گزارش فارس/ رونمایی از اسناد فعالیت غیرقانونی حامیان عزیزی خادم/ بهاروند و مهرعلی مثل رئیس کمیته اخلاق

گزارش فارس/ رونمایی از اسناد فعالیت غیرقانونی حامیان عزیزی خادم/ بهاروند و مهرعلی مثل رئیس کمیته اخلاق

پایگاه خبری فوتبالی- اکنون که برکناری شهاب الدین عزیزی خادم نهایی شده، دو شخصی به حمایت از وی می پردازند که حضورشان در فدراسیون فوتبال وجاهت قانونی نداشته و برخلاف نص صریح اساسنامه است.

به گزارش فوتبالی و به نقل از فارس، بعد از حضور شهاب الدین عزیزی خادم به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال، وی حمیدرضا مهرعلی را به عنوان سرپرست نایب رئیسی اول و حیدر بهاروند را به عنوان سرپرست نایب رئیس دومی که وظیفه ریاست بر سازمان لیگ فوتبال را هم دارد، انتصاب کرد. این موضوع در همان دوره مورد انتقاد قرار گرفت که چنین اقدامی را خلاف اساسنامه و قانون عنوان کردند.

این نفرات طبق اساسنامه از روز فعالیت تا امروز که کمتر از یک سال می شود، فاقد وجاهت قانونی بوده و تمام فعالیت هایشان فاقد اثر بوده و نافذ نبوده است. طبق اساسنامه فدراسیون هرگونه فعالیت این افراد در فدراسیون سازمان لیگ کاملا غیر قانونی محسوب می‌شود که پیش‌تر بارها به آن پرداختیم.(اینجا ببینید)

در بند 4 ماده 26 اساسنامه اشاره شده: "بعد از انتخاب رئیس، مجمع عمومی باید در مورد نامزدهای معرفی شده توسط رئیس برای پست‌های نایب رئیس اول، دوم و سوم رای گیری کند. برای انتخاب نواب رئیس، کسب اکثریت -بیش از 50 درصد- آرای معتبر ماخوذه مورد نیاز است. اگر مجمع عمومی یک یا چند نفر از این نامزدها را با اکثریت -بیش از 50 درصد- انتخاب نکند، رئیس باید نامزد-نامزدهای دیگری را حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ خاتمه مجمع عمومی جهت انتخاب به مجمع عمومی معرفی نماید." پس از گذشت نزدیک به یک سال، صراحت اساسنامه توسط عزیزی خادم، مهرعلی و بهاروند نادیده گرفته شده و به عبارتی، ترک فعل و رفتاری غیرقانونی بوده است.

اما دلایل چرایی حضور و اقدامات غیر قانونی این دو چیست؟ در بند 9 ماده 20 اساسنامه آماده است: "اعضای ارکان فدراسیون باید منطبق با فرایند مشروح در این اساسنامه انتخاب و منصوب شوند." طبیعتا نواب رئیس نیز شامل بند 9 ماده 20 شده و ارکان فدراسیون فوتبال محسوب می‌شوند. در بند 2 ماده 33 هم اشاره شده رئیس فدراسیون فوتبال، نواب رئیس پیشنهادی و اعضای هیات رئیسه توسط مجمع عمومی انتخاب می‌شوند و با عنایت به  این ماده قانونی جز مجمع عمومی راه دیگری برای انتخاب افراد در پست‌های مختلف وجود ندارد. (تصویر زیر)

البته در بند 7 ماده 33 اشاره شده: در صورتی که  یکی از پست‌ها یا تا 50 درصد پست‌های هیات رئیسه بلاتصدی شود، هیات رئیسه اشخاصی را تا مجمع عمومی بعدی معرفی خواهد کرد اما در بند 8 به موردی اشاره شده که باید به آن توجه کرد. در واقع، بلاتصدی وبودن شامل این رفتار غیرقانونی عزیزی خادم و دو سرپرست نایب رئیسی اش نمی شود.

در این بند آمده، پست عضو هیات رئیسه در صورت استعفا، عزل، فوت و ناتوانی دائمی و ... بلاتصدی تلقی می‌شود. در واقع، بلاتصدی شامل کسی که در مجمع فدراسیون رای نیاورده نمی‌شود. بنابراین تمام اقدامات حمیدرضا مهرعلی و حیدر بهاروند در فدراسیون و سازمان لیگ غیرقانونی و برخلاف صراحت اساسنامه محسوب می‌شود اما مشخص نیست چرا تا به امروز اقدامی در این باره صورت نگرفته و چرا عزیزی خادم سکوت کرده بوده است. البته، حمایت این دو از رئیس در آستانه برکناری، گویای بسیاری از این رفتارهاست!

در این زمینه رسانه‌ها بارها بابت چنین تخلفی به فدراسیون انتقاداتی را وارد کردند اما نه تنها اثری نداشت بلکه فردی مثل مهرعلی در سفری چون لیتوانی عزیزی خادم را همراهی کرد. با عنایت به غیرقانونی بودن حضور بهاروند و مهرعلی در سمت کنونی و با صراحت اساسنامه، نه تنها هر دو نفر نمی‌توانند در جلسه هیات رئیسه پیشرو که نشست برکناری عزیزی خادم است، تصمیم گیر باشند که حتی حضورشان نیز برخلاف اساسنامه و فاقد وجهات قانونی است. البته، این دو بایستی درباره تمام اقدامات و فعالیت های خود در این مدت نیز به نهادهای ذیربط قانونی پاسخگو باشند.

۴۱۵۴