پایگاه خبری فوتبالی- بخش ورزشی سایت تابناک، در گزارشی افشاگرانه به بررسی ماجرای جریمه 10 هزار فرانکی فدراسیون فوتبال و بررسی مقصران احتمالی آن پرداخت.
به گزارش فوتبالی، این سایت نوشته است:" فدراسیون فوتبال تصمیم گرفته که جریمه ۲۶۰میلیونی فیفا بخاطر عدم پاسخ به یک نامه را از مقصرش بگیرد. دو متهم اصلی فغانپور رییس کمیته حقوقی و خانم اسدی رئیس روابط بین الملل هستند که هردو مدیر دوره مهدی تاج حالا در آستانه عزل قرار دارند." این ادعای سایت تابناک است و البته کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، باید مقصران اصلی را معرفی کند.
تابناک در ادامه نوشته است:" صفی الله فغانپور یکی از چهره های پرحاشیه فدراسیون فوتبال در دوران مهدی تاج، به روزهای پایانی فعالیتش در این تشکیلات رسیده است و به نظر میرسد با تلاش رسانهای اخیری که انجام میدهد به استقبال این تصمیم مدیریتی رفته است. یکی از کمیته های خبرساز و ضعیف فدراسیون فوتبال طی پنج سال گذشته، بخش حقوقی فدراسیون فوتبال بود که بارها شاهد تناقض در گفتار و رفتار مسئول آن بوده ایم. فغانپور رییس این کمیته حالا دوماه بعد از ورود رئیس جدید هنوز بر صندلی خود تکیه زده است هرچند به نظر میرسد خودش هم بو برده که دیگر نقشی در حوزه حقوقی فدراسیون فوتبال ندارد."
موازی کاری در اوج دعواهای حقوقی حیاتی فوتبال در فیفا و CAS
تابناک در ادامه نوشته است:" عزیزی خادم دو هفته قبل طی حکمی دکتر غلامرضا رفیعی را به عنوان مشاور خود در امور حقوقی منصوب کرده و گفتوگوهای این چهره در رسانه ملی و خبرگزاری ها و نشریات نشان میدهد که تیم مدیریتی جدید فدراسیون ، در شلوغی پرونده های حقوقی فوتبال هیچ کاری را به فغانپور ارجاع نداده و با انتصاب یک مشاور، در واقع کمیته حقوقی از جریان تصمیمات محو شده است. شاید بهتر بود مدیران فدراسیون فوتبال و در راس آن عزیزی خادم به صراحت با فغانپور قطع همکاری می کردند و رفیعی را نیز مستقیما در پست اجرایی برای امور حقوقی فدراسیون فوتبال به کار میگرفتند اما گویا مقامات جدید در ساختمان خیابان دوم سئول، خواهان کناررفتن خود فغانپور از پستش هستند. صراحت و قاطعیت یکی از مولفه های مهم یک مدیر مقتدر است که در ماجرای انتصاب رفیعی و موازی کاری در حضور کمیته حقوقی، اثری از آن دیده نمیشود. چرا باید برای یک ماموریت و حوزه ای که در چارت فدراسیون جایگاه رسمی برایش دیده شده، مشاور استخدام شود؟ مگر روسای کمیته ها را شخص رییس فدراسیون نمی گمارد که در کنار آن افراد دیگری جذب شود؟ اگر عزیزی خادم در امور حقوقی به رفیعی اعتقاد دارد ، بهتر بود او را مستقیما به ریاست کمیته منصوب میکرد تا بتوان برای عملکرد وی از او توضیح خواست." این تحلیل تابناک نشان می دهد که این سایت، منتقد تصمیمات جدید عزیزی خادم است.
