شگفتی بزرگ انتخابات؛ ائتلاف «دبیری‌» و شرکا منهای رسول خطیبی!

شگفتی بزرگ انتخابات؛ ائتلاف «دبیری‌» و شرکا منهای رسول خطیبی!

پایگاه خبری فوتبالی- پیش از ظهر امروز امروز انتخابات فدراسیون فوتبال ایران برگزار شد و علاوه بر انتخاب رییس جدید، اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال هم انتخاب شدند.

به گزارش فوتبالی، در این انتخابات مهدی تاج با کسب 72 رای به عنوان رییس فدراسیون فوتبال انتخاب شد. مهدی محمدنبی نایب رییس اول، حیدر بهاروند نایب رییس دوم و فریده شجاعی نایب رییس سوم فدراسیون شدند. البته نبی میلیمتری رای آورد و اگر و فقط اگر یک رای کمتر می آورد، نایب رییس اول فدراسیون فوتبال نمی شد.

بخش مهم دیگری از انتخابات مربوط به انتخاب اعضای هیات رییسه بود. تاج و هر 3 نایب رییس او به صورت اتوماتیک به عضویت هیات رییسه درآمدند. طهمورث حیدری با ۳۷ رأی و علی طاهری هم با ۳۳ رأی، نمایندگان هیات‌های فوتبال در هیات رییسه خواهند بود.

در انتخابات نمایندگان باشگاه‌ها برای عضویت در هیات رییسه علی خطیر با ۳۹ رأی  و محمد اسفندیارپور با ۳۱ رأی بیشتر رای را آوردند و به عضویت هیات رییسه درآمدند که البته قابل پیش بینی به نظر می رسید.

 اما اتفاق عجیب و معنادار در انتخاب 3 نفر کارشناس هیات رییسه افتاد جایی که چهره‌های معروف‌تر رای نیاوردند و فرزین دبیری با ۲۸ رأی، حجت کریمی با ۲۳ رأی و محمد رحمان سالاری با ۲۱ رأی به عضویت هیات رییسه در آمدند.

عدم انتخاب چهره‌های معروفی مثل فریدون اصفهانیان، احسان اصولی، منصور بیک‌وردی، احمدرضا براتی، بهرام رضاییان، داود رفعتی و محمدرضا ساکت و در مقابل انتخاب فرزین دبیری، حجت کریمی و محمد رحمان سالاری برای اهالی فوتبال سوال برانگیز شد. تقریبا همه اهالی فوتبال نتیجه انتخابات در این بخش شگفت زده شده‌اند. 

برخی از کسانی که از چند ماه پیش فضای انتخابات را رصد می‌کردند به این نتیجه رسیده‌اند که چنین اتفاقی اصلا تصادفی و بدون برنامه ریزی نیفتاده است. آنها می‌گویند در هفته‌های پایانی منتهی به انتخابات یک ائتلاف بین چند نفر از نامزدهای بخش کارشناسی هیات رییسه شکل گرفته است. ائتلافی که شامل افرادی مثل رسول خطیبی، فرزین دبیری، حجت کریمی و محمد رحمان سالاری بود و آنها به صورت ویژه ای با اعضای مجمع رایزنی کردند. رایزنی هایی فشرده که حالا نتایجش، همه را شگفت زده کرده است.

نکته جالب اما این است که نفر اول این لیست یعنی رسول خطیبی موفق نشد آرای لازم را برای عضویت در هیات رییسه کسب کند و شکست بدی خورد. خطیبی که به تازگی از مدیر عاملی باشگاه پیکان برکنار و به مدیر عاملی باشگاه سایپا منصوب شده بود نفر اول این ائتلاف بود اما از این گروه 4 نفره همه رای آوردند به جز خطیبی! باشگاه سایپا، سه رای در مجمع داشت و خود خطیبی هم پیش بینی نمی کرد که از علی خطیر و اسفندیارپور شکست بخورد. 

البته هر ائتلافی ممکن است باعث تقویت اعضا و بالا رفتن آرای آنها شود اما موفقیت این ائتلاف خیلی غیر طبیعی به نظر می‌رسد. هنوز مشخص نیست دلیل این موفقیت غیر منتظره چیست اما گفته می‌شود اعضای این ائتلاف در روزهای اخیر تلاش زیادی برای جلب آرای اعضای مجمع کرده‌اند و ظاهرا این تلاش‌ها جواب هم داد و این گروه نه چندان شناخته شده وارد هیات رییسه شدند.

بعد از رسول خطیبی که انتخاب نشد، شناخته‌شده‌ترین عضو این ائتلاف حجت کریمی است که سابقه مدیریت در باشگاه استقلال را دارد. محمدرحمان سالاری، عضو هیات رییسه فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و همچنین معاون اقتصادی باشگاه شمس آذر نفر بعدی این ائتلاف است. او سابقه مدیرعاملی تیم چوکای تالش و شاهین بوشهر را در کارنامه دارد. شاهین بوشهر که در حال حاضر وجود ندارد. در هر حال ظاهرا سالاری فردا به فدراسیون بدنسازی می رود و از سمتش استعفا می کند تا در هیات رییسه فدراسیون فوتبال، بتواند بماند چون طبق قانون جدید نمی تواند در هیات رییسه دو فدراسیون عضو باشد. 

فرزین دبیری را هم اهالی فوتبال با ارتباط خانوادگی‌اش با شهرام دبیری می‌شناسند. شهرام دبیری عموی فرزین، تیم فوتسال دبیری تبریز را در سال 1377 تاسیس کرد که در برهه‌ای یکی از بهترین تیم‌های فوتسال ایران بود. شهرام دبیری مدتی هم عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال بود. در حال حاضر شهرام دبیری، معاون پارلمانی مسعود پزشکیان رییس جمهور است. مدتی پیش و چند ماه قبل از انتخابات اخیر فدراسیون فوتبال شایعه شد که شهرام دبیری قصد دارد نامزد شود اما در نهایت این اتفاق نیفتاد. حالا برادرزاده او یعنی فرزین در انتخابات فدراسیون فوتبال به عضویت هیات رییسه درآمده است.

در هر حال این ائتلاف نتوانست کاندیدای اصلی اش را به هیات رییسه بفرستد اما در نهایت سه نفر دیگر از این ائتلاف وارد هیات رییسه شدند.