پایگاه خبری فوتبالی- رئیس ایرانی کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی درباره مصدومیت حسن یزدانی در فینال المپیک پاریس گفت: ۴ مرتبه روی تشک کتف حسن یزدانی را جا انداختم یعنی ۴ بار در رفته بود و ناحیه درمان نشده در شانهاش داشت و من حدسم این است که او قبل از آنکه روی تشک برای مبارزه فینال حاضر شود، احتمالا یک مشکلی در شانهاش داشت چرا که به این راحتی شانه در نمیرود.
به گزارش فوتبالی، بابک شادگان در خصوص تغییرات قوانین پزشکی و ضد دوپینگ در اتحادیه جهانی کشتی اظهار کرد: آن قسمتی که مربوط به دوپینگ میشود را همه ساله وادا (آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ) تعیین کننده هست و باید این موارد را بررسی کرد که چه داروهایی به لیست داروهای ممنوعه اضافه و چه داروهایی احتمالا از لیست برداشته میشود و این موضوعی است که در اختیار اتحادیه جهانی نیست و ما خودمان این موضوع را از وادا دنبال و پیگیری میکنیم.
وی در عین حال افزود: اما پیشگیری از آسیبهای ورزشی موضوعی است که محورهای خیلی مهمی در اتحادیه دارد به صورت جدی پیگیری میشود که یکی از آنها پیشگیری از آسیبها با داوری درست است. یعنی اینکه ثابت شده اگر داوران درست داوری کنند و به موقع سوت بزنند و از اجرای، تکنیکهای خطرناک بتوانند پیشگیری کنند، این در واقع پیشگیری خیلی جدی است و بسیار میتواند در جلوگیری از آسیبهایی مانند دررفتگی شانه جلوگیری کند که الان یکی از مطالب خیلی مهم در کشتی جهان است. این موضوعات را در اتحادیه جهانی داریم با برگزاری جلسات در مورد تکنیکهای داوری و پزشکی کار میکنیم که انشالله این موارد جدیتر دنبال خواهد شد.
شادگان همچنین در مورد دوپینگ و چالش حذف کشتی از المپیک بعد از بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن نیز توضیح داد: این موضوع مرتفع شده. به خصوص بعد از اینکه وزنکشی ۲ روز شد، به تدریج اولش خیلی سخت بود ولی، تاثیری که طی سالها گذاشت، این است که کشتیگیران، چون متوجه میشوند دیگر نمیتوانند، کاهش وزن ناگهانی داشته باشند، خیلی از آنها دیگه از روش دوپینگ استفاده نمیکنند که بخواهند خودشان را سر وزن برسانند، یا ضعف سر وزن رساندنشان را بخواهند با یک سری دیگر از داروهایی که در لیست، دوپینگ است، جبران کنند. در نتیجه الان میزان دوپینگهای مثبت کشتی در سطح جهان، کاهش پیدا کرده و این یکی از دستاوردهای بزرگ اتحادیه جهانی کشتی است.
وی تصریح کرد: همین امر باعث میشود تا موقعیت و جایگاه کشتی در کمیته بینالمللی المپیک و در سطح جهان، محفوظ بماند و خیلی مورد توجه قرار گرفته به طوری که خیلی از فدراسیونهای بینالمللی دیگر مانند جودو و بوکس، دنبال آن هستند که وزنکشی مسابقات را مانند کشتی تغییر دهند. این دستاوردهای علمی باعث شده تا کشتی الان یک جایگاه خیلی خوب در سطح جهان داشته باشند و مشکلی از بابت حذف کشتی دیگر وجود ندارد.
رئیس کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی در خصوص سوءاستفاده برخی کشتیگیران برای استفاده از زمان پزشکی برای استراحت مانند آنچه که در مبارزه ایمان محمدی با لالایف روسی به وجود آمد، گفت: هر قدر که آموزش پزشکان و داوران ارتقا پیدا میکند جلو چنین مواردی نیز گرفته میشود. امروز از این نظر با ۱۰ سال پیش قابل مقایسه نیست. ما در بحث خونریزی همانطور که میدانید بعد از کشتی فینال وزن ۷۴ کیلوگرم در بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو بین حسن یزدانی و انور گودیف از روسیه و اتفاقات آن مبارزه، قانونی گذاشتیم با عنوان استراحت پزشکی که زمان مشخصی است و به همین دلیل کسی دیگر بعد از آن برای خونریزی سوء استفاده نمیتواند کند به دلیل آنکه تایم مشخصی دارد و اگر تمام شود بازنده اعلام خواهد شد و همه اینها در کشتی تاثیر داشته و به تدریج، مطمئن هستم که ما اتلاف وقت و سوء استفاده از مسائل پزشکی را در کشتی نخواهیم داشت.