ترفند فغانپور پیش از حکم عزل
تابناک در ادامه کارهای فغانپور در روزهای گذشته را اینگونه تحلیل کرده است:" حالا اما محاسبات هر چه بوده، فغانپور طبق آن رفتار نکرد و با کشاندن موضوع به رسانه ها ، برای مسئولان بالادستیاش هزینه ساخته است. فغانپور که به نظر بسیاری از کارشناسان فوتبال عملکرد ضعیفی در بخش حقوقی فوتبال داشت، حالا برای جدایی اش از فدراسیون دلیل و بهانه عجیبی تراشیده است که او را قربانی دست های پشت پرده نشان میدهد و عزل قریب الوقوع وی را به مسائلی غیر از عدم توانایی لازم برای حضور در یک جایگاه کلیدی در فدراسیون مرتبط میکند. هفته گذشتی خبر جریمه 10 هزار فرانک سوییسی فدراسیون فوتبال ایران در جریان پرونده حق رشد علیرضا جهانبخش را منتشر شد و متعاقب آن خبر رسید که فدراسیون این جریمه ۲۶۰ میلیون تومانی را از مقصر وقوعش خواهد گرفت. گویا بخش بین الملل یا حقوقی فدراسیون فوتبال در پاسخ به یک نامه فیفا تعلل ورزیده اند و فدراسیون جهانی را مجبور به کسب این مبلغ زیاد از حساب طلب فدراسیون نزد فیفا کرده اند." تابناک در این بخش، فغانپور را بخشی از مقصران جریمه 260 میلیون تومانی فدراسیون می داند و ادامه می دهد:" حالا صفی الله فغان پور، رییس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال راه افتاده و صحبت هایی را در این زمینه در رسانه ها عنوان کرد که انگشت اتهام را به سمت برخی نشانه رفته است. این حمله سریع، پیش از وقوع برخوردهای احتمالی با فغانپور نشان می دهد این مدیر که اختیارات وسیعی در دوره مهدی تاج داشت، از گام های بعدی بو برده است. فغانپور مسئول کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال دیروز در گفت و گو با سه خبرگزاری فوتبالی، باشگاه خبرنگاران جوان و فارس میگوید بابت این سهل انگاری به رییس کمیته اخلاق فدراسیون نامه زده و اعلام کرده شخصی که باعث این جریمه 10 هزار فرانکی شده باید جریمه را بپردازد!حالا فغانپور مدعی شده که این نامه برای او گران تمام شده و باندی که رییس کمیته حقوقی فدراسیون از آن حرف می زند، می خواهند فغانپور را کنار بگذارند! این در حالی است که اختیار عزل روسای کمیته ها با رئیس فدراسیون است و اطلاق واژه باند برای رییس تشکیلات فوتبال تکلیف فغانپور را روشن میکند.فغانپور چهره ای است که در رسانه ها او را به مصاحبه های متعدد که اغلب در جهت موافقت با سیاست ها و عملکرد مهدی تاج و البته بعدا نبی و حتی بهاروند بوده است، می شناسند. او حالا خروج از فدراسیون فوتبال ایران را هم با برخی حواشی توام کرده تا صدور حکم عزل را برای امضا کننده اصلی سخت تر کند. فغانپور در گفت و گو با سه خبرگزاری دیروز گفته بود:هنوز رسماً چیزی به من ابلاغ نشده اما ظاهرا قضایا به این مدل پیش رفته است. دیروز چنین خبری به دست من رسید و به همین دلیل به قنبرزاده دبیرکل فدراسیون زنگ زدم که اعلام کرد نمیتواند صحبت کند. او پیام داد از چهارشنبه گذشته در قرنطینه است ولی این مسائلی که مطرح شده، شیطنتی بیش نیست. ظاهرا بحث بازنشستگی مرا مطرح کردند اما بازنشسته نیستم. ضمن آنکه شرایطم در 5-4 سال گذشته که در فدراسیون بودم، هیچ تغییری نکرده است. نیروی تمام وقت نبودم و آنطور که پیگیری کردم، قنبرزاده گفت این موضوع شیطنت است و رئیس فدراسیون هم از این موضوع خبر نداشت. همانطور که میدانید، این مسائل مربوط به زمان بهاروند است."
