آشنایی با تیم ملی امارات، سومین رقیب ایران در مسیر جام جهانی

آشنایی با تیم ملی امارات، سومین رقیب ایران در مسیر جام جهانی

پایگاه خبری فوتبالی- تیم ملی فوتبال امارات که تا چند روز دیگر برابر ایران صف آرایی خواهد کرد، با تیمی که هفت سال پیش برابر ایران قرار گرفت، شباهتی ندارد و به نظر می‌رسد بخت چندان زیادی برای صعود به جام جهانی ندارد.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ایسنا، تیم ملی امارات سومین رقیب تیم ملی ایران در مسیر صعود به جام جهانی قطر است. این دو تیم روز پانزدهم مهر در ورزشگاه زعبیل دوبی مقابل هم صف‌آرایی می‌کنند و برای کسب سه امتیاز به میدان می‌روند.

شاگردان فن مارویک هلندی در تیم ملی امارات، از دو بازی ابتدایی خود برابر لبنان و سوریه، فقط دو امتیاز کسب کردند که با انتقادات زیادی از این سرمربی و تیمش همراه شده است. به همین دلیل فشار زیادی از سوی هواداران اماراتی روی این تیم وجود دارد تا به هر نحو ممکن نخستین پیروزی تاریخ فوتبال ایران کشور مقابل ایران رقم بخورد.

در ادامه این گزارش نگاهی خواهیم انداخت به تیم ملی امارات که در سال‌های گذشته با سرمایه گذاری روی فوتبال به دنبال تکرار تنها تجربه حضور در جام جهانی خود در سال ۱۹۹۴ است.

سه بازیکن برزیلی و آرژانتینی در ترکیب "سفیدها"

نتایج اخیر نسل کنونی امارات، سران فوتبال این کشور را به رویکرد گذشته این کشور در تغییر تابعیت برخی از فوتبالیست‌ها بازگردانده است. ظرف مدت یک سال گذشته، دو بازیکن برزیلی و یک بازیکن آرژانتینی شاغل در فوتبال امارات با قبول تابعیت این کشور، برای تیم ملی امارات به میدان می‌روند.

فابیو لیما و کایو کاندو از برزیل و سباستین تاگلیبو از آرژانتین سه بازیکنی هستند که از سال ۲۰۲۰ به این سمت، با تغییر تابعیت، برای امارات به میدان می‌روند. البته سرمربی هلندی در برخی از مسابقات این بازیکنان را نیمکت نشین کرده و چندان از عملکردشان راضی نیست.

عملکرد امارات در ۱۵ بازی اخیر

۴ شکست، سه مساوی و ۸ پیروزی حاصل کار امارات در ۱۵ بازی اخیر خود بوده که عمدتا برای تیم‌های درجه سه آسیا برگزار شده است اما در همین مسابقات هم به مشکل خورده‌اند به طوری که آن‌ها هم مانند ایران برای صعود به مرحله نهایی انتخابی جام جهانی تا روز آخر تلاش کردند.

تایلند، ویتنام، ازبکستان و بحرین چهار تیمی هستند که امارات را شکست داده‌اند. از طرفی آن ها برابر عراق، سوریه و لبنان به تساوی رضایت داده‌اند و در دیدار با اندونزی، تاجیکستان، هند، اردن، مالزی، تایلند و ویتنام طعم شیرین پیروزی را تجربه کرده‌اند.

همانطور که از آمار بر می‌آید، امارات چندان تیم سرحال و آماده‌ای در فوتبال آسیا به شمار نمی‌رود و حداقل از قدرت‌های کنونی آسیا مانند ژاپن، ایران، کره‌جنوبی، استرالیا، عربستان و حتی عراق و قطر عقب افتاده است.

نایب قهرمان جهان روی نیمکت امارات

برت فن مارویک در سال ۲۰۱۰ همراه با تیم ملی هلند تا یک قدمی فتح جام جهانی پیش رفت اما از رسیدن به جام طلایی بازماند و تیمش مقابل اسپانیا شکست خورد. این سرمربی صاحب نام در سال‌های اخیر در فوتبال آسیا حضور داشته و ترتیب هدایت عربستان، استرالیا و امارات را بر عهده گرفته است.

او در ۹ بازی اخیر خود با امارات، نتایج خوبی را به جای گذاشته ولی هنوز با رقیب دندان گیری بازی نکرده و عیار تیمش مشخص نشده است. کارنامه او در تیم ملی استرالیا که با شکست های متوالی با این تیم همراه بود، در نهایت باعث اخراجش شد. در عربستان هم چنین سرنوشتی داشت و امیدوار است در امارات بخت با او یار باشد.

امارات در دوره گذار

ترکیب کنونی امارات فاقد بازیکنان بالای ۱۰۰ بازی ملی است. باتجربه ترین بازیکن این تیم ولید عباس با ۹۷ و همینطور علی مبخوت با ۹۴ بازی ملی هستند. در ادامه بازیکنانی با حدود ۵۰ بازی ملی و کمتر دیده می شوند و خبری از اسطوره های سابق فوتبال امارات مانند احمد خلیل و اسماعیل مطر نیست. حتی عمر عبدالدرحمان، بااستعدادترین بازیکن اماراتی سال های اخیر نیز با مصدومیت و افت فنی مواجه شده و جایی در ترکیب تیم ملی کشورش ندارد.

در خط حمله، علی مبخوت با ۷۷ گل ملی دیده می شود که در  ۳۰ سالگی جزو بخت‌های شکستن رکورد آقای گل فوتبال ملی جهان و حداقل رسیدن به باشگاه ۱۰۰ تایی‌های فوتبال است.

همچنین در ترکیب امارات هیچ بازیکن لژیونری دیده نمی‌شود و همه بازیکنان در لیگ باشگاهی این کشور شاغل هستند. بهترین بازیکنان این تیم در تیم‌های الجزیره، الشارجه، الاهلی، الوحده و العین حضور دارند و بخش عمده تیم ملی را تشکیل می‌دهند.

۱۰ شکست و ۴ مساوی حاصل تلاش امارات جلوی ایران

با این حال، نگاهی به مصاف‌های گذشته ایران و امارات حاکی از یک ناکامی بزرگ برای همسایه جنوبی ایران است. در واقع اماراتی‌ها که در این سال‌ها فوتبالشان پیشرفت محسوسی نسبت به گذشته داشته، هیچ دیداری را با پیروزی مقابل ایران تمام نکرده‌اند.

این دو تیم از سال ۱۹۸۴ تاکنون (۳۷ سال) ۱۴ بار مقابل هم به میدان رفته‌اند که حاصل آن ۱۰ پیروزی برای ایران و ۴ تساوی بوده و هیچ دیداری با پیروزی امارات تمام نشده است.

جالب‌تر اینکه در ۵ دیدار گذشته، برتری یوزهای ایران پررنگ‌تر هم بوده و تیم‌ملی ۴ پیروزی و فقط یک تساوی را مقابل این تیم به جای گذاشته است.

7474