رضائیان: شاخص بهره وری صنعت نفت از تمام تیم های لیگ بهتر است

رضائیان: شاخص بهره وری صنعت نفت از تمام تیم های لیگ بهتر است

خبرگزاری فوتبالی- معاون ورزشی باشگاه صنعت نفت آبادان گفت: شاخص بهره وری صنعت نفت در لیگ نوزدهم از تمام تیم های لیگ بهتر است.

به گزارش فوتبالی و به نقل از فارس، مسعود رضاییان درباره ارزیابی‌اش از عملکرد تیم فوتبال صنعت نفت آبادان در نوزدهمین دوره رقابت‌های لیگ برتر اظهار داشت: باید به همه کسانی که در راه برگزاری مسابقات تلاش کردند، همچنین بازیکنان، کادر فنی، مدیران باشگاه‌‌ها، رسانه‌ها و هواداران خسته نباشید بگویم که با همکاری هم یک لیگ فرسایشی را به اتمام رساندند. بحث کرونا هم خستگی ناشی از مسابقات را مضاعف کرد.

وی افزود: همانگونه که می‌دانید صنعت نفت برای اولین بار در لیگ برتر به 41 امتیاز رسید و رکورد خود که 40 امتیاز بود را ارتقاء داد. این موضوع نکته مثبتی است اما افسوس که هیچ کسی به جز نتیجه نمی‌تواند شاخص‌های بهره‌وری را محاسبه کند.  از نظر من شاخص بهره‌وری باشگاه میزان خروجی یعنی همان امتیاز نسبت به ورودی‌هایش است که بودجه و پول باشگاه را شامل می‌شود.

معاون فنی ورزشی باشگاه صنعت نفت آبادان اظهار داشت: اگر آمار و ارقام شفاف و درستی وجود داشت که به صورت مثال می‌گفت یک تیم فلان امتیاز را به عنوان خروجی کار و راندمان یک ساله به دست آورده و چقدر هزینه کرده است درصدی به دست می‌آمد که موفقیت یا ناکامی هر تیم را نشان می‌داد.

رضائیان توضیح داد:‌ ادعا می کنم صنعت نفت صرف نظر از امتیازات کسب کرده در لیگ نوزدهم که با فراز و نشیب زیاد و سختی‌های زیاد حاصل نشد، نسبت به هزینه‌ای که برای جذب بازیکن و مربی انجام داد شاخص بهره‌وری‌اش به 41 درصد می‌رسد. یعنی ما 10 میلیارد هزینه کردیم و 41 امتیاز به دست آوردیم.

وی افزود: اگر میزان هزینه ها را تقیسم بر امتیازمان کنید، به 41 درصد می‌رسید و این رقم بالاترین شاخص بهره‌وری بین تمام باشگاه‌های لیگ برتری است. امکان دارد باشگاهی 60 تا 67 امتیاز هم به دست آورده باشد اما هزینه‌های این باشگاه بسیار سنگین بوده و شاخص بهره‌وری صنعت نفت شاید از قهرمان لیگ برتر هم بالاتر باشد.

معاون فنی ورزشی باشگاه صنعت نفت آبادان خاطرنشان کرد: یک عامل بسیار مهمی باید در نظر گرفته شود. یعنی ورودی‌هایی که به سیستم تیم می‌دهیم و آن را تقویت می‌کنیم در کسب نتایج بسیار تاثیرگذار است. اگر پول عامل تقویت تیم نباشد چه چیزی را می‌توان جایگزین آن کرد. 

رضائیان افزود: تیمی مثل صنعت نفت به دلیل پول نداشتن پس از شیوع کرونا نتوانست در یک منطقه خوش آب و هوا مانند کردان، سرعین، بروجن و بروجرد اردو برگزار کند. بی‌پولی و اردو برگزار نکردن سبب شد نتوانیم تمرینات خوبی برگزار کنیم. آب و هوای آبادان اجازه نمی‌دهد تیم ما زودتر از 9 شب تمرین کند. بهانه نمی‌گیرم اما این مسائل هم در نتایج هفته‌های پایانی صنعت نفت تاثیرگذار بود.

وی عنوان کرد: اگر می‌توانستیم به یک منطقه خوش آب و هوا برویم و صبح و بعداز ظهر تمرین کنیم هم از لحاظ روحی و روانی شرایط بهتری داشتیم و هم از لحاظ بدنی و فنی. نکته بعدی این است اگر تیمی یک نیم فصل کامل را با سرمربی مانند دراگان اسکوچیچ در بهترین حالت ممکن پشت سر بگذارد، پس از دست دادن وی از لحاظ درونی دچار خلا می‌شود.

معاون باشگاه صنعت نفت آبادان خاطرنشان کرد: وقتی تیم ما دراگان اسکوچیچ را از دست داد، بازیکنان برای آشنایی با شرایط و برنامه‌های سرمربی جدید زمان را از دست دادند و این مسائل طبیعی است. در فوتبال چیزی به شکل صد در صد وجود ندارد اما اگر جدایی اسکوچیچ از تیم ما رخ نمی‌داد مطمئن باشید تا هفته پایانی لیگ مدعی کسب سهمیه آسیا بودیم و دست کم شانس ما بیشتر بود زیرا روند کاری صنعت نفت در زمان وی مثبت بود و میانگین امتیازی ما در هر بازی بین 1.9 تا 2 امتیاز بود.

رضائیان تصریح کرد: تمام حرف‌های من مطابق آمار است. با وجود تمام احترامی که برای اسکوچیچ به عنوان فردی که امتیازهای خوبی برای صنعت نفت کسب کرد و تیم خوبی را تشکیل داد قائل هستم، باید بگویم جدایی وی ضربه جبران ناپذیری به صنعت نفت وارد کرد و نباید چنین کاری می‌کرد.

وی درباره ارزیابی‌اش از عملکرد بهنام سراج اظهار داشت: انتخاب سراج از پیش تعیین شده نبود و با توجه به جدایی اسکوچیچ به شکل تصادفی رخ داد. ما نمی‌خواستیم مربی قبلی ما از صنعت نفت جدا شود اما خودمان سراج را انتخاب کردیم و اگر وی نتیجه خوب یا بدی کسب کرد، مسئولیتش با باشگاه است.

معاون فنی ورزشی باشگاه صنعت نفت آبادان ادامه داد: اتفاقی که برای سراج رخ داد بهترین فرصت بود تا یک مربی جوان به بهترین شکل از فرصتی که به وی دادیم استفاده کند. دست کم اگر نمی‌توانست با تیم نتیجه بگیرد تجربه به دست می‌آورد و همین امر نکته ارزشمندی است. تجربه کسب کردن هم هزینه دارد و هر کسی که روی نیمکت می‌نشیند قرار نیست حتما نتایج خوبی هم به دست آورد.

رضائیان افزود: هر کسی خواستار کسب تجربه است قرار نیست در یک قصر باشکوه