پرونده حق رشد جهانبخش و پولی که برسر تصاحبش دعواست
تابناک پرونده جهانبخش را هم بررسی کرده و نوشته است:" علیرضا جهانبخش سه سال پیش با رقم نجومی ۲۰ میلیون پوند به برایتون انگلیس پیوست و این انتقال سرسام آور که رکورد نقل و انتقالات این باشگاه انگلیسی را شکست، ایده دریافت حق رشد او را پیش کشید. پرونده حق رشد جهانبخش در فیفا مطرح شد و داماش تهران ادعا کرد حق رشد جهانبخش در ازای انتقال این بازیکن به برایتون به این باشگاه تعلق میگیرد چون این بازیکن از 12 تا 19 سالگی در داماش حضور داشته است. آنها شکایتی را تنظیم کردند و مدعی شدند این باشگاه ادامه دهنده همان داماش گیلان است ولی فدراسیون نپذیرفت و اعلام کردیم اگر اینگونه است، باید اصل مدارک در اختیار آنها باشد. در نهایت هم آنها از شکایتشان صرف نظر کردند. بعد از آن پارسه تهران نامهای را به فیفا ارسال کرد و فیفا هم به فدراسیون نامه زد و خواستار TMS جهانبخش شد اما کمیته حقوقی مدعی است که در جریان ارتباطات فیفا و کمیته بین الملل فدراسیون نبوده و ناگهان دو هفته پیش در نامه فیفا به فدراسیون غافلگیر شده است! در یک پرونده جریمه 10 هزار فرانکی و در پرونده دوم تذکر شدید داده شد. فغانپور در این رابطه می گوید:" من وقتی گرندز رأی را دیدم، متوجه شدم که در آن به تعلل یکی از کمیتهها اشاره کرده است. در آنجا گفتم اگر کمیتهای تعلل کرده، باید این موضوع بررسی شود و به همین دلیل به کمیته اخلاق و رئیس نامه نوشتم که در این زمینه تحقیقات صورت بگیرد. اگر کسی تعلل کرده، خودش باید جریمه 10 هزار فرانکی را پرداخت کند. به اندازه کافی در آنجا کار کردهام و فدراسیون هم آش دهان سوزی نیست. هنوز هم به فدراسیون نرفتهام که ببینم از ورودم ممانعت میشود یا خیر اما همه آنهایی که من را میشناسند، میدانند فردی شفاف هستم. در صدا و سیما هم یک بار اعلام کردم که خواهش میکنم کلمه محرمانه را فقط برای استفاده از نیروهای امنیتی خرج کنید و درست نیست که هر کسی زیر هر نامهای از کلمه محرمانه استفاده کند. همین میشود که اتفاقی مثل ویلموتس رخ میدهد و دیدید که وقتی از من سؤال پرسیدند، گفتم؛ وقتی مدارکی به من ارائه نشده و اطلاعی از قرارداد ندارم، نمیتوانم جوابی بدهم."
سوال تابناک از حمیرا اسدی
"سکوت حمیرا اسدی برای چیست؟" این سوالی که تابناک از حمیرا اسدی پرسیده است و ادامه گزارشش نوشته است:" در میان مدیران رده بالای فدراسیون فوتبال یک خانم بیش از همه ساکت و گمنام مانده است. شخصی به نام حمیرا اسدی که چندسال پیش از کمیته ملی المپیک به فدراسیون فوتبال منتقل شد و جای عباس ترابیان در اتاق روابط بین الملل نشست. او در این بین مدتی هم سرپرست فدراسیون چوگان بوده است! حکمی غیر از بی ربط بودن با تخصص این خانم از نفوذ بالایش در وزارت ورزش خبر میدهد. به عملکرد او در این مدت انتقادات و ایرادات زیادی وارد شده است اما او محکم سر جایش نشسته و برخی اهالی فدراسیون می گویند معلوم نیست پشت او به حمایت چه مقام عالیرتبه ای گرم است؟! حالا پای او هم در این پرونده وسط آمده و فدراسیون فوتبال که تغییرات گسترده را در دستور کار قرار داده باید تکلیف این بازمانده بسیار مهم از فدراسیون تاج را هم مشخص کند. عزیزی خادم که با شعار تغییر نیروی انسانی ناکارآمد فدراسیون فوتبال روی کار آمد تا امروز جز اندک جابجایی هایی که برخی با انتقاد شدید مواجه شده اند، وارد فاز اصلی نشده و گویا برای خروج نیروهای بدون بازده که باوجود سالها اشغال صندلی ها و دریافت حقوق عالی، هنوز به اهمیت کار خود آگاه نشده اند، باید بیش از این انتظار کشید." در پایان مطلب تابناک از عزیزی خادم هم انتقاد می کند و به نظر نگارنده گزارش، فعلا باید برای تغییرات در فدراسیون عزیزی خادم، صبر کرد.
1111