گزارش ویژه/ بررسی شانس کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال؛ تاج بالاتر از دیگران!

گزارش ویژه/ بررسی شانس کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال؛ تاج بالاتر از دیگران!

پایگاه خبری فوتبالی- با نگاهی به ترکیب ثبت نام کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال و همچنین نواب رییسان می شود تا حد زیادی رییس بعدی فدراسیون فوتبال را حدس زد و امیدوار شد که بعد از چند سال دوباره افرادی با تجربه و در اصطلاح بزرگتر فوتبال، بالای سر فوتبال ایران قرار بگیرند.

به گزارش فوتبالی، اگر ماجرای فرمهای کاندیداها را در نظر بگیریم، متوجه می شویم چند مدیری که تا قبل از ساعت 16 روز دوشنبه 20 تیر 1401 وارد ساختمان فدراسیون فوتبال شدند و حتی نتوانسته بودند 5 امضا بگیرند انگار فقط برای گفت و گو کردن با رسانه ها به خیابان سئول رفته بودند. جدا از اینکه چند عشق شهرت هم به فدراسیون فوتبال رفته بودند، اگر چند مدیر که گفته شده بی امضا هستند (البته این خبر هنوز تایید نشده) امضاهایشان هم اوکی شود و حتی بتوانند در فرایند تایید صلاحیت انتخابات حضور داشته باشند، در هر حال شاهد حضور سه کاندیدای اصلی در انتخابات پیش رو خواهیم بود: مهدی تاج، میرشاد ماجدی و عزیزالله محمدی. رقابت انتخاباتی بین تاج و عزیزالله محمدی یادآور انتخابات اردیبهشت سال 95 است که در نهایت مهدی تاج پیروز بود و در آن رقابت انتخاباتی مصطفی آجورلو هم حضور داشت که راه به جایی نبرد. در این گزارش به هر سه کاندیدا و جریانهای حامی آنها می پردازیم.

حضور مهدی تاج با یک ائتلاف پرقدرت

کمتر کسی فکر می کرد مهدی تاج، دوباره وارد عرصه انتخابات شود. نایب رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا دیروز 10 دقیقه ای با رسانه ها صحبت کرد و البته بعد از مدتها درباره برخی مسایل مثل فایده حضورش در ای اف سی و جلوگیری چندباره از تعلیق فوتبال ایران پس از ماجراهای اساسنامه و مشهد، ارتباطات خوبش با شیخ سلمان و اینفانتینو و همچنین پرونده جنجالی و پرسر و صدای ویلموتس صحبت کرد. در هر حال مهدی تاج در گفت و گویش با رسانه ها اعلام کرد با توجه به وضعیت کنونی فوتبال ایران و تقاضاهایی که از جانب برخی اعضای مجمع، جامعه فوتبال و دیگران به او شده، وارد عرصه انتخابات شده است و به دنبال حل سه مساله اساسی پیش رو در فوتبال است : اساسنامه فدراسیون فوتبال ، مساله ورود بانوان به ورزشگاهها و آزاد سازی منابع مالی فدراسیون در فیفا وکنفدراسیون فوتبال آسیا. علاوه بر تجربه و سابقه مهدی تاج در نایب رییسی و ریاست فدراسیون فوتبال، مهدی محمد نبی، باسابقه سه دوره دبیرکلی فدراسیون فوتبال که خودش هم برای ریاست قصد کاندیداتوری داشت، نایب رییس اول مهدی تاج است و به نظر می رسد که این دو یک ائتلاف جذاب و کارا را تشکیل داده اند. با اینکه انتقادهای زیادی به عملکرد مهدی تاج در دوران ریاستش در فدراسیون فوتبال وجود دارد اما با توجه به اتفاقهایی که در دوران حیدربهاروند و شهاب الدین عزیزی خادم برای فوتبال ملی و باشگاهی افتاده به نظر می رسد تاج این بار با تغییر در نگرش ذهنی و مدیریتی اش قرار است به عنوان یک مدیرباتجربه و بزرگتر در فوتبال ایران وارد فرایند انتخابات فدراسیون فوتبال شود تا بتواند به واسطه ارتباطات ، تجربه و وجاهتی که در بین اهالی فوتبال دارد این فدراسیون از هم گسیخته را دوباره به مدار پیشرفت و توسعه برگرداند. 

