اساسی به ما تکلیف می کند. خواست رهبر به ما تکلیف می کند. اداره فوتبال حرفه ای چه خطر امنیتی برای ما دارد؟ چه منافع حاکمیتی دارد که حاکمیت باید خودش این کار را انجام دهد. فوتبال حرفه ای را باید دولت اداره کند این پذیرش غلط است. توقع من این است که نمایندگان مجلس ورود کنند. این قدر قوانین مختلف در مجلس بررسی می شود که مساله ورزش مغفول می ماند. اگر ما بپذیریم که قوانینی هم بیاوریم و دیوان عدالت اداری بگوید که این دو باشگاه باید دولتی باشند این برای ما خطر دارد. عواملی که در دولت هستند که از ملت دل خوش ندارند.تصمیمات غلط غیر کارشناسی می گیرند.
وی درباره جدایی گودرزی و تاثیرش روی سرخابی ها بیان داشت: درباره این دو باشگاه بعید می دانم. این دو باشگاه در گردابی گرفتار شدند که با آمدن ایشان ما تصور می کردیم که از گرداب نجاب پیدا می کند. ولی همان طور که تحویل گرفتند همان طور تحویل دادند. پس ایشان تاثیر مثبت بر روی باشگاه استقلال و پرسپولیس نداشتند. در مورد پرسپولیس طوری هیات مدیره تنظیم شده بود که پیشکسوتانی آنجا انتخاب شده بودند که سبقه مدیریت داشتند بهتر اداره شد. ولی تفاوت زیادی در این باشگاه ها نمی کند.
اولیایی در پایان گفت: ما متاسفانه خیلی از اشکالات ما این است که مدیری را در باشگاه می گذاریم کوچکترین اطلاعی در امر باشگاه داری ندارند. افتخاری چند اظهارنظر عجیب غریب کرده که اینها نه تنها نتوانست حاشیه ها را جمع کند بلکه اضافه کرد. مدیران باید در حل مشکل قدم بردارند.