تنور انتخابات فدراسیون فوتبال کم کم داغ می شود/ آجرلو، آذری، بهاروند، نبی، کاشانی و عزیزی خادم در راه سئول

تنور انتخابات فدراسیون فوتبال کم کم داغ می شود/ آجرلو، آذری، بهاروند، نبی، کاشانی و عزیزی خادم در راه سئول

خبرگزاری فوتبالی- در فاصله حدود دو ماه مانده تا انتخابات فدراسیون فوتبال، برخی از مدیران ورزشی کم کم فعالیتهایشان را برای نشستن روی صندلی ریاست این مجموعه را شروع کرده‌اند.

به گزارش فوتبالی، آخرین خبرها از زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال حاکی از آن است که اواخر دی یا نهایتا اوایل بهمن شاهد برگزاری انتخابات خواهیم بود تا تکلیف صندلی‌ای که پیش از این متعلق به مهدی تاج بوده، مشخص شود. فیفا به فدراسیون فوتبال دستور داده تا پایان سال 2020 باید انتخابات برگزار شود. 12 دی 1399 آخرین روز سال میلادی 2020 است و باید تا قبل از 13 دی 99 انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار شود. فدراسیون فوتبال که در تنگای مالی است به رییسی احتیاج دارد که بتواند در شرایط فعلی 1000 میلیارد تومان برای فدراسیون فوتبال پول بیاورد یا درآمدزایی کند. هزینه های سنگین تیم های ملی در این روزهای کرونا و بالارفتن نرخ ارز با توجه به اینکه 80 درصد هزینه های فدراسیون فوتبال ارزی است نشان می دهد فدراسیون فوتبال به رئیسی احتیاج دارد که بتواند با اجماع ملی و جلب کردن حمایت نهادهای مختلف، فدراسیون فوتبال را تحویل بگیرد و بتواند تیم ملی را به جام جهانی 2022 قطر ببرد و البته از سویی دیگر بتواند هزینه های خود فدراسیون و زیرساختها و کمپ و بازیهای دوستانه برای 18 تیم ملی را تامین کنند. فدراسیون فوتبال با پرونده های مختلف شرکتهایی که زمانی اسپانسر فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بودند روبروست و پرونده ویلموتس و دستیارانش به علاوه ماجرای بدهی به شستا و گل گهر، بدهی های سنگینی برای فدراسیون فوتبال به بار آورده است و حالا فوتبال به رئیسی احتیاج دارد که بتواند این پرونده ها را با حداقل سوخت وشکست، مدیریت کند. 

سردار آجرلو وارد می شود

یکی از مدیرانی که صندلی ریاست فدراسیون فوتبال را نشانه گرفته مصطفی آجرلو، مدیرعامل اسبق پاس تهران و تراکتور است که چند روز قبل در برنامه تلویزیونی ورزشگاه شبکه 5 سیما، از برنامه‌اش برای حضور در انتخابات فدراسیون خبر داد:" اگر بتوانم به فوتبال کمک کنم آمادگی حضور در انتخابات را دارم به شرط آنکه دخالت نشود و بگذارند فوتبالی ها سرنوشت خودشان را رقم بزنند." آجرلو در انتخابات دور قبل در اردیبهشت 95 هم کاندیدای انتخابات بود و در نهایت قافیه را به مهدی تاج باخت. البته در آن انتخابات علاوه سردار آجرلو و سردار عزیزمحمدی با مهدی تاج رقابت کردند که در نهایت تاج رئیس فدراسیون فوتبال شد. آجرلو هم به نوعی نماینده طیف سنتی مجمع تلقی می شود هر چند او در آن انتخابات از مجمع 75 نفره، بیش از 15 رای نتوانست بگیرد. آجرلو در انتخابات قبلی که با دستور فیفا لغو شد، ثبت نام نکرده بود.

آذری می تواند کاندیدا شود؟

سعید آذری مدیرعامل باشگاه فولاد که به تازگی توسط کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، تا اطلاع ثانوی از تمامی فعالیتهای فوتبالی محروم شده، دیگر چهره‌ای است که برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال اعلام آمادگی کرده است. آذری که پیش از این گفته بود بهتر است فوتبال را فوتبالی‌ها اداره کنند، به تازگی در برنامه وقت اضافه رادیو ایران گفته است:" با توجه به اینکه اعلام کردم جایگاه ریاست فدراسیون متعلق به فوتبالی‌ها است. اگر به این تحلیل برسم که می‌توانم در جایی قرار بگیرم که بتوانم به تمام فوتبال ایران و باشگاه‌های مختلف خدمت بکنم یقینا این کار را خواهم کرد و برای ریاست کاندیدا می شوم." البته سوال اینجاست با توجه به دستور موقت کمیته اخلاق آیا آذری می تواند کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال شود؟ سوالی که فدراسیون فوتبال آن را باید پاسخ بدهد. باید دید ابعاد پرونده آذری در چه حدی است. آذری در انتخابات قبلی که با دستور فیفا برگزار نشد، برای عضویت در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، ثبت نام کرده بود که بعدا از کاندیداتوری در پست هیات رئیسه انصراف داد.

