موج ششم کرونا در کشورهای همجوار و نگرانی برای ایران / ذخیره ۵۵ میلیون دز واکسن وارداتی در کشور

موج ششم کرونا در کشورهای همجوار و نگرانی برای ایران / ذخیره ۵۵ میلیون دز واکسن وارداتی در کشور

پایگاه خبری فوتبالی- وزیر بهداشت از واردات ۱۵۰ میلیون دز واکسن کرونا به کشور و تزریق حدود ۹۵ میلیون دز آن تا کنون خبر داد و اقدامات انجام شده برای حمایت از واکسن‌های ایرانی را تشریح کرد.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین‌اللهی در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، گفت: خبرنگاران در صحنه‌های زیادی حضور داشتند و تعدادی بیمار شدند و حضور آنها در صحنه‌ها نشان دهنده مردمی بودن رسانه‌ها است. ما نزدیک ۲۰۵ نفر از اعضای وزارت بهداشت را از دست دادیم و تعدادی هم خانواده‌هایشان درگیر شدند که در آمار ما نیست؛ ولی پزشک و پرستاری که در صحنه کرونا کار می‌کند ممکن است بیماری را به سایرین انتقال دهد. ما صحنه‌های خوبی از ایثار و فداکاری داشتیم که در دنیا بی‌نظیر است و این در حالی است که خیلی از کشورها دچار کمبود پزشک و تخت شدند و بیماران بر زمین ماندند ولی در کشور ما با تلاش پزشکان این اتفاق نیفتاد و بحران عظیمی مدیریت شد.
موج پنجم، فاجعه‌ای ملی بود

وی افزود: در شروع کار با حجم بالایی از بیماران روبرو بودیم و چون خودم رئیس بیمارستان لبافی نژاد بودم این چیزها را می‌دیدم و در شروع کار حدود ۵۰ هزار مبتلا در روز، ۷۰۰ مرگ و حدود ۸۰۰۰ بستری در آی سی یو داشتیم و یک فاجعه ملی در موج پنجم مشاهده کردیم و این به بنده و همکارانم نشان داد که اولویت اول مبارزه با کرونا است.

وقتی کار را شروع کردم، هیچ واکسنی نداشتیم

وی درباره واکسیناسیون نیز افزود: در آغاز به کار من در وزارت بهداشت، تعداد واکسیناسیون از دی ۹۹ تا تیر ۱۴۰۰ تنها پنج میلیون واکسن تزریق شده بود و امروز همه اذعان دارند بهترین روش مبارزه با کرونا واکسن است. وقتی کار را شروع کردم هیچ واکسنی نداشتیم و همه واکسن‌ها تزریق شده بود.

علت تامین واکسن کرونا در دولت سیزدهم

وزیر بهداشت ادامه داد: علت رسیدن واکسن، تلاش رئیس جمهور و یک همدلی بین وزارت خارجه، بانک مرکزی، هلال احمر و... بود که با جلسات منظم همدلی آغاز شد و به سرعت این تامین واکسن انجام شد به طوری که خارج از کار اداری این کار انجام شد.

واردات حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن به کشور تا کنون

وی افزود: تا امروز حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است که حرکت بزرگی است که با بی‌خوابی همکاران ما در تمام نهادها اتفاق افتاد. آنها این زحمت را کشیدند تا مردم را نجات دهند تا مرگ و میرها را به عنوان فاجعه ملی کاهش دهند و امروز ما ۹۵ میلیون دز واکسن تزریق کردیم و این خیلی زیاد است.

او تاکید کرد: علت توفیق ما این بود که مردم به ما کمک کردند و برای اولین بار بعد از دفاع مقدس مردم به این شکل به ما کمک کردند. در این مراکز واکسیناسیون  تعداد زیادی نیروی داوطلب و دانشجو فعال هستند و اگر قرار بود با نیروهای خودمان کار کنیم حتما حدود یک سال واکسیناسیون این تعداد، طول می‌کشید و با کمک مردم شبانه روزی واکسیناسیون را انجام دادیم و این داوطلبان انگیزه‌های بزرگ و خوبی دارند.

