پایگاه خبری فوتبالی- دعوای تازه دو کانون مربیان فوتبال ایران بر سر جایزهای که کانون دوم به خوان کارلوس گاریدو سرمربی پرسپولیس به عنوان برترین مربی آبان با جوابیه کانون دوم به بیانیه کانون اول ادامه پیدا کرد.
به گزارش فوتبالی، ماجرا از جایی شروع شد که روز گذشته و در حاشیه نشست خبری گاریدو قبل از بازی پرسپولیس و نساجی از سوی علیرضا پورمند یکی اعضای کانون مربیان فوتبال ایران جایزه بهترین مربی آبان ماه به گاریدو داده شد.
اما ساعتی بعد تشکل دیگری که خودش را تنها «کانون مربیان فوتبال ایران» میداند و ومجوزش را از اتاق بازرگانی گرفته است و نهاد همنام را غیر قانونی و غیر رسمی تلقی میکند بیانیهای صادر و اعلام کرد نهادی که تحت نام کانون مربیان فوتبال ایران به گاریدو جایزه داده غیر قانونی و جعلی است!
این نهاد در این بیانیه از جملاتی طعنه آمیز هم استفاده کرد. طعنه در این بخش از بیانیه کاملا قابل تشخیص است: «فردی که با حضور در سالن کنفرانس مطبوعاتی و در حضور اهالی محترم رسانه، خود را نماینده کانون مربیان معرفی کرد و با ارائه یک تندیس موفق به گرفتن عکس با سرمربی محترم باشگاه فرهنگی-ورزشی پرسپولیس شد!»
این نهاد در انتهای بیانیهاش هم نوشت: «در پایان ضمن تقدیم آخرین نسخه روزنامه رسمی اعضای کانون مربیان، امیدواریم دیگر شاهد سواستفاده و جعل عناوین اینچنینی در فوتبال و ورزش کشور نباشیم.»
حالا اما همان نهادی که دیروز به گاریدو تندیس برترین مربی آبان ماه را داد جواب بیانیه نهاد همنام و موازی خودش را داده و مدعی شده است که کانون اصلی که دیروز به گاریدو تندیس داد در سال 1380 تاسیس شده است!
در این بیانیه نسبتا طولانی آمده است: «با سلام و احترام اینجانب حسین رمضانی، رئیس هیات مؤسس کانون مربیان فوتبال ایران، جهت اطلاع جنابعالی و افکار عمومی موارد شرح زیر را به استحضار میرساند:
تاسیس کانون مربیان فوتبال ایران: در سال ۱۳۸۰ وزارت محترم کشور با تاسیس کانون مربیان فوتبال ایران موافقت کرد اولین پروانه فعالیت این کانون پس از تایید اساسنامه و برگزاری انتخابات هیات مدیره و بازرسان صادر شد.
ثبت قانونی کانون: این کانون به شماره ۱۳۴۸۴ در تاریخ هفتم آذر ۱۳۸۰ در اداره کل ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری ثبت شد. اطلاعرسانی ثبت این کانون نیز در روزنامه رسمی کشور در تاریخ ۲۴ آذر ۱۳۸۰ منتشر شد.
پایان دوره مسئولیت آقای ذوالفقارنسب: دوره سه ساله فعالیت آقای ذوالفقارنسب به عنوان عضو هیات مدیره و رئیس کانون به پایان رسیده بود. با وجود تذکرات مکرر بازرسان کانون برای برگزاری مجمع انتخاباتی زیر نظر وزارت کشور اقدامی صورت نگرفت. آقای ذوالفقارنسب به همراه چند نفر دیگر که دوره فعالیت آنها پایان یافته بود، از کانون جدا شده و در اقدامی غیرقانونی کانونی تحت عنوان کانون فوتبال را در اتاق بازرگانی تشکیل دادند.
غیر قانونی بودن کانون اتاق بازرگانی: اتاق بازرگانی صلاحیت صدور مجوز فعالیت برای تشکلهای صنفی غیر مرتبط با صادرات و واردات را ندارد. فعالیت مربیان فوتبال در حوزه تعلیم و تربیت قرار میگیرد، نه صادرات و واردات؛ ثبت تغییرات هیات مدیره این کانون نیز با نامه غیرقانونی اتاق بازرگانی به اداره ثبت شرکتها صورت گرفته است.
برگزاری مجمع قانونی کانون مربیان فوتبال ایران: در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ با نظارت وزارت محترم کشور و حضور نمایندگان این وزارتخانه مجمع انتخاباتی کانون مربیان فوتبال ایران در سالن آکادمی ملی المپیک برگزار شد. اعضای جدید هیات مدیره و بازرسان به شرح زیر انتخاب شدند:
اعضای هیئت مدیره: ۱. حسین فرکی ۲. مجید جلالی ۳. احمد خداداد ۴. هادی طباطبایی ۵. علیرضا پورمند ۶. علی ایرانمنش ۷. ناصر فریاد شیران ۸. آرش برهانی ۹. وحید شمسایی ۱۰. خانم دکتر امیرشقاقی ۱۱. مریم حسنزاده
بازرسان ۱. حسین آبانگاه ۲ مصطفی سفالمنش
تصمیمات اولین جلسه هیات مدیره (۲۴/۱۲/۱۴۰۱) : رئیس کانون آقای مجید جلالی، نایب رئیس اول خانم دکتر امیر شقاقی، نایب رئیس دوم دکتر احمد خداداد دبیر کل آقای هادی طباطبایی، خزانه دار آرش برهانی، سخنگو: حسین فرکی
تاکید بر قانونمداری: هرگونه فعالیت، مصاحبه صدور بیانی نامه از سوی افراد یا گروههایی خارج از ترکیب هیات مدیره قانونی کانون فاقد وجاهت قانونی بوده و از درجه اعتبار ساقط است و حق شکایت از افراد متخلف برای اینجانب محفوظ است.
قانون تشکلهای صنفی و تخصصی: بر اساس قانون تاسیس صدور پروانه فعالیت تایید اساسنامه و برگزاری مجامع عمومی و انتخاباتی تشکلهای صنفی و تخصصی، تنها تحت نظارت وزارت کشور انجام میشود. هرگونه دخالت وزارتخانهها نهادهای خصوصی و نیمه خصوصی از جمله اتاق بازرگانی در این امور غیرقانونی است. در پایان جهت اطمینان بیشتر پیشنهاد میشود از وزارت کشور استعلام قانونی بودن فعالیت کانون مربیان فوتبال ایران را دریافت کنید.»
در حال حاضر جنگی که بین دو کانون همنام و موازی وجود دارد جنگ اثبات اصالت و قدمت است. هر کدام از این دو کانون مدعی هستند تنها کانون مربیان فوتبال ایران هستند و کانون دوم جعلی است و از نام کانون اصلی سوءاستفاده میکند. نکته مهم این است که در هر دو گروه نام مربیان و پیشکسوتان ارزشمند و کارنامهداری دیده میشود و این همه درگیری و اتهام واقعا زیبنده این چهرهها نیست.
همانطور که دیروز هم در فوتبالی گزارشی دراین باره منتشر شد، با این شرایط باید قوه قضاییه تکلیف را مشخص کند. خبر آمده بود که کانون مربیان به ریاست بیژن ذوالفقارنسب به دنبال شکایت از کانون مربیان به ریاست مجید جلالی است. باید دید این تقابل در نهایت به کجا خواهد رسید.
1359