چه زمانی ماده یا روش ممنوعه، دوپینگ نیست؟

چه زمانی ماده یا روش ممنوعه، دوپینگ نیست؟

پایگاه خبری فوتبالی- قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) در رابطه با چهار شرطی که به موجب آن ورزشکاران مشمول معافیت درمانی TUE می‌شوند و می‌توانند از یک ماده یا روش ممنوعه دوپینگ استفاده کنند، توضیح داد.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ایسنا، فرزاد شارکی با اشاره به اینکه برخی اوقات ورزشکاران به دلیل ابتلا به بیماری و تجویز پزشک، نیازمند استفاده از یک ماده یا روش ممنوعه هستند، اظهار کرد: در این موراد لازم است ورزشکاران تا پیش از شروع مصرف ماده یا روش ممنوعه نسبت به درخواست صدور معافیت درمانی از نهاد مبارزه با دوپینگ (ستاد ملی یا فدراسیون جهانی) اقدام کنند.
وی ادامه داد: این اقدام با پرسش درباره اینکه آیا اصولا آن ماده یا روش ممنوعه نیاز به اخذ معافیت مصرف دارد یا خیر آغاز می شود و در مرحله بعد ورزشکار بر اساس بیماری نیاز به ارایه مدارک درمانی دارد که با استعلام از ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو)، پزشک بیمار باید فرم درخواست (قابل دانلود از وبسایت www.iranado.ir) که توسط ورزشکار و پزشک پر شده است، را به نادو تحویل دهد.

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با بیان اینکه این مدارک در کمیته مستقل معافیت درمانی بررسی شده و طی مدت سه هفته تایید یا رد شدن آن با بیان علت به ورزشکار اعلام می شود، گفت:  TUE صرفا به چهار شرط قابل تایید است.

شارکی افزود: در صورتی که ماده یا روش ممنوعه موجب افزایش واضح و قابل توجه در عملکرد در آن رشته ورزشی نشود، هیچ درمان جایگزین مجاز (که در لیست ممنوعه قرار ندارد) برای آن روش یا ماده ممنوعه نباشد، عدم استفاده از ماده یا روش ممنوعه موجب به خطر افتادن زندگی ورزشکار شود و نیاز به درمان با آن ماده یا روش ناشی از سوء مصرف دیگر ماده یا روش ممنوعه قبلی نباشد، چهار شرطی هستند که به موجب آن ورزشکار مشمول معافیت درمانی TUE می شود.

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو)   بیان کرد: نکته مهم اینکه به طور کلی هر TUE با مدت اعتبار مشخص برای ماده (ها)   یا روش (های) مشخص، برای مدت و دز معینی صادر و هرگونه تغییر در میزان مصرف ماده موجب ابطال TUE می شود و ورزشکار ملزم است دوباره برای دز و میزان تغییر یافته نسبت به اخذ TUE اقدام کند.

6641