چگونه منحنی واکسیناسیون کرونا در ایران صعودی شد؟

عین‌اللهی ادامه داد: وقتی با سازمان‌های بین‌المللی جلسه داشتیم تعجب کردند که این اتفاق چگونه رخ داده است و منحنی واکسیناسیون ما صعودی شد.  

واکسن‌های داخلی کرونا؛ تضمینی برای آینده

وی درباره واکسن‌های تولید داخل نیز گفت: تولید داخلی نیز تضمینی برای آینده ما ایجاد می‌کند؛ چراکه کرونا و بیماری‌های مشابه در آینده تهدید هستند و امروز پنج مرکز تولید واکسن ما در سطح عالی تایید شدند و به جز برکت، واکسن‌های فخرا، رازی، سیناژن و پاستور نیز تولید داخل‌اند و برای آینده از تولید داخل استفاده می‌کنیم.

تزریق ۹۵ میلیون دز واکسن از ۱۵۰میلیون دز وارداتی

تحویل ۱۳ میلیون دز واکسن داخلی تا کنون

وزیر بهداشت تاکید کرد: از ۱۵۰ میلیون دز وارد شده، ۹۵ میلیون دز تزریق کردیم و مابقی هم ذخیره است و در حال توزیع است. حدود ۱۳ میلیون دز هم از تولید داخل گرفتیم و ۱۲ میلیون هم از واکسن‌های نام برده شده جدید آماده تحویل داریم و با حمایت از تولید داخل برای دز سوم از تولیدات داخل استفاده کنیم و به این ترتیب می‌توانیم اطمینانی از تولید داخل داشته باشیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: از ۹۵ میلیون دز تزریق شده، نزدیک‌ به ۵۵ میلیون دز اول واکسن بوده است که حدود ۸۲ درصد را شامل می‌شود و تزریق دو دز به ۳۸ میلیون رسیده است و امیدواریم تا پایان آبان ۸۰ درصد را دز کامل (دو دز) واکسینه کنیم و به این ترتیب می‌توانیم مقداری خیال‌مان راحت باشد.

انقلاب واکسیناسیون کرونا در کشور

رکورددار واکسیناسیون روزانه هستیم

وی با اشاره به موج ششم کرونا ادامه داد: الان کشورهای همجوار و اروپایی در موج ششم هستند؛ به طوری که آمار آمریکا ۱۵۰۰ نفر در روز، روسیه ۱۰۰۰ نفر در روز و... و. است؛ اگر واکسیناسیون در این سطح انجام نمی‌شد تجربه تلخ موج پنجم تکرار می‌شد. واکسیناسیون مقاومت فردی را افزایش می‌دهد، اما باید توجه کرد که ویروس در جامعه همچنان وجود دارد و امیدواریم با گسترش میزان واکسیناسیون میزان بستری و مرگ و میر کاهش یابد.

وزیر بهداشت ادامه داد: واکسیناسیون وسیع در کشور انقلابی بود که انجام شد و اکنون رکوردار میزان واکسیناسیون در روز هستیم.

وزیر بهداشت افزود: ما رکورددار میزان واکسیناسیون در روز هستیم و حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار دز در روز تزریق داریم که در اجرا سخت است. در تزریق در هفته نیز رکورد ۸ میلیون و ۶۰۰ دز را زده‌ایم که به اندازه جمعیت برخی کشورهای همجوار بود و باید از مردم تشکر کنیم.

فعلا باید به زندگی با کرونا عادت کنیم

وی ادامه داد: اگر به واکسیناسیون ۸۰ درصد برسیم در یک مراسمی از کسانی که در داخل و خارج وزارت بهداشت به ما کمک کردند، تشکر می‌کنیم و بویژه خبرگزاری ها بسیار کمک کردند. البته جشن پایان کرونا در دنیا فعلا نخواهیم داشت و باید عادت کنیم با کرونا زندگی کنیم.

