گزارش ویژه/ بررسی دوره های حضور تاج در فدراسیون فوتبال؛ سه دوره کامل حضور نداشته است!

گزارش ویژه/ بررسی دوره های حضور تاج در فدراسیون فوتبال؛ سه دوره کامل حضور نداشته است!

پایگاه خبری فوتبالی- در روزهای گذشته بحث تعداد دوره های حضور مهدی تاج در هیات رییسه فدراسیون فوتبال سوژه رسانه ها شده و برخی رسانه ها اشاره کرده اند چون او سه دوره در هیات رییسه حضور داشته، طبق اساسنامه جدید نمی تواند در این دوره در هیات رییسه حضور داشته باشد اما بررسی دقیق این ماجرا چیز دیگری را نشان می دهد.

به گزارش فوتبالی، رئیس اسبق فدراسیون فوتبال، چهره خاص انتخابات این مجموعه است. همانطور که در شروع گزارش ذکر شد، این بحث مطرح شده که آیا طبق اساسنامه جدید فدراسیون، مهدی تاج امکان شرکت در انتخابات را دارد یا نه. طبق اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال که مربوط به آذر 99 است و در دوران سرپرستی بهاروند و دبیرکلی مهدی محمد نبی به تصویب مجمع رسیده، هیچ کسی نمی‌تواند بیشتر از سه دوره کامل چهار ساله در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال حضور داشته باشد.

بند 3 ماده 33 چه می گوید؟ 

طبق بند 3 ماده 33 اساسنامه فدراسیون فوتبال، مدت‌زمان مسئولیت رئیس فدراسیون، نواب رئیس و اعضای هیأت رییسه، چهار سال است و این مدت بعد از خاتمه مجمع عمومی که ایشان را انتخاب کرده است آغاز می‌شود. هیچ شخصی نمی‌تواند بیش از سه دوره متوالی یا متناوب، در هیأت رییسه فدراسیون فوتبال باشد (چه به عنوان رئیس، نایب رئیس یا سایر اعضای هیأت رییسه).

مهدی تاج با دو دوره ناقص

مهدی تاج، سابقه حضور در سه دوره هیات رئیسه فدراسیون فوتبال را دارد اما او فقط یک دوره چهارساله، به صورت کامل در هیات رئیسه بوده که مربوط به سال 86 تا 90 و در واقع دوران نایب اولی علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال است. در دوره دوم حضور او در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال (دوران دوم ریاست علی کفاشیان)، او نزدیک به یکسال، جایی در تیم مدیریتی فدراسیون نداشت. مهدی تاج و عزیزالله محمدی در انتخابات اسفند 90 برای ریاست کاندیدا شده بودند و رقیب علی کفاشیان و حسین قریب بودند. پس از معادلات مجمع که با زیرکی علی کفاشیان پیش می رفت و حمایتهای دولتی زیرپوستی از قریب، مهدی تاج به نفع عزیزالله محمدی کنار رفت تا آرای این دو ریزش پیدا نکند. در پایان انتخابات بین کفاشیان و قریب به مرحله دوم رفت و در نهایت این کفاشیان بود که برای بار دوم رییس فدراسین فوتبال شد. شب انتخابات، علی کفاشیان، عزیزمحمدی را از ریاست سازمان لیگ کنار گذاشت و غلامرضا بهروان را سرپرست سازمان لیگ کرد. در واقع از اسفند 90 تا 25 دی 91 بهروان سرپرست سازمان لیگ بود و بعد علی کفاشیان، مهدی تاج را روز 25 دی 91 سرپرست سازمان لیگ کرد. اگر دوران سرپرستی تاج در سازمان لیگ را ملاک قرار دهیم، تاج 10 و ماه نیم بعد از انتخابات ریاست فدراسیون سرپرست فدراسیون فوتبال شده است. اگر هم ملاک روزی قرار بگیرد که او به صورت رسمی از مجمع رای گرفته و نایب رییس دوم و رییس سازمان لیگ شده (6 آبان 92) دو سال و پنج ماه عضو رسمی هیات رییسه بوده است. در هر صورت مهدی تاج در دوره دوم ریاست کفاشیان رییسه، 4 سال کامل در هیات رییسه نبوده است. در دوره سوم هم از اردیبهشت 95 تا دی 98 که خودش رییس فدراسیون فوتبال شده است، با توجه به استعفایش در دی 98، دوره چهارساله او با چهارماه کسری روبروست. پس آنجا هم دوره چهارساله او کامل نشده است و به این ترتیب او دو دوره ناقص دارد و شامل بند 3 ماده 33 نمی شود. جدا از این مساله، با توجه به تصویب اساسنامه در آذر ماه 199 و لزوم اجرای آن از همان تاریخ، به نظر می‌رسد که سوابق حضور تاج در هیئت رئیسه پیش از این تاریخ نباید مورد بررسی قرار گیرد چرا که قوانین عطف به ماسبق نمی شود و به همین دلیل مهدی تاج در این زمینه مشکلی ندارد.

بازنشستگی تاج و عزیزمحمدی هم مانع حضور این دو نیست

درباره بازنشستگی هم که قبلا در گزارشی پرداخته بودیم که در اساسنامه چیزی به نام بازنشستگی وجود ندارد و طبق اساسنامه آذر 99 بازنشسته ها می توانند کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال هم بشوند و در این میان مهدی تاج و عزیزالله محمدی هم می توانند در انتخابات شرکت کنند. البته حتی اگر بازنشستگی هم ملاک بود، چون مهدی تاج و عزیزالله محمدی جانباز بالای 50 درصد هستند، قانون بازنشستگی، شامل حال این دو هم نمی شد. قرار است دوم مرداد، کمیته بدوی، نتایج اولیه احراز صلاحیت ها را اعلام کند تا اگر کاندیدایی، نسبت به رد شدنش، اعتراض داشت، بتواند به کمیته استنیاف شکایت ببرد. البته در تایید یا رد افراد، مسایل دیگری هم دخیل هستند که در نهایت رد شدن یا رد نشدن یک کاندیدا را برای پستهای مختلف فدراسیون فوتبال، مشخص می کند.

1984