پایگاه خبری فوتبالی- یک: چهار بازی و سه باخت یعنی سلام به بحران، یعنی بیمار به بخش مراقبتهای ویژه نیاز دارد، موقعیتی که حداقل در ده سال اخیر برای پرسپولیس بهخاطر نداریم. این پرسپولیس هم دچار مشکلات عدیده فنی است و هم دچار آلام روحی! حالا همه دنبال دلیل می گردند.
دو: برخلاف همیشه، گاریدو به ترکیب و سیستم اصلی رسیده است. چهار دو سه یک او در چند بازی است که مدام تکرار میشود و ترکیب کمتر دست میخورد. اما چرا در خلق موقعیت و گلزنی مشکل دارد؟ علت را فقط و فقط در عملکرد سرمربی باید جستجو کرد.
سه: گاریدو پرسپولیس را به نقطهای رسانده که حالا بردنش آرزوی تیمی نیست، خطر معمولی شدن بیشتر از هر چیزی این تیم را تهدید میکند. در روزی که تراکتور باخت و سپاهان مساوی کرد، پرسپولیس این شانس را داشت تا با بردن مس ته جدولی فاصله را با صدر به دو امتیاز برساند، اما این تیم راحتتر از حد تصور قافیه را خیلی زود واگذار کرد.
چهار: وقتی یک تیم مدام یک مدل گل میخورد ولو اینکه در تمرینات روی این ضعف (گل خوردن روی ضربات ایستگاهی) کار کرده باشد ، نشان میدهد این تیم از نظر ذهنی تمرکز لازم را ندارد. پرسپولیس مشکل بدنی ندارد ولی روح و روان این تیم شدیدا آسیب دیده است. در اینجور مواقع ایجاد شوک به تیم لازم است.
پنج: گاریدو را حالا دیگر موافقان اندک او هم قبول ندارند، یک بنبست کامل که تجربه آن را این نسل پرسپولیس تجربه نکرده است. بدتر از به بنبست رسیدن گاریدو نداشتن جانشین برای اوست. گزینههای داخلی (تارتار و یحیی) تیم دارند و انتخاب گزینه خارجی ممکن است به از دست رفتن فصل منجر شود.
شش: مس رفسنجان با شجاعی همان راهی را میرود که با محرم نیمهتمام ماند، راهی که احترام به خود فوتبال در اولویت است. شجاعی در تمام صد دقیقه بازی هیچ وقت رو به دفاع صرف نیاورد و از هر موقعیتی برای ایجاد ضدحملات سریع استفاده کرد، آنها از ضعف پرسپولیس در ضربات ایستگاهی استفاده کردند و بار خود را در همان نیمه اول بستند. انگار رو شدن پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان، به نفع آنها شد و باشگاه پاکسازی شد تا تیم هم به فینال جام حذفی برسد و حالا هم سه گل به قهرمان هفت دوره از هشت دوره لیگ برتر، بزند. مس دیشب در شهرقدس، طلای 24 عیار شد!
هفت: مهمترین مزیت کمکداور ویدیویی کم شدن تنشها و مصاحبههای جنجالی است ولو اینکه تصمیم نهایی داوران اشتباه باشد، مهمترین فرق لیگ امسال با سالهای گذشته آرامش بیشتر تیمها در مواجهه با مسایل داوری است. تصور کنید ویایآر امروز نبود، نیمه اول پنالتی روی اورونوف گرفته میشد، پنالتی روی ژوائو گرفته نمیشد یا اگر گرفته میشد پنالتی علیپور تکرار نمیشد و بعد از بازی برنده و بازنده شاکی بودند. هر چند پنالتی روی ژوائو کمی عجیب بود و وی آی ار اگر نمی گرفت هم مشکلی پیش نمی آمد اما گرفت و باید دید به چه دلیل این اتفاق افتاده است. تکرار پنالتی هم عجیب و کتابی بود و خیلی مته به خشخاش گذاشته شد. هرچند تکرار پنالتی هم در نهایت درست بود ولی اگر تکرار هم نمی کرد، کسی به داور زیاد خرده نمی گرفت.
هشت: سن بازیکنان کلیدی پرسپولیس بالا رفته، استقلال هم همین معضل را دارد. بالا رفتن سن مساوی است با افزایش مصدومیتها در بازیهای فشرده. شاید بپرسید سن تیم ملی هم بالاست چرا آنجا این اتفاقات رخ نمیدهد؟ پاسخش روشن است، شما در تیمملی در هر فیفادی نهایتا دو بازی انجام میدهید و دست سرمربی تیم ملی به نسبت باشگاهها خیلی بازتر است. پیر شدن نسل طلایی پرسپولیس زنگ خطر بزرگی برای این تیم است و البته پیر شدن نسل طلایی فوتبال ایران هم زنگ خطری برای فوتبال ملی است.
نه: مصدومیت عالیشاه و امیری هم این روزها مزید بر علت شده تا خلاقیت و سرعت پشت محوطه جریمه رقبای این تیم به حداقل برسد، تمام بار هجومی پرسپولیس به روی اورونوف است که او هم دست تنها کاری را نمیتواند پیش ببرد. اورونوف مثل بمبی است که حالا دیگر خنثی شده است. دست او را خوانده اند و حتی کوین یامگا، با یک چشم هم می تواند او را ببندد چه برسد به بازیکنانی که با دو چشم! انگار هوش و حواست اورونوف به تمدید قرارداد است تا ماجراهای دیگر!
ده: در فضایی که زمین و زمان علیه گاریدو است و او مقبولیت و مشروعیتش را از دست داده کارکردن بسیار سخت است. به نظر میرسد او از نظر عاطفی هم تیم را همراه خودش ندارد، رفتارهای سرد سرمربی و بازیکنان نیاز به چشم مسلح ندارد. این تیم نیاز به جراحی فوری دارد. ماجراهای فسخ قرارداد هم البته دست درویش را بسته است. او مطمئنا نمی خواهد 900 هزاردلار بی زبان را با دیرکرد و مالیات و هزینه دادرسی به گاریدو بدهد که از این جهت کار بلد است و تجارب زیادی در فسخ های یکطرفه و اخراج دارد. تنها راه درویش توافق برای فسخ دوطرفه است که سخت به نظر می رسد. شاید درویش بخواهد 450 هزار دلار به گاریدو بدهد اما گاردیو همه 900 هزاردلار را بخواهد. خلاصه اینکه ممکن است بازهم درویش به گاریدو زمان بدهد و ممکن است این اتفاق هم نیفتد اما چیزی که هست نداشتن گزینه در میانه فصل است. شاید سیدجلال و کریم باقری روی نیمکت پرسپولیس فعلا مسئول فنی شوند تا گزینه برای پرسپولیس پیدا شود.
گزارش از پیمان خنافری/ پایگاه خبری فوتبالی