پایگاه خبری فوتبالی- عضو مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال به جلسه شبانه در مشهد واکنش نشان داد و درباره مسائل مختلفی به صحبت پرداخت.
به گزارش فوتبالی و به نقل از میزان، احسان اصولی رییس هیئت فوتبال و عضو شورای اسلامی شهر مشهد بدون هیچ تردیدی یکی از چهرههای تاثیرگذار انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال خواهد بود. مدیر جوانی که از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به عنوان رییس جدید هیئت فوتبال خراسان رضوی انتخاب شد و از همان روزهای ابتدایی حضور دراین پست تمام تلاش خود را انجام داده تا تغییراتی اساسی در سیستم مدیریتی فوتبال مشهد ایجاد کند. اصولی حالا برای عضویت درهیئت رییسه فدراسیون فوتبال هم به عنوان نماینده هیئتهای استانی فوتبال ثبت نام کرده است و با توجه به جوانی و سوابق اجرایی که دارد از همین حالا یکی از شانسهای ورود به هیئت رییسه فدراسیون به حساب میآید و در همین راستا اقداماتی اساسی برای جلب اعتماد اعضای مجمع عمومی هم انجام داده است.
در روزهای اخیر هم خبر برگزاری مهمانی روسای هیئت فوتبال در مشهد به نفع یک نامزد ریاست خاص هم در شبکههای اجتماعی منتشر شد و اعتراضهایی را به دنبال داشت. به همین ترتیب با رییس هیئت فوتبال خراسان رضوی تماس گرفته شد تا درباره شرایط فوتبال، برنامههای انتخاباتی و شایعههای منتشر شده گفت وگوی شفافی با او انجام شود که مشروح آن را در زیر میخوانید.
احسان اصولی در همان ابتدای صحبتهایش بنا را بر شفاف سازی گذاشت و درباره جلسه جنجالی برگزار شده در مشهد این توضیحات بسیار مهم را ارائه داد: من هم اخباری که منتشر شد را خواندم و شاید شیطنتهایی دراین زمینه صورت گرفت. فوتبال ایران شرایط پیچیده و سختی دارد و همه باید در هر جایگاهی که هستند کمک کنند تا مشکلات برطرف شود. اولین قدم هم این است که مجمع عمومی برای انتخابات فدراسیون تصمیمی درست و اصولی بگیرد. اگر قرار باشد بدون فکر، هم اندیشی و اقدامات کارشناسی هر کدام از اعضای مجمع در روز دهم اسفند به سالن بروند و رای خود را به صندوق بیاندازند که هیچ چیز درست نمیشود و فوتبال دوباره روی همان پاشنه در به راه خود ادامه میدهد. فوتبال در موقعیتی قرار ندارد که دوباره قرار باشد، شاهد انتخابات غلط باشیم. باید با آگاهی کامل و شناخت درست از برنامهها و نیازهای فوتبال به نامزدهای مختلف برای کرسیهای هیئت رییسه رای داده شود.
رییس هیئت فوتبال خراسان در ادامه تاکید کرد: همین هفته گذشته جلسه ائتلاف مدیران شمال غرب کشور که عضو مجمع عمومی هستند در اردبیل برگزار شد. برخی دیگر از دوستان فراکسیون زاگرسنشینها را تشکیل داده اند. قبلا مدیران اصفهانی یک گروه بودند، انواع و اقسام این ائتلافها در کشور شکل گرفته بود. اکثر استانهای شرقی کشور جزو مناطق محروم و کم برخوردار در فوتبال به حساب میآیند و توجهی به آنها نمیشود. به همین ترتیب جلسهای در مشهد برگزار شد تا یک همفکری درست و اصولی برای انتخابات پیشروی فدراسیون داشته باشیم. البته از استانهای دیگر هم دوستان حضور داشتند. دلیلش هم این است که بنده قائل به باندبازی، مدیریت قبیلهای و گروهی و قومیتی در فوتبال نیستم.