از تیمی که او را حمایت می کنند هم مشخص است که مهدی تاج می خواهد، کارهای اساسی در فوتبال ایران انجام دهد. در سال اول حضور تاج در فدراسیون فوتبال، 5 تیم ملی نوجوانان، جوانان، بزرگسالان فوتبال و فوتبال ساحلی و فوتسال به جام های جهانی صعود کردند و تیم ملی نوجوانان تا مرحله یک چهارم نهایی صعود کرد و البته تیم های ملی فوتسال و فوتبال ساحلی به جمع چهار تیم نهایی جامهای جهانی شان راه یافتند و هر دو سوم شدند. مرکز پک به نوعی تجهیز شد و بازیهای دوستانه خوبی برای تیم ملی فراهم شد و تیم امید هم اردوهای خوب و بازیهای تدارکاتی بسیار خوبی در آن دوران داشت، هر چند طبق سنت نیم قرن اخیر به المپیک نرسید. این را هم همه به یاد دارند که در سال سوم ریاست مهدی تاج و پس ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهای آسیا با کارلوس کی روش و جایگزینی ویلموتس اتفاق های خوبی برای فوتبال ملی نیفتاد اما در کل وضعیت فدراسیون حتی در آن زمان هم از نظر مالی و زیرساختی خوب بود و فدراسیون ثروتمندی را شاهد بود. در کل با توجه به ائتلافی که بین تیم تاج و تیم نبی شکل گرفته و همچنین نگاه و اقبالی که تیمها و ستادهای انتخاباتی مهدی تاج و مهدی محمد نبی دارند، شانس پیروزی تاج در انتخابات فدراسیون فوتبال، بالای هشتاد و نود درصد است و می شود او را رییس آینده فدراسیون فوتبال دانست که تقریبا دو سال و نیم ریاست فدراسیون فوتبال را بر عهده خواهد گرفت.

میرشاد ماجدی، اول نیامد و بعد آمد

سرپرست فعلی فدراسیون فوتبال و عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال که آشکارا اعلام کرده بود برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال کاندیدا می شود، پس از اعلام حضور مهدی تاج، در سایت فدراسیون فوتبال از حضور در انتخابات انصراف داد.  حوالی ساعت 14 دیروز، سایت فدراسیون فوتبال در خبری نوشت: " سيد ميرشاد ماجدى سرپرست فدراسيون فوتبال در انتخابات رياست اين فدراسيون شركت نمى كند. ماجدى كه از اسفندماه سال گذشته سرپرستى فدراسيون را بر عهده دارد هيچ تصميمى براى حضور در انتخابات نخواهد داشت و به عنوان يكى از اعضا به فعاليت خودش در هيات رييسه فدراسيون ادامه مى دهد." ظاهرا میرشاد ماجدی فکر نمی کرد مهدی تاج کاندیدای انتخابات شود و یا حداقل فکر می کرد ممکن است تاج در پشت پرده بماند و حامی مهدی محمد نبی باشد. ماجدی، نبی را رقیب خودش می دید اما همین که تاج  وارد انتخابات شد، اعلام انصراف کرد. پس از اعلام انصراف ماجدی، صادق درودگر که نایب رییس دوم ماجدی است در مقابل فدراسیون فوتبال خبر سایت فدراسیون فوتبال را رد کرد و گفت ماجدی به عنوان کاندیدای ریاست ثبت نام کرده و صوفی و خودش را به عنوان نواب اول و دوم معرفی کرده است. 

انگار که یا درودگر خبر داشت ماجدی ثبت نام کرده یا خبر نداشت که او در مصاحبه با سایت فدراسیون فوتبال از حضور در انتخابات انصراف داده است. بعد از مصاحبه درودگر، ماجدی به یکباره به فرایند انتخابات بازگشت تا سایت فدراسیون فوتبال درباره او بنویسد:" میرشاد ماجدی سرپرست فدراسیون فوتبال که پیش از این از حضور در انتخابات منصرف شده بود اعلام کرده است: بنده یک تصمیم شخصی گرفته بودم اما با توجه به اینکه آقای تاج که قبلا به بنده حکم داده بودند به احترام ایشان کنار بروم با توجه به درخواست بخشی از اعضای مجمع همچنین همکارانم در هیات رئیسه فدراسیون با توجه به مسئولیت اجتماعی که احساس می کنم و نیاز به احترام به دوستانی که برایم فرم پر کرده و بنده را پیشنهاد داده اند در انتخابات شرکت می کنم. با توجه به تماس هایی که برخی از اعضای محترم مجمع در ساعات گذشته با اینجانب داشتند همچنین درخواست برخی از همکارانم در هیات رئیسه فدراسیون تصمیم گرفتم به منظور ایجاد شور و رقابت لازم در انتخابات و با توجه به ضرورت ایجاد فضای رقابتی مناسب ثبت نام کنم و امیدوارم شاهد رقابت خوبی در این دوره باشیم که در نهایت به سود فوتبال ایران تمام شود." البته مهدی تاج در بخش پایانی مصاحبه اش با خبرنگاران گفت درباره آمدن یا نیامدن میرشاد ماجدی هیچ صحبتی با او نداشته است. در هر حال میرشاد ماجدی با انصراف و بازگشتش به فرایند انتخابات نشان داد که به نوعی به پیروزی اش تردید دارد اما برای ایجاد فضای رقابتی وارد کارزار می شود. میرشاد ماجدی در چند وقت گذشته سعی کرده بود با اعضای مجمع هم ارتباط بگیرد تا بتواند رییس فدراسیون فوتبال شود. او می تواند یک رقیب برای مهدی تاج باشد اما اینکه بتواند تاج را شکست دهد، یک احتمال دور از ذهن است و خود ماجدی هم به این نکته واقف است اما صادق درودگر، نایب رییس پیش نهادی دوم ماجدی، چنین عقیده ای ندارد و معقتد است که مجمع می تواند به ماجدی اقبال نشان دهد. در هر حال ماجدی که در گفت و گویی، اعلام کرده بود اگر زمان به عقب برمی گشت، سرپرست فدراسیون فوتبال نمی شد اما چون می داند اگر کنار بکشد، یک غیرفوتبالی جایش را می گیرد، روی حرف خودش مانده تا با اتکا به حدود شش ماه سرپرستی بتواند این بار از سرپرست، به رییس فدراسیون فوتبال تبدیل شود.

عزیزالله محمدی صرفا با هدف حضور

سردار عزیزالله محمدی، رییس اسبق سازمان لیگ، اولین نفری بود برای حضور در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال به ساختمان این فدراسیون رفت. او ساعت 7 صبح روز شنبه همین هفته در فدراسیون حاضر شد و این درحالی  بود که کارمندان دبیرخانه انتخابات فدراسیون فوتبال، هنوز سر کار نیامده بودند و حتی حراستی های فدراسیون فوتبال را هم بیدار کرد تا در را برایش باز کنند! عزیزالله محمدی به همراه علی فتح الله زاده نایب رییس اولش به فدراسیون فوتبال رفت. اینکه عزیز محمدی چقدر از نظر خودش شانس دارد، با اینکه روی کاغذ چقدر شانس دارد مطمئنا متفاوت است که او متقاعد کرده برای انتخابات ثبت نام کند. او در انتخابات اسفند 90 با حضور در انتخابات به عنوان ریاست با مهدی تاج ائتلاف کرد که در نهایت تاج انصراف داد و او ماند و کفاشیان و قریب.

 در واقع اگر عزیز محمدی در آن انتخابات انصراف می داد، ممکن بود قریب رییس فدراسیون فوتبال شود و کفاشیان ناکام بماند اما در نهایت این علی کفاشیان بود که توانست رییس شود اما در اولین کار، عزیزمحمدی را از سازمان لیگ کنار گذاشت. در هر حال عزیزمحمدی پس از اسفند 90 دیگر نتوانست به فدراسیون و سازمان لیگ و ساختار لیگ بازگردد و در اتحادیه فوتبال چند سالی رییس بود و بعد به نایب رییس اول تبدیل شد. اتحادیه ای که البته ظاهرا ساختمان ندارد. او در اردیبهشت 95 رقیب تاج و آجورلو شد که در نهایت انتخابات را با تعداد آرای بسیار پایین، به تاج باخت. عزیزالله محمدی قصد داشت در انتخابات اسفند 99 هم کاندیدا شود اما شرایط را مناسب ندید اما برای انتخابات پیش رو به صحنه آمده است تا خودی نشان دهد. البته شانس او چندان بالا به نظر نمی رسد اما عزیز محمدی صرفا با هدف حضور به میدان آمده و می تواند مناظره های کاندیداها را داغ کند و بحثهای جدی را در مناظره ها مطرح کند. مطمئنا کارعزیز محمدی برای مجاب کردن اعضای مجمع راحت نیست و پیش بینی می شود او کمتر از ماجدی هم رای بیاورد اما درهرحال عزیز محمدی می خواهد در صحنه حضور داشته باشد. همانطور که گفتیم شانس او بالا نیست اما چیزی که به نظر می رسد این است که سردار می خواهد به دوری اش از فوتبال پایان دهد. ضمن اینکه شاید او در روزهای پایانی هم ائتلاف کرد و به نفع یکی از کاندیداها کنار کشید. عزیزمحمدی تشنه مدیریت نشان می دهد چه در فدراسیون فوتبال و چه در یک باشگاه. او مدیر بدی نیست و قابلیت هایش را در دوران ریاست چهارساله اش در سازمان لیگ نشان داده است.

دیگر کاندیداها فرم امضا شده دارند یا ندارند؟

باید منتظر اعلام رسمی فدراسیون فوتبال درباره چند کاندیدا مثل علیرضا اسدی، واعظ آشتیانی و محمد آخوندی ماند. چرا که همچنان درباره این سه کاندیدا گفته می شود که فرمهای امضا شده ندارند و ممکن است وارد فرایند انتخابات نشوند. هر کدام از کاندیداها باید یک فرم با 5 امضا از طرف اعضای مجمع داشته باشند که در برنامه فوتبال برتر از حرفهای حسن کامرانی فر دبیرکل فدراسیون فوتبال و واعظ آشتیانی مشخص نشد که آشتیانی و اسدی و آخوندی 5 امضا گرفته اند یا نه. البته این سه کاندیدا هم شانس چندانی ندارند و رقابت اصلی بین سه نفر بالا یعنی تاج و ماجدی و عزیزالله محمدی است. باید منتظر روزهای داغ انتخابات فدراسیون فوتبال ماند.

گزارش: زانیار دلیری