رویین تن: باید پیمان یوسفی بهترین گزارشگر و عبدالله روا بهترین مجری انتخاب می‌شدند/ ورزش و مردم از نظر من بهترین برنامه بود/ نمی‌دانم برترین‌های تلویزیون با چه ساز و کاری انتخاب شده‌اند!

رویین تن: باید پیمان یوسفی بهترین گزارشگر و عبدالله روا بهترین مجری انتخاب می‌شدند/ ورزش و مردم از نظر من بهترین برنامه بود/ نمی‌دانم برترین‌های تلویزیون با چه ساز و کاری انتخاب شده‌اند!

پایگاه خبری فوتبالی- رییس هیات انتخاب و داوری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی می گوید نه او و نه هیات داوران در انتخاب بهترین‌های بخش تلویزیون این جشنواره هیچ نقشی نداشته اند هر چند انتخاب بخشهای تلویزیونی هم به داوران و مردم سپرده شده بود.

به گزارش فوتبالی، شب گذشته مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی با معرفی نفرات و آثار برتر در بخش‌های مختلف به پایان رسید. هدف اصلی این جشنواره بررسی و انتخاب بهترین فیلم‌های ورزشی اعم از مستند بلند، مستند کوتاه، فیلم مستند کوتاه پارالمپیک و فیلم کوتاه داستانی بود. 

اما این جشنواره یک بخش تلویزیونی هم داشت که در آن برترین‌های بخش ورزش یک سال اخیر تلویزیون ایران انتخاب می‌شدند. در این بخش بهترین برنامه تلویزیونی ورزشی سال در صدا و سیما، بهترین گزارشگر ورزشی در همه رشته‌ها و بهترین مجری برنامه‌های ورزشی در شبکه‌های مختلف شب انتخاب و معرفی شدند.

طبق آنچه که در سایت جشنواره آمده است نفرات برتر بخش تلویزیونی توسط آرای مردمی و 1200 تن از کارشناسان، پیشکسوتان، خبرنگاران، مربیان و مدیران حوزه ورزشی به عنوان داور با ضریب 3 نسبت به آرای مردمی انتخاب و معرفی شدند. 

در این بخش محمدحسین میثاقی و عبدالله روا به ترتیب به عنوان بهترین مجریان برنامه‌های ورزشی تلویزیون اول و دوم معرفی شدند. همچنین در بخش بهترین گزارشگر ورزشی هم هادی عامل و پیمان یوسفی اول و دوم شدند و در بخش بهترین برنامه ورزشی فوتبال برتر و ویدئو چک به ترتیب جوایز برگزیده جشنواره را دریافت کردند و اول و دوم شدند.

علیرغم این که بخش تلویزیونی این جشنواره، بخش حاشیه‌ای آن بود اما ظاهرا اتفاقاتی که در انتخاب و معرفی بهترین‌های تلویزیونی افتاده سر و صدای زیادی به راه انداخته است. به همین دلیل «فوتبالی» با «علی رویین‌تن» رییس هیات انتخاب و داوری جشنواره تماس گرفت تا با او درباره این مسائل گفت‌وکو کند.

آقای رویین‌تن! درباره آرای بخش تلویزیونی جشنواره حرف و حدیث‌های زیادی به وجود آمده است...

-من یک توضیح درباره بخش تلویزیونی بدهم. من به عنوان مسئول هیات داوران در تمام بخش‌های سینمایی دخالت داشتم اما در بخش تلویزیونی هیچ دخالتی نداشتم. نه انتخاب نامزدها و نه برنده‌ها. اصلا نمی‌دانیم ساز و کار این بخش به چه شکل بوده است. در این مورد ما هیچ نظری نداریم. این هم که گفته می‌شود رای کارشناسان و خبرنگاران و ... نسبت به رای مردمی ضریب 3 به یک داشته ما اطلاعی نداریم. یعنی نه در اختیار من بوده. نه شناختی دارم و نه خبری. اما اگر نظر شخصی من را بخواهید، این نتایجی که اعلام شده را دوست ندارم. ولی باز هم تاکید می‌کنم که ما و هیات داوران هیچ نقشی در این بخش نداشتیم. اصلا حق رای نداشتیم در این بخش.»

یعنی شخص شما هم به عنوان رییس هیات انتخاب و داوری حق رای نداشتید؟ 

من 8 سال است که مسئول هیات داوران کشور هستم. تا سال گذشته بخش تلویزیونی هم بر عهده ما بود. سر انتخاب آقای عادل فردوسی‌پور بحثی پیش آمد که من استعفا دادم. امسال که برگشتیم، قرار بود این بخش با رای مردم باشد. اما از چگونگی و جزییات آن هیچ اطلاعی ندارم.

پس این که گفته شده نفرات برتر این بخش توسط آرای مردمی و 1200 تن از کارشناسان، پیشکسوتان، خبرنگاران، مربیان و مدیران حوزه ورزشی به عنوان داور با ضریب سه نسبت به آرای مردمی انتخاب شده‌اند چه؟

من نه جزو 1200 نفر بودم و نه دخلی در این انتخاب داشتم. اصلا ما 1200 خبرنگار و کارشناس داریم؟

نظر شخصی علی رویین تن در این باره چیست؟

از نظر شخص بنده که حساب عادل فردوسی پور از همه جداست. اما اگر قرار باشد بهترین برنامه تلویزیونی را انتخاب کنم از نظر جذابیت و فان بودن قطعا ویدیوچک را انتخاب می‌کنم. عبدالله روا خیلی خوب است. اما اجرای برنامه‌ای که همه ورزش‌ها را در بر می‌گیرد بسیار سخت است. از این جهت من ورزش و مردم را انتخاب می‌کنم.

درباره انتخاب آقای هادی عامل چطور؟ به هر حال گزارش‌های ایشان فقط هنگام مسابقات المپیک یا بازی‌های آسیایی مورد توجه قرار می‌گیرد.

بهترین گزارشگر قطعا هادی عامل است. آقای عامل مردمی است. در گزارش‌هایش لطیفه بازی می‌‌کند. حرف‌های قلمبه و سلمبه نمی‌زند. اما اگر قرار باشد در تلویزیون دو گزارشگر فوتبال را انتخاب کنم پیمان یوسفی و محمدرضا احمدی را انتخاب می‌کنم.

بهترین مجری چطور؟ آقایان میثاقی و روا انتخاب شدند.

نه. من آقای روا را انتخاب می‌کنم. آقای میثاقی انتخاب من نیست. هم به خاطر لحن بدشان. هم به خاطر عدم اشراف بر نشست، بر کمپوزیسیون، بر انتخاب واژه‌هایی که استفاده می‌کند، با ارتباطی که با مهمانان برنامه می‌گیرد. ادبیات ایشان شبیه به کلانتر هاست که من دوست ندارم.

1359