کشورهای همجوار در موج ششم هستند؛  نگرانیم

عین‌اللهی اظهار کرد: کرونا در یک‌کشور به تنهایی ریشه کن نمی‌شود و به دلیل ارتباطات پدیده جهانی است و باید عادت کنیم با کرونا زندگی کنیم؛ ولی در عین حال باید مقاومت خود را بالا ببریم. تاب آوری مردم کم شده که طبیعی است اما باید عادت کنیم با رعایت پروتکل‌ها زندگی کنیم؛ چون در وسط آتش هستیم و چون کشورهای همجوار ما در موج ششم هستند، نگرانیم.

مراکز درمانی در آماده‌باش هستند

وی ادامه داد: مراکز درمانی در آماده‌باش هستند و تجربه خوبی از درمان بیماران کرونایی پیدا کردیم و تجهیرات و امکانات نظیر اکسیژن ساز و غیره را فراهم کردیم.

خودکفایی در تولید داروهای ضد کرونا

وزیر بهداشت افزود: در رابطه با تولید داروی ضدکرونا در کشور به خودکفایی رسیدیم و ۳ شرکت تولید کننده فاویپیراویر و ۸ شرکت تولید کننده رمدسیویر داریم و اینها افتخارات ملی ما است و دانشمندان برجسته داریم، کسی داریم که شاید پنج ماه متوالی خانه نرفته است و به صورت شبانه روزی کار کرده است و این در حالی است که بسیاری کشورها در تولید واکسن موفق نبودند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: پرسنل و کادر درمان ما در این حماسه به عنوان قهرمان ملی عمل کردند و توانستیم این مرحله را پشت سر بگذاریم.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره نحوه تامین واکسن و سرم، گفت: آنچه که من باید پاسخ دهم، از زمانی است که وزیر هستم و وضعیت قبل از آن را نمی‌توانم چندان پاسخگو باشم و فکر می‌کنم گروه‌های تحقیق و تفحصی شروع شده که این‌ اقدام را انجام دهند.

کمبود سرم نداریم

وی افزود: از زمانیکه ما مسوول هستیم، در زمینه سرم که هیچ مشکلی وجود ندارد و سرم به اندازه کافی وجود دارد. از شرکت‌های دارویی که زحمت کشیدند و این کمبودها را جبران کردند، به ویژه از استان خراسان که حدود ۴۰ درصد سرم‌ها را دارد تامین می‌کند، تشکر می‌کنم. در زمینه نحوه تامین واکسن نیز کار ملی و همکاری بسیار خوب و جمعی انجام شد.

واکسیناسیون؛ بهترین شیوه مبارزه با کرونا

وی ادامه داد: بر اساس مستندات علمی جمع‌بندی ما این بود که بهترین شیوه مبارزه با کرونا واکسیناسیون است. اگر می‌خواستیم معطل شویم که واکسن‌های داخلی‌مان  به ۱۵۰ میلیون برسد، باید خیلی صبر می‌کردیم. درحالی که هر دقیقه‌ای برایمان اهمیت داشت. اکنون هم همینطور است. هر دقیقه‌ای که ما واکسیناسیون را زودتر انجام دهیم، می‌توانیم به ضمانت خودمان برسیم.

وزیر بهداشت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره عوارض واکسن‌های کرونا نیز گفت: در این زمینه مطالعه جهانی انجام شده است. قطعا تزریق واکسن، از شدت مرگ و میر جلوگیری می‌کند. این موضوع را تمام مستندات علمی نشان می‌دهد. در کشور ما هم مطالعاتی انجام شده که همین را نشان می‌دهد که این مطالعات را منتشر می‌کنیم. این‌مطالعات از حدود چند ماه قبل شروع شده و اکنون برهه‌ای است که باید نتایجش به بیرون داده شود.

عین‌اللهی ادامه داد: البته  به صورت شایعه و کارهای غیرعلمی مباحثی دیده می‌شود، اما باید توجه کرد که به محض تزریق واکسن، ایمن نمی‌شویم.  دز اول را تزریق کرده، یک ماه صبر می‌کنیم و بعد از یک‌ ماه، دز دوم را می‌زنیم و سه تا چهار  هفته صبر می‌کنیم‌ تا ایمنی حاصل شود تا آنتی‌بادی‌ها در بدن تشکیل شود و بتوان با بیماری مقابله کرد. قطعا اگر کسی اکنون واکسن بزند، امکان اینکه به کرونا مبتلا شود، وجود دارد. بنابراین ایمنی‌زایی واکسن دو ماه طول می‌کشد تا ایجاد شود.