اصولی در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری این جلسات برای حمایت از یک نامزد خاص است، تاکید کرد: ما درباره مدیریت کلان فوتبال ایران تصمیم میگیریم و منافع کل فوتبال کشور باید مدنظر قرار بگیرد. شرق و غرب و شمال و جنوب نداریم، همه باید در کنار هم به رشد و اعتلای فوتبال کمک کنیم. این جلسات هم به هیچ عنوان بد و غیر قانونی نیست و باعث میشود که تصمیم درستتری برای فوتبال با همفکری گرفته شود. همین جا هم برای رفع شدن تمام سوء تفاهمهای به وجود آمده باز هم تاکید میکنم که محوریت برگزاری این نشستها حمایت از نامزد خاصی در انتخابات فدراسیون نیست و نشستها در استانهای دیگر هم برگزار میشود و جایگاه بنده در شورای اسلامی شهر مشهد به هیچ عنوان تاثیری در برگزاری نشست نداشته و فعلا در حال بررسی شرایط نامزدها و مشکلات فوتبال و توسعه فوتبال در مناطق محروم هستیم.
احسان اصولی درباره علت اصلی حضور خود در انتخابات هیئت رییسه فدراسیون هم توضیحات جالب و بسیار مهمی داد و گفت: بنده به عنوان نماینده هیئتهای استانی در هیئت رییسه ثبت نام کردم. هدفم از این کار پایان دادن به یک سیکل مدیریتی غلط در فوتبال ایران است. ببینید از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ که رییس هیئت فوتبال خراسان رضوی شدم، کمیته استانهای فدراسیون فوتبال تا کنون سه بار از بنده مدارک شناسنامه و پاسپورت و عکس و ... خواسته است. فقط همین! فلسفه این کمیته استانها هم این است که به هیئتها فشار بیاورند و دستور بدهند که مثلا به چه چیزی و چه کسی رای بدهند یا ندهند. در یک شهر چه کاری انجام بدهند یا ندهند. این کمیته هم فقط از ما مدارک میگیرد و گم میکند و کمکی به فوتبال کشور نداشته است. من به این مساله فکر کردم که باید یک تغییر اساسی در این مکانیزم اجرایی کاملا غلط شکل بگیرد. ادامه این وضعیت فقط فجایع قبلی را بزرگتر میکند.
اصولی در ادامه گفت: به نظر من باید یک سازمان برای پیگیری امور استانی تشکیل شود و این سازمان فقط کارهای هیئتها را انجام ندهد و شاهد چند بخشی شدن مدیریت نباشیم. با فکر و اراده میتوان کارهای اصولی انجام داد. الان روسای هیئتها هر کدام برای پیگیری امور اجرایی فوتبال استان خود، در هر حوزه باید به یک بخش جداگانه مراجعه کنند و کارها کاملا غلط و در مسیری نادرست اجرا میشود. ما باید با راه اندازی یک سازمان قدرتمند سیستمی را طراحی کنیم که درخواستها و امور مدنظر هیئتهای استانی را با سرعتی استاندارد و بهتر اداره کند و هیچ تفاوتی بین استانها وجود نداشته باشد. این سازمان حتی باید برخی امور مربوط به باشگاهها را هم انجام بدهند و تشکیلات اجرایی فوتبال منسجمتر باشد. اینکه باشگاهها با سازمان لیگ طرف باشند و هیئتها با فدراسیون و ... در ظاهر نه حرفهای است و نه معضلات فوتبال را رفع میکند.
عضو مجمع عمومی فدراسیون فوتبال هم چنین درباره سایر برنامههای انتخاباتی خودش هم گفت: اولین قدم برای تغییر در فوتبال ایران باید احترام به شفاف سازی باشد. هیچ کسی نباید از شفاف سازی فرار کند. باید مدیریتی سر کار بیاید که از چهار خط انتقاد رسانهها ترس نداشته باشد و آشفته نشود. به دنبال سرکوب منتقد نباشد. فدراسیونی که اصول نداشته باشد و کار به صورت گروهی انجام نشود این مسیر اشتباه را طی میکند و آخرش به فاجعه ختم میشود. متاسفانه در سالهای اخیر صندلی مدیریتی فوتبال کوچک شد. مدیریت درگیر افکار کوچکی شد که به فوتبال ضرباتی مهلک زد. نباید با منتقد پدرکشتگی داشت. نباید تمرکز مدیریتی و اقتصادی به خاطر دو تیتر و افشاگری رسانهای از بین برود. شفافیت و تعامل بهترین نسخه برای فوتبال است. به این شکل قطعا اتفاقات خوبی برای فوتبال میافتد.
