پایگاه خبری فوتبالی- در حاليکه زمان برگزاري انتخابات فدراسيون فوتبال مشخص شده و قرار است در تاريخ دهم اسفندماه اين انتخابات برگزار شود، با توجه به تغييرات اساسنامه نام گزينههاي مختلفي مطرح شده است.
به گزارش فوتبالی و به نقل از روزنامه آرمان، سايت فدراسيون فوتبال نوشت: «براساس مصوبه روز 17 آذرماه هياترئيسه فدراسيون فوتبال و مطابق با ماده 27 اساسنامه، مجمع عموميبراي انتخاب پستهاي هياترئيسه روز يکشنبه 10 اسفندماه در تهران برگزار خواهد شد. برهمين اساس فراخوان و ساير مدارک مرتبط از طريق سامانه مجمع عموميفدراسيون فوتبال طبق تاريخهاي مندرج در اساسنامه براي کليه اعضاي مجمع عموميارسال خواهد شد.»
تغييرات اساسنامه
اساسنامهاي که به تاييد فيفا رسيده است در بحث انتخابات و اعضاي مجمع با اساسنامه قبلي متفاوت است. «احمدرضا براتي» رئيس کميته تدوين مقررات فدراسيون فوتبال در اين خصوص، اظهارکرد: مهمترين تفاوت اين اساسنامه درباره ماهيت حقوقي فدراسيون بود و ما ماهها تلاش کرديم تا به نقطهاي برسيم که فدراسيون بهعنوان شخصيتي حقوقي تعريف شود و بعداز آن فدراسيون يکسال فرصت خواهد داشت تا به نقطهاي برسد که بهعنوان يک نهاد مستقل تعيين شود.
وي افزود: اين تغيير به شيوهاي باشد که با همکاري مجلس، وزارت ورزش و کنفدراسيون فوتبال آسيا انجام شود. جدا از شکل حقوقي، به اعضاي مجمع ميرسيم که تعداد آنها از 75 به 89 نفر رسيده که افزايش چشمگيري نسبت به اساسنامه قبل داشتيم. همچنين اينکه ما بگوييم وزير از مجمع حذف شده است، درست نيست و فقط وضعيت حضور وزير ورزش در مجمع تغيير کرده و از عضو صاحب رأي به عضو افتخاري تبديل شده است و همانطور که ميدانيد عضو افتخاري عضوي بسيار مهم است و فقط حق رأي ندارد.
براتي عنوان کرد: موضوع بعدي افزايش اختيارات مجمع است. قبل از اين تمام کميتهها براساس هياترئيسه انتخاب ميشدند اما براساس اساسنامه جديد کميتههاي حقوقي و ارکان قضائي با پيشنهاد هياترئيسه و توسط مجمع انتخاب ميشوند. همين اتفاقي که در فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا انجام ميشود. بعداز آن هم تعداد اعضاي هياترئيسه هم افزايش پيدا کردند. يک عضو به نماينده هياتها و يک عضو به باشگاهها اضافه شده است و تعداد اعضاي مجمع از 9 نفر به 11 نفر افزايش پيدا کرده است.
رئيس کميته تدوين مقررات فدراسيون فوتبال ادامه داد: همچنين محدوديت حضور رئيس، نواب رئيس و اعضاي هياترئيسه به 3 دوره رسيده است و امکان حضور بيش از سه دوره براي هيچکس در هياترئيسه وجود ندارد. وي، تصريح کرد: يک نکته ديگر بحث سرپرستي بود که باعث چالش ميشد. در اساسنامه جديد هرگاه پست دبيرکل يا پستهاي ديگر بهدليل برکناري يا هر دليلي خالي شود، رئيس فدراسيون ميتواند حداکثر سه ماه براي آن پست سرپرست تعيين کند. براتي در پايان، گفت: جادارد از همه کساني که کمک کردند تا اين اساسنامه با توجه به همه محدوديتها تدوين شود، تشکر کنم.
اعتراض به فيفا؟
اساسنامه فدراسيون فوتبال در حالي به تاييد فيفا رسيده که کميته ملي المپيک در اين مجمع حضور ندارد. کميته ملي المپيک با ارسال نامهاي به فيفا اعتراض خود را مطرح کرده است. سيدرضا صالحياميري درباره حذف کميته از مجمع فدراسيون فوتبال، عنوان کرد: کميته ملي المپيک در همه فدراسيونها عضويت دارد و در اکثر کشورها در مجامع رئيس است. اينجا بيتدبيري صورت گرفته و کار عامدانه بوده است. وي افزود: کميته ملي المپيک نهاد عمومي- غيردولتي است. من در اين خصوص نامه اعتراضآميزي به اينفانتينو نوشتم و منتظر پاسخ هستم.
ثبتنام بازنشستهها؟
پس از تصويب اساسنامه جديد فدراسيون فوتبال در تاريخ 8 آذر در مجمع عمومي اين فدراسيون، برخي از بندهاي اين اساسنامه سبب شد تا نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به آن اعتراض کنند. «تابناک ورزشي» نوشت: يکي از بندهاي اين اساسنامه حذف شرط سني مديران اين فدراسيون است. در اساسنامه جديد شرايط سني حذف شده و به همين دليل بازنشستهها ميتوانند در انتخابات آن شرکت کنند. اين در حالي است که در ايران قانون رسمي منع بهکارگيري بازنشستهها وجود دارد. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي معتقدند که حذف شرايط سني و حضور بازنشستهها در فدراسيون فوتبال غيرقانوني است و مديران فدراسيون فوتبال نيز با توجه به اينکه هيچ بودجه دولتي در اساسنامه جديد اين فدراسيون پيشبيني نشده است، حضور بازنشستهها در هياترئيسه اين فدراسيون را غيرقانوني نميدانند. مديران فدراسيون معتقدند با توجه به اينکه هيچ بودجه مصوبي در وزارت ورزش و دولت ندارند، مشمول قانون منع بهکارگيري بازنشستهها نيستند و بازنشستهها ميتوانند در انتخابات اين فدراسيون شرکت کنند. فرايند ثبتنام نامزدها و انتخابات فدراسيون فوتبال بهزودي برگزار ميشود و بايد ديد بازنشستهها ميتوانند در اين انتخابات شرکت کنند يا خير؟ در اين زمينه نهادهاي نظارتي هم فدراسيون فوتبال را مثل ساير فدراسيونها تابع قوانين کشوري ميدانند. در خود فدراسيون هم شنيده ميشود که اين افراد براي صندليهاي رياست و دبيرکلي ورود نخواهند کرد.
اصليترين گزينهها
حيدر بهاروند، مصطفي آجرلو، شهابالدين عزيزيخادم، عباس صوفي، حبيب کاشاني و محمدحسين قريب نامهايي هستند که مدتهاست از آنها بهعنوان گزينههاي اصلي براي ثبتنام در انتخابات رياست فدراسيون فوتبال ياد ميشود. «ايران ورزشي» نوشت: در شرايطي که رقابت اصلي بين ديگر علاقهمندان به حضور در انتخابات، در ميان حيدر بهاروند، شهابالدين عزيزيخادم و مصطفي آجرلو است، يکي ديگر از مسئولان فعلي فدراسيون هم از تصميم خود براي حضور در انتخابات خبر داده است. هدايتا... ممبيني، عضو هياترئيسه فعلي فدراسيون فوتبال که براي حضور در انتخاباتي که لغو شد هم ثبتنام کرده بود، بارديگر تصميم دارد در انتخابات پيشرو براي رياست ثبتنام کند که بهنظر نميرسد او هم مثل صوفي سبد آراي پرباري داشته باشند. اين ترکيب نفرات و نامزدهاي احتمالي براي رياست فدراسيون فوتبال البته تا آخرين مهلت ثبتنام کانديداها، قطعي نيست و شايد از 15 ديماه، (زمان ثبتنام کانديداها) تا 10 اسفند چهرههاي ديگري به اين جمع اضافه شوند يا افرادي هم از اين جمع به نفع ديگري کنار بکشند و با ديگر کانديداها ائتلاف کنند.
1984