پایگاه خبری فوتبالی- سهشنبه 23 تیر 1405، روز نحسی برای هواداران استقلال بود.
به گزارش فوتبالی، آنها که از باز شدن پنجره بستهشان تقریبا ناامید شدهاند، در کمتر از چند ساعت شاهد وداع با 2 ستاره درخشان فصل قبل بودند. فسخ یکطرفه قرارداد یاسر آسانی و سپس اعلام رسمی پایان همکاری با مونیر الحدادی، طرفداران آبی را در گوشه رینگ، گیر انداخت.
فراری دادن ستارهها در استقلال، قدمتی به اندازه تاریخ دارد. روی صندلی مدیرعاملی این تیم، افراد زیادی آمدند، نشستند و رفتند ولی از دست دادن ستارهها، هرگز متوقف نشد و از مدیری به مدیر دیگر انتقال یافت.
* رضا عنایتی
25 دوره لیگ برتر برگزار شده و هنوز ماشین گلزنی به قدرت، دقت و لوکس بودن رضا عنایتی تکرار نشده است. استقلالِ مرفاوی اما در لیگ نهم، این ستاره را به راحتی از دست داد. کلیدواژه فراری دادن آقای گل، بیانیه «دندان پوسیده» است. شکست استقلال در اولین بازی نیمفصل دوم برابر سپاهان در اصفهان و حضور 3 بازیکن این تیم در خانه مهدی رحمتی پس از آن شکست، استارت اتفاقاتی بود که به «دندان پوسیده» شدن عنایتی و درنهایت رفتن او از استقلال منجر شد. این اتفاق در دوران مدیرعاملی امیررضا واعظی آشتیانی افتاد.

* فابیو جانواریو
به عنوان آخرین خرید استقلال برای لیگ برتر دوازدهم به این تیم برگشت و در همان بازی اول، تک گل آبیها را زد. برابر صنعت نفت هم گل زد ولی ناگهان ایران را به مقصد برزیل ترک کرد. علت این تصمیم، عدم پرداخت مطالبات و تعهدات مالی بود. پس از رایزنی، جانواریو برگشت ولی این بار به دلیل مصدومیت، قراردادش فسخ شد. جالب اینکه مطالبات او هنوز هم پرداخت نشده ولی مرد برزیلی گفته قصدی برای شکایت ندارد. این اتفاق در دوران مدیرعاملی علی فتح الله زاده افتاد.
* مجتبی جباری
تکنسین استقلال در خط میانی بود ولی پس از لیگ برتر دوازدهم و به هنگام انجام مذاکرات تمدید، اتفاقاتی برایش رقم خورد که رفتنی شود. جلسه او با مدیرعامل وقت، بیشتر شبیه یک میدان جنگ بود که درنهایت منجر به کنار رفتن شماره 8 شد. جباری در مقطع دوم حضورش هم با اتفاقاتی عجیب مواجه و برای همیشه استقلال را ترک کرد. او درحقیقت وجهالمصالحه کادر فنی و مدیریت وقت قرار گرفت. این اتفاق هم دوران مدیرعاملی علی فتح الله زاده افتاد.

* مامه تیام و جپاروف
خرید درخشان استقلال در نیمفصل، یک ماشین گلزنی درجه یک بود که بعد از سالها خاطرات رضا عنایتی را تکرار کرد. تیام پس از پایان قراردادش، مذاکرات خوبی با آبیها انجام داد و قرار شد با گرفتن پیشقرارداد به اردوی آنها در ترکیه اضافه شود. در این بین اما یک اتفاق عجیب افتاد. افتخاری به عنوان مدیرعامل 100 هزار به پندار توفیقی معاون وقت باشگاه داد تا 90 هزار دلارش را به تیام و جپاروف بدهد اما در کمال تعجب شفر 90 هزار دلارش را برداشت و فقط 5000 دلار به تیام و جباروف رسید و هر دو بازیکن با استقلال تمدید نکردند تا پرونده او و جپاروف برای همیشه بسته شده و هواداران استقلال کاملا ناامید شوند.

* یاسر آسانی
خرید درخشان استقلال در لیگ 24 بود و استاد زدن ضربات پنالتی. آبیها با هنرنمایی او، فصل را روی پله اول جدول تمام کردند. آسانی بعد از نیمهکاره ماندن لیگ به دلیل جنگ، ایران را ترک کرد ولی چند هفته قبل برگشت و حتی در تمرینات هم حاضر شد. مذاکرات او با مدیران استقلال به نتیجه نرسید و او 18 ساعت پس از ترک تهران با سناریویی شبیه فیلمهای جیمزباند، قراردادش را به دلیل عدم پرداخت مطالباتش فسخ کرد. این اتفاق در دوران سرپرستی مدیرعاملی علی تاجرنیا افتاده است.
* و این نمونهها
رودریگو توزی: خرید استقلال در لیگ دوازدهم با سناریویی شبیه جانواریو، ایران را ترک کرد و دیگر برنگشت: عدم پرداخت مطالبات مالی.

مونیر الحدادی: جنگ و مسایل خانوادگی عاملی شد تا تنها پس از یک فصل، استقلال را ترک کند. قرارداد او 2ساله بود ولی درنهایت همه چیز به خوبی و خوشی تمام شد.
رامین رضاییان: ریکاردو ساپینتو تشخیص داد رضاییان تیم به هم زن است و به درد نمیخورد و می خواهد زمینه بازگشت جواد نکونام را فراهم کند. مدیران استقلال و با ثبت بند فسخ 50 هزار دلاری، قرارداد او را تمدید و به فولاد قرضش دادند.
دیدیه اندونگ: آمدن و رفتن او به و از استقلال، سریالی چند ده قسمتی بوده که هر بار با درخشش یک ستاره شامل مدیربرنامههایش یا مدیران استقلال به اوج رفته و برگشته است. طبق ادعای مدیریت استقلال، قرارداد او تمدید شده ولی فعلا که پنجره بسته و خبری از اندونگ در تمرینات نیست.
گزارش از علیرضا خطیبی/ پایگاه خبری فوتبالی

استقلال 