هزینه حدود ۴۰ میلیون تومانی بابت بستری هر بیمار کرونا

عین‌اللهی همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بودجه‌ای وزارت بهداشت، گفت:  کرونا کل مملکت را از نظر اشتغال و مسائل اقتصادی دچار مشکل کرد، طبیعتا در وزارت بهداشت هم این مشکل را داریم. کرونا به دلیل هزینه‌های مستقیمی که دارد، برایمان هزینه‌بر است؛ به طوری که به طور متوسط برای هر بیماری که در بیمارستان بستری شود، نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه مستقیم دارد.

درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است

وی ادامه داد: البته مشکل بعدی ما هزینه‌های غیر مستقیم است. اکنون ۴۰ درصد درآمدهای اختصاصی ما کاهش یافته است. متاسفانه به دلیل فضاهایی که بعضا ایجاد می‌کردند که اینجا بیمارستان کرونایی است و مراجعه نکنید و ...، متاسفانه درآمد اختصاصی‌مان حدود ۴۰ درصد کاهش یافت، اما اکنون با کم شدن تعداد بیماران کرونایی که حدود بین ۶ هزار تا ۱۲ هزار است، به تدریج بیمارستان‌های ما دارند وضعیت بهتری پیدا می‌کنند. به هر حال بخشی از بودجه ما از بودجه عمومی و بخشی اختصاصی است که تقریبا ۵۰ .۵۰ است. حال اگر درآمد اختصاصی‌مان کاهش یابد، درآمد عمومی‌ نمی‌تواند آن را جبران کند.

وی ادامه داد: در برنامه های آینده بحث بهره‌وری را داریم. ما حدود ۵۰۰ هزار پرسنل داریم، حدود ۱۰۰۰ بیمارستان و ۱۵۰ هزار تخت داریم. فکر می‌کنیم باید بیشتر روی بهره‌وری کار کنیم که شاید بتوانیم هم درمان بهتری به مردم ارائه دهیم و هم بتوانیم درآمد بیشتری داشته باشیم.

پرداخت ۴۵ درصد هزینه‌های درمان از جیب مردم

وزیر بهداشت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره هزینه‌های درمان نیز گفت: در بحث هزینه‌های درمان قرار بود پرداخت از جیب‌ مردم به ۲۵ درصد برسد. حداکثر کاری که انجام شد، این بود که در برهه‌ای به ۳۲ درصد رسیدیم، اما اکنون نزدیک ۴۵ درصد پرداخت از جیب داریم و حدود ۲۰ درصد از هدفمان دور هستیم که این فشار به مردم فشار وارد می‌شود.

وی ادامه داد: با برنامه بهره‌وری و مکانیزم‌هایی که برای این کار پیش‌بینی کردیم، امیدواریم به سمتی رویم که بتوانیم پرداخت از جیب مردم را کاهش دهیم. هرچه پرداخت از جیب بیشتر باشد، فشار بیشتری به مردم وارد می‌شود.

برنامه وزارت بهداشت برای نظارت بر بخش غیردولتی درمان

"زیرمیزی" خط قرمز ماست

وزیر بهداشت افزود: از طرفی بحث نظارت بر بخش‌های غیردولتی هم جزو برنامه‌های ما است. قطعا هرآنچه را که خارج از قانون باشد، نمی‌توانیم تحمل کنیم. در صورتی با همکارانمان در خارج از بخش‌های دولتی، همکاری می‌کنیم که طبق قانون عمل کنند. تعرفه‌ها و ضریب‌ها مشخص است، قطعا بحث زیرمیزی خط قرمز ما خواهد بود. اگر در مرکز درمانی خصوصی زیرمیزی گرفته شود یا کار خلاف قانون انجام شود، قطعا ادامه همکاری با آن‌ها را نخواهیم داشت.

6641