پایگاه خبری فوتبالی- یکی از بیرحمترین نسلهای فوتبالی ایران نتوانست از بزنگاههای مهمی که در آن قرار داشت نهایت بهره را ببرد.
به گزارش فوتبالی، یک نسل طلایی با کلی ستاره و لژیونرهای توانمند که مهمترین دستاوردش فقط و فقط رد نشدن از سد نیمهنهایی جام ملتهای آسیا و حسرت به دل ماندن برای صعود به دور حذفی جام جهانی بود. نه کیروش و نه امیر قلعهنویی با این نسل نتوانستند به مانند محمد رنجبر و حشمت مهاجرانی تاریخساز شوند و به فینال رقابتهای جام ملتهای آسیا راه پیدا کنند.
اما شاید آن چیزی که در طی همه این مدت و تقریبا 10 سال اخیر فوتبال ملی ایران را تحت تاثیر خودش قرار داد استفاده نکردن و بهتر بگوییم قدر ندانستنهای بزنگاههای طلایی بود. درست چیزی که ما مثل یک نیمه گمشده باید به دنبالش بگردیم تا برای سالهای آینده به جای اشک ریختن و غصه خوردن در پایان مسابقههای مهم به شادی و پایکوبی بپردازیم.
ایران با کیروش اولین بزنگاههای طلایی را از دست داد؛ جام ملتهای آسیا 2015 و آن بازی تلخ با عراق، کارت قرمز بدموقع مهرداد پولادی توام شد با به تیرک کوبیده شدن پنالتی سرنوشتساز وحید امیری و حذف راحت و دراماتیک از استرالیا.
این قدر ندانستنها در بزنگاهها، در روسیه هم دست از سرِ ایران شایسته کیروش بر نداشت؛ ضربه طارمی با کم دقتی به تور دروازه پاتریسیو در جدال عجیب و غریب ایران و پرتغال بوسه نزد و به جای اینکه راهی دروازه شود راه خارج از چارچوب را در پیش گرفت تا روسیه هم برای ایران محلی برای تاریخسازی نباشد.
برویم به جام ملتهای آسیا 2019؛ جایی که تیم کیروش ساز قهرمانی کوک کرده بود و تا نیمهنهایی مسابقات و قبل از رسیدن به جمع چهارتیم برتر همه رقبای خود را بدون دریافت حتی یک گل قلعوقمع کرد اما در بازی با ژاپن قدر خودش را ندانست و با یک اعتراض بیموقع و کم تجربگی بازیکنان، یک فرصت طلایی برای یک نسل طلایی بر باد رفت و ساموراییها با 3 گل ایران را شکست دادند.
بعد از رفت و آمد ویلموتس و اسکوچیچ به کادر فنی تیم ملی، دوباره کیروش آمد تا ققنوس زیر خاکستر ایران در گروه حیثیتی جام جهانی 2022 را به پرواز در بیاورد. علیرغم شکست دادن ولز و ثبت بهترین پیروزی ایران در تاریخ جامهای جهانی و به باد فراموشی سپردن باخت تلخ و زشت 6 بر 2 در برابر انگلیس، ایران دوباره نتوانست در یک بزنگاه مهم دیگر جان سالم به در ببرد و با اینکه با کسب تنها یک تساوی در برابر آمریکا همه چیز را به نفع خودش رقم میزد و برای اولین بار به جمع شانزده تیم برتر مسابقات راه پیدا میکرد بازهم نسل رویایی ایران فرصتسوزی کرد و به آمریکا باخت و از جام جهانی کنار رفت!
اما شاید تلخترین سکانس از سریالِ درام نبردن در بزنگاهها به همین امشب و همین جدال با قطر برگردد؛ نسلی که با دو جام جهانی و دو جام ملتهای آسیا پختهتر شده بود و با شکست دادن غول مسابقات یعنی ژاپن خودش را به نیمهنهایی مسابقات رسانده بود نتوانست از پس قطری که از آخرین بردش مقابل ما 14 سال میگذشت و تنها یک بار موفق به شکست دادن ما شده بود بربیاید تا قلعهای از رویاها برای یک مملکت با یک نسل طلایی دیگر فرو بریزد.
گزارش از جواد حامدنیا/ پایگاه خبری فوتبالی
9098