احسان اصولی درباره انتقاداتی که به عملکرد مجمع عمومی فدراسیون فوتبال برای ایفا نکردن نقش نظارتی بر عملکرد مدیریت فدراسیون در سالهای اخیر وارد است هم عنوان کرد: درست است و من میگویم اعضای مجمع باید مطالبهگر باشند. درست نظارت کنند. مجمع بالاترین رکن است و نباید به دنبال تصمیمات سفارشی و مصلحتی باشد. مجمع باید از شمشیر استیضاح و برکناری درباره هر مدیری که کار خود را درست انجام نمیدهد، استفاده کند و اجازه ندهد که دیگران برایش تصمیم بگیرند. اگر این شفافیت رسانهای و ایفای درست نقش نظارتی وجود داشته باشد، حتی اگر خود بنده هم عضو هیئت رییسه شوم سعی میکنم اشتباهات کمتری داشته باشم و در کارهای گروهی شرکت کنم و از خود مجیمع مخواهم که شعارهایی که میدهم را اگر وارد هیئت رییسه شدند در حوزه اجرا پیگیری کند و اگر کاری انجام نشده بود بازخواست شوم. این قانون درست باید برای همه اجرا شود. این طوری فساد و تخلف هم کمتر میشود.
احسان اصولی ادامه داد: در فدراسیون فوتبال فاکتورهای بسیار بزرگ و مهمی برای پیشرفت وجود دارد. با یک اراده ملی و دوری از حواشی بی سرانجام، فکر و جرکت روی برنامه اصولی وضعیت درست خواهد شد. از نظر اقتصادی پتانسیلهای بسیار بزرگی برای درآمدزایی و سرمایه گذاری وجود دارد. این رشته در تمامی زمینهها فراگیر و موثر است و ما هم باید مثل تمام کشورهای پیشرفته یاد بگیریم که از فوتبال در زمینه اقتصادی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی استفاده کنیم. اینکه فوتبال در ایران به یک پدیده بحرانزا تبدیل شده نشان از ضعف مدیریت و یک فاجعه بزرگ است. باید یک هیئت رییسه قدرتمند راس کار بیاید که تمامی این پتانسیلها را با توجه به شریط موجود کشف کند. فکری به حال برطرف کردن مشکلات بزرگ قبلی داشته باشد و تغییر مثبت اتفاق بیفتد. فوتبال پول و ارز آور است و باید به کشور کمک کند نه اینکه برای کشور تولید بحران و دردسر کند. فوتبال میتواند حتی نیروهای نخبه پرورش بدهد. فوتبال رشتهای است که مردم را خوشحال و راضی نگه میدارد، اما اینکه شاهد آبروریزیهای مختلف بودهایم به این معناست که حالا وقت تغییر است و باید تصمیم درست برای انتخابات فدراسیون اتخاذ شود. مشهد دومین کلانشهر بزرگ کشور است.
رییس هیئت فوتبال خراسان رضوی در بخش پایانی صحبتهای خود هم گفت: بنده عضو شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان دومین کلانشهر کشور هستم. کل بودجه سالانه فوتبال ایران فکر نمیکنم که بالاتر از ۲ هزار میلیارد تومان باشد، اما ما نقش نظارتی و مدیریتی روی بودجه ۱۷ هزار میلیارد تومانی برای مشهد داشتهایم. اگر دنبال منافع شخصی بودم قطعا در همین شهر خودم میتوانستم خیلی از کارها را انجام بدهد و الان فقط دغدغه ملی دارم و اگر مجمع عمومی اعتماد کرد از این تجارب میخواهم برای فوتبال کشور استفاده کنم. باز هم تاکید میکنم مبنای کارما قومیتی و قبیلهای و حمایت ازافراد نیست و به فکر فوتبال ملی ایران هستیم.
6641