وی همچنین در خصوص فینال وزن ۸۶ کیلوگرم در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس بین حسن یزدانی و رمضان رمضاناف آزادکار روسیالاصل بلغارستان نیز خاطر نشان کرد: من ۴ مرتبه روی تشک کتف حسن یزدانی را جا انداختم یعنی ۴ بار در رفته بود و ناحیه درمان نشده در شانهاش داشت و من حدسم این است که او قبل از آنکه روی تشک برای مبارزه فینال حاضر شود، احتمالا یک مشکلی در شانهاش داشت چرا که به این راحتی شانه در نمیرود.
رئیس کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی در خصوص این مطلب که یزدانی در کشتیهای قبل از فینال مشکلی نداشت، گفت: تلقی من این است که یک مشکلی او در شانهاش داشت وگرنه فشار آنچنانی، با اولین برخورد روی شانه او نیامد که بخواهد تا این حد آسیب سنگین و شدید به شانهاش بیاید. ولی واقعا ۴ مرتبه در آن مبارزه شانهاش در رفت و جا میافتاد و بعد متاسفانه خودش هم متوجه شد که دیگر نمیتواند ادامه بدهد که همانطور که دیدید چیزی حدود ۲ دقیقه کشتی نگرفت و در حالت ایستاده بود، چون میدانست که نمیتواند با آن شرایط ادامه دهد.
یزدانی بعد از المپیک پاریس برای بار دوم و این مرتبه در کشور پاریس شانهاش را به تیغ جراحان سپرد. وی در خصوص اینکه یزدانی با چنین شرایطی میتواند برگردد یا خیر، گفت: هیچکس با قاطعیت نمیتواند چنین پیشبینی را انجام دهد. یک قائده کلی هست که شانه اگر آسیب جدی ببیند در حدی که بخواهد جراحی پیشرفته رویش انجام شود و بخواهد روی المنتهای مفصلی شانه بازسازی شود، خیلی بعید است که کشتیگیر یا هر ورزشکاری چرا که منحصر به کشتیگیر نیست، بتواند به همان سطح قبل از آسیبش برگردد .حال احتمال دارد یک نفر سطح آسیبش، خیلی زیاد بوده که فرض کنید با ۱۰ درصد افول، بتواند در سطح قهرمانی باقی بماند ولی در مورد اکثر ورزشکاران این اتفاق نمیتواند بیافتد چرا که ۱۰ درصد، افول یا افت در حد المپیک، با توجه به رقابتهای خیلی سنگین، خیلی زیاد هست. من برای حسن یزدانی آرزو میکنم که بتواند این تجربه را داشته باشد و برگردد. یزدانی کارهای عجیب و غریب در زمان کشتی خودش داشته و انشالله بتواند این کار را هم انجام دهد و اسمش از این بابت هم ثبت شود.
شادگان همچنین در خصوص چالشی که بعد از پایان کشتی فینال با احسان امینی مربی تیم ملی داشت نیز خاطر نشان کرد: او حتما تحت فشار مسابقات بوده و نتوانسته خودش را کنترل کند و مطمئن هستم که نظرش اگر امروز با هم صحبت کنیم فرق میکند. این موارد پیش میآید و به هر حال مربیان باتجربهتر که میشوند متوجه میشوند که در مواقعی که تحت فشار هستند بهتر است خودشان را کنترل کنند و امینی هم مربی زحمتکشی است و آن زمان نتوانسته خودش را کنترل کند و مشکلی از این بابت نیست.
وی در پایان در خصوص دکتر محمد توکل نائب رئیس اسبق فیلا گفت: دکتر توکل بنیانگذار کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی است و او کار خیلی بزرگی کرد و باعث شد تا کمیسیون پزشکی شکل بگیرد و مباحث پزشکی و مبارزه با دوپینگ در کشتی جدیتر شود. اگر توجه و زحمات او نبود چه بسا که در همان قائلهای که بعد از المپیک ۲۰۱۲ لندن و حذف این رشته از المپیک، پیش آمد کشتی نمیتوانست به بازیهای المپیک برگردد و داشت حذف میشد و زحمات او بود.
دکتر محمد توکل یکی از چهرههای شناخته شده کشتی ایران و جهان پس از تحمل چند سال بیماری نهم اسفند ۱۴۰۲ در سن ۸۹ سالگی دار فانی را وداع گفت.