عزیزی خادم با قدرت وارد می شود

از شهاب‌الدین عزیزی خادم عضو اسبق هیات رئیسه فدراسیون هم به عنوان یکی از مدیرانی نام برده شده که برای جانشینی مهدی تاج برنامه دارد. درباره عزیزی خادم گفته می‌شود که او توانسته در این مدت با بدنه اعضای مجمع فدراسیون فوتبال ارتباط بگیرد. او انرژی اش را روی هیات های استانی و مدیران باشگاهها داشته و ظاهرا توانسته موافقت آنها را برای حضور در انتخابات جلب کند. برخی معتقدند که همین موضوع شانس او برای پیروزی در انتخابات فدراسیون را بالا برده است. البته عزیزی خادم در دوره قبلی با گودرزی وزیر وقت ورزش و جوانان اختلاف پیدا کرد و همان اختلاف باعث شد که او را رد صلاحیت کنند. او سبد آرایش را به سبد آرای مهدی تاج ریخت و البته این درحالی بود که قرار بود او دبیرکل فدراسیون فوتبال شود اما این اتفاق برای او نیفتاد و به همین دلیل او برای عضویت در هیات رییسه کاندیدا شد که در آن انتخابات جنجالی، اسلامیان رای آورد و عزیزی خادم به این دلیل که روی تخته وایتبورد آرا نوشته نشد، عقیده داشت تقلب صورت گرفته است. عزیزی خادم با علی کفاشیان هم مشکلات بسیاری داشت اما ظاهرا این دو در حال حاضر ارتباط خوبی با هم دارند و برخی معتقدند کفاشیان در چند مصاحبه از لزوم حضوری فردی جوان در ریاست فدراسیون فوتبال نام برده، منظورش، شهاب الدین عزیزی خادم است. 

کاشانی کاندیدای طیف سنتی مجمع

حبیب کاشانی مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس و مدیرعامل سابق باشگاه سایپا هم یکی دیگر از مدیرانی است که اخباری درباره حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال منتشر شده است. البته حبیب کاشانی در دوره قبل ثبت نام کرد تا به نوعی نشان دهد گزینه اصلی طیف سنتی انتخابات فدراسیون فوتبال است که حمایت برخی اعضای هیات رئیسه فعلی و سابق فدراسیون فوتبال را دارد. البته با توجه به اینکه این طیف به دنبال انداختن انتخابات فدراسیون فوتبال به تاریخ پس از انتخابات ریاست جمهوری بود و تلقی و حدس آنها این بود که رئیس جمهور آینده وزیری انتخاب خواهد کرد که از جنس دیدگاههای حبیب کاشانی خواهد بود اما در هر حال با دستور فیفا قرار است این انتخابات نهایتا پیش از پایان سال 2020 برگزار شود و به انتخابات ریاست جمهوری 1400 نمی رسد. البته کاشانی یکی از کاندیداهای جدی است چرا که طیف سنتی مجمع، یک طیف تاثیرگذار است چرا که سالهای سال در مجمع فدراسیون فوتبال در حال انتخاب روسای مختلف بوده اند.

بهاروند، می آید یا نمی آید؟

حیدر بهاروند، سرپرست کنونی فدراسیون و یا به زبان اساسنامه فدراسیون، رئیس فعلی فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ هم در صورتی که بتواند مجوزهای لازم را بگیرد می خواهد وارد انتخابات شود وبرای پست ریاست ثبت نام کند. او هم ارتباط خوبی با بدنه مجمع و هیات های استانی والبته مدیران باشگاههای لیگ برتری و لیگ یکی دارد و یکی از کسانی است که حتی اگر خودش هم نیاید، می تواند نایب رئیس اول یا دوم یکی از کاندیداها شود و سبد رای خودش را به کاندیدای ریاست بدهد. کاری که کفاشیان 4 سال پیش برای مهدی تاج کرد و در نهایت توانست او را رئیس فدراسیون فوتبال کند. البته درباره بازنشستگی بهاروند گفته می شود او توانسته برخی مجوزها را بگیرد که در فدراسیون و سازمان لیگ مانده است اما در هر حال بهاروند هم یکی از گزینه هاست که می تواند با ورودش به انتخابات، معادله این انتخابات را پیچیده تر کند.

نبی کاندیدایی که باید بی خیال دبیرکلی شود

به جز این نفرات، مهدی محمدنبی دبیرکل فعلی فدراسیون فوتبال،هم کسی است که شنیده می شود داعیه ریاست فدراسیون فوتبال را دارد و می خواهد برای این ریاست کاندیدا شود. البته دباره نبی این بحث وجود دارد که با توجه به پستش در فدراسیون، در صورتی که بخواهد در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کند، باید از دبیرکلی فدراسیون فوتبال کناره‌گیری کند و قانون هم همین را می گوید. اگر نبی می خواهد کاندیدای ریاست و یا حتی عضویت در هیات رییسه هم شود باید از دبیرکلی کنار برود چرا که دبیرکل وظیفه برگزاری انتخابات را طبق آیین نامه های انتخاباتی برعهده دارد و نبی نمی تواند هم دبیرکل باشد و هم انتخابات را برگزار کند. در هر صورت باید دید طی هفته های آینده و پس از مجمع 8 آذر که مجمع آنلاین وتصویب اساسنامه است چه اتفاقاتی خواهد افتاد و فرایند ثبت نام کاندیداها و مجمع انتخابی در چه زمانی برگزار خواهد شد.

1984