پایگاه خبری فوتبالی- عملکرد تیم ملی وزنهبرداری ایران در مسابقات قهرمانی ۲۰۲۴ بحرین امیدها را برای درخشش در رقابتهای آینده زنده کرد.
به گزارش فوتبالی، مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۴ در بحرین با اتفاقات خوبی برای ایران به پایان رسید. ایران در بخش مردان ۱۰ وزنه بردار داشت که پنج نفر از آنها توانستند یک طلا، سه نقره و شش برنز بگیرند.
هرچند سهم ایران از مدال طلای مسابقات تنها یک مدال بود اما همان مدال طلا ارزش زیادی دارد. لاشا تالاخادزه غول گرجی از قهرمانی جهان ۲۰۱۷ اجازه نداده بود مدال طلای دوضرب به هیچ وزنهبردار دیگری برسد و علیرضا یوسفی ۲۱ ساله در جنگ غولها توانست این مدال طلا را از آن خود کند. (تالاخادزه در سال ۲۰۱۵ نتوانست طلای دوضرب را بگیرد.)
تیمی که راهی این مسابقات شد از نفرات جوان و آینده دار و با میانگین سنی ۲۲ سال تشکیل شده بود و عملکرد آنها نشان داد میتوان به آینده وزنهبرداری امیدوار بود.
وزنهبرداری در این سالهای اخیر نتوانسته بود انتظارات را برآورده کند به ویژه در بازیهای آسیایی هانگژو و المپیک پاریس که عملکرد ضعیفی داشت و همین مسئله باعث شد انتقادات زیادی سمت فدراسیون روانه شود. اکنون با این تیم جوان میتوان به آینده امیدوار بود، البته به شرطی که فدراسیون در باد این مدالها نخوابد و با حفظ این جوانان در جهت ارتقای رکوردی هر چه بیشتر آنها تلاش کند تا در بازیهای آسیایی ناگویا و المپیک لسآنجلس که معیار سنجش موفقیت فدراسیون است، بتواند مدالآور باشد.
علی عالیپور و علیرضا معینی در ابتدای دهه ۲۰ سالگی هستند و با توجه به شرایط سنی که دارند، میتوانند چندین سال مدعی باشند.
علیرضا نصیری، ابوالفضل زارع و آریا پایدار ۱۸ - ۱۹ ساله هستند وهر چند دست خالی ماندند اما آنها هم با افزایش اعتماد به نفس و خودباوری بیشتر میتوانند به جمع مدال آوران بزرگسال اضافه شوند چون در همین مسابقات هم برای نصیری شانس مدال قائل بودند و برای مدال جنگید اما یک وزنه مهم را از دست داد.
علی داودی در این مسابقات توانست رکورد مجموع ۴۵۹ کیلوگرم را ثبت کند و نایب قهرمان جهان شود در حالی که تاکنون این رکورد را ثبت نکرده بود و در کلکسیون افتخاراتش جای مدال مجموع بزرگسالان جهان خالی بود. داودی همیشه وعده اتفاقات خوب در فوق سنگین را داده بود و در بحرین تاحدودی توانست به وعده خود عمل کند.
علیرضا یوسفی نیز که در رده جوانان افتخارات خوبی به دست آورده بود در بزرگسالان هم توانست در حرکت دو ضرب خط و نشان جدی برای رقبای خود بکشد. او نیز توانست اولین مدال مجموع بزرگسالان جهان را به دست آورد و هرچند این مدال به رنگ برنز بود اما با مهار وزنه ۲۶۲ کیلوگرم در حرکت دوضرب و گرفتن مدال طلا توانست شگفتیساز مسابقات باشد و به نظر میرسد در آینده باید شاهد اتفاقات بزرگتری از این وزنهبردار باشیم.
مهدی کرمی هم توانست یک مدال طلسم شده به دست آورد. ایران در دسته ۱۰۹ کیلوگرم تاکنون مدال مجموع نداشت و مهدی کرمی که پیش از این نقره یک ضرب دسته ۱۰۹ کیلوگرم را گرفته بود، در این مسابقات توانست با گرفتن برنز مجموع اولین مدال مجموع ایران در دسته ۱۰۹ کیلوگرم جهان را به دست آورد.
در این میان تنها مصطفی جوادی ناکام بود و حذف شوکهکنندهای داشت. شاید خودش بهتر از هر کسی بتواند پاسخ بدهد که چرا در المپیک پاریس و سپس قهرمانی جهان ۲۰۲۴ نتوانست عملکرد درخشانی داشته باشد.
آنچه مشخص است در حال حاضر نفرات خوب و با شرایط سنی مناسب برای تیم ملی وزنه برداری پیدا شدهاند و در کنار آنها باتجربهها نیز پیشرفت چشمگیری داشتهاند. تنها کار فدراسیون در حال حاضر این است که این تیم را حفظ کند تا در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ و المپیک لس آنجلس در زمره فدراسیونهای ناکام قرار نگیرد.
عملکرد نمایندگان ایران در قهرمانی جهان:
دسته ۸۱ کیلوگرم: رضا باغی چهاردهم شد.
دسته ۸۹ کیلوگرم: مصطفی جوادی اوت شد.
دسته ۹۶ کیلوگرم: علی عالیپور ۲ مدال برنز دوضرب و مجموع
دسته ۹۶ کیلوگرم: علیرضا معینی مدال نقره یکضرب و هفتمی مجموع
دسته ۱۰۲ کیلوگرم: علیرضا نصیری ششم و ابوالفضل زارع هشتم شدند.
دسته ۱۰۹ کیلوگرم: مهدی کرمی ۲ مدال برنز دوضرب و مجموع
دسته ۱۰۹ کیلوگرم: آریا پایدار نهم شد.
دسته ۱۰۹+ کیلوگرم: علی داودی ۲ مدال نقره دوضرب و مجموع و برنز یک ضرب
دسته ۱۰۹+ کیلوگرم: علیرضا یوسفی طلای دوضرب و برنز مجموع