چهارمین شکست متوالی ایران در میزبانی جام ملتها!

چهارمین شکست متوالی ایران در میزبانی جام ملتها!

پایگاه خبری فوتبالی- در فاصله سه روز تا ورود هیئت بازرسی ای اف سی به ایران، شکست ایران در مقابل قطر، عربستان و هند قطعی به نظر می‌رسد.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ورزش سه، 17 سال پس از تلاش ایران برای میزبانی جام ملتهای 2004 که در نهایت در چین برگزار شد، حالا این بار فدراسیون تحت مدیریت شهاب الدین عزیزی خادم برای گرفتن این امتیاز وارد گود شده و حالا در آستانه ورود بازرسان ای اف سی قرار دارد.

 کنفدراسیون فوتبال آسیا که باید از بین ایران، عربستان، قطر و هند یک کشور را برای میزبانی جام ملتها انتخاب کند، از یکشنبه هفته آینده بازرسی خود را آغاز می‌کند و در اولین گام پای به ایران خواهد گذاشت. گزارشها حاکی از آن است که هیئتی ده نفره ابتدا از تهران بازدید خواهد کرد و پس از بررسی امکانات ورزشگاه آزادی و همچنین سایر امکانات این شهر، به سراغ شیراز، کیش، اصفهان، تبریز و احتمالا مشهد خواهد رفت.

 نکته مهم این است که فارغ از مسائل سیاسی و اجتماعی که در انتخاب اثرگذار خواهند بود، مباحثی از جمله زمین بازی، زمین تمرینی، هتل و مسیر حرکت اهمیت بسیار زیادی دارد؛ موضوعاتی که حتی در سطح لیگ برتر ایران هم دغدغه 16 تیم حاضر در این رقابتهاست.

 نکته عجیب درباره این ماجرا، تلاشهای پشت سر هم ایران برای گرفتن میزبانی آسیاست که در دوره‌های اخیر از زمان مدیریت دادکان تا کفاشیان و تاج با شکست همراه بوده است. از زمانی که ایران برای گرفتن میزبانی 2004 تلاش کرد تا حالا، همچنان بزرگترین ورزشگاه کشور استادیوم آزادی است که در چهار دهه اخیر، بهترین ورزشگاه ایران بوده است.

 از طرف دیگر همانطور که گفته شد، ایران برای برگزاری بازیهای لیگ برتر با مشکلات بی شماری مواجه است و هر هفته خبر آماده نبودن زمین، برگزاری بازی در شهری دیگر، مشکلات برای استادیومها، مسئله اقامت تیمها در هتلهای پنج ستاره و متفاوت از هم، در ستونهای خبری قرار می‌گیرند. اما با این حال فدراسیون فوتبال در اوج بحران مالی، هزینه نامزدی میزبانی را باوجود اینکه ایران از پیش باخته است، به جان می‌خرد و شرکت می‌کند.

 نباید فراموش کرد که ایران حتی در رده‌های پایه نظیر امید هم قافیه را به کشوری نظیر تاجیکستان واگذار کرد و حالا رقابت با قطر که قرار است سال آینده میزبان جام جهانی باشد، شاید خنده دار هم به نظر برسد.

 آخرین میزبانی ایران از یک مسابقه رسمی فوتبال به دیدار مقابل کره جنوبی و سوریه برمی‌گردد که به دلایل مختلف، ورود تماشاگران به ورزشگاه امکانپذیر نشد و حتی VAR هم مورد استفاده آنلاین قرار نگرفت. پیش از آن ایران در آخرین بازی مرحله گروهی لیگ قهرمانان 2019 میزبان بازی پرسپولیس - السد در ورزشگاه آزادی بود.

 با ورود بازرسان ای اف سی به ایران و بازدید آنها از شهرهای مختلفی که ایران برای میزبانی معرفی کرده، مستلزم هزینه‌هایی نه چندان سنگین است. اگرچه میزبانی ایران در این رقابت‌ها یک موفقیت بزرگ به شمار می‌آید اما بعید است باتوجه به کیفیت و شرایط رقبا، این میزبانی به ایران برسد؛ و در این شرایط آیا بهتر نیست فدراسیون فوتبال با اعلام انصراف حداقل در هزینه‌های آینده کمی صرفه جویی کند؟

 ایران در حالی با عربستان، قطر و هند تلاش می‌کند که هر کدام از این کشورها برتری خود در این مسئله را در سالهای اخیر ثابت کردند. فصل گذشته لیگ قهرمانان آسیا به صورت مجتمع با میزبانی قطر برگزار شد و این فصل هند میزبان مرحله گروهی بود و عربستان هم مراحل حذفی را برگزار کرد. این در حالی است که قطر میزبانی بازیهای آسیایی را به تازگی در اختیار گرفته و هند هم میزبان جام جهانی جوانان است و حالا عربستان چشم به جام ملتهای آسیا دوخته است.

عربستان که پس از ایران مورد بازرسی قرار خواهد گرفت، تاکنون تجربه میزبانی جام ملتها را نداشته. اما ایران در سالهای 1968 و 1976 به میزبانی ورزشگاه امجدیه و استادیوم آزادی، دو قهرمانی را تجربه کرد. سال 1976 آخرین میزبانی و آخرین قهرمانی ایران بود.

 نکته جالب اینکه ایران همچنان با دو میزبانی از جام ملتهای آسیا رکورردار محسوب می‌شود. در کنار ایران امارات، چین و قطر حضور دارند و حالا در صورتی که قطر پیروز این رقابت چهارگانه شود، به تنهایی رکورددار خواهد شد.

 عزیزی خادم پس از صفایی فراهانی ، دادکان ، کفاشیان و تاج پنجمین رییس فدراسیونی است که با طرح میزبانی جام ملتهای آسیا موافقت می‌کند.

۴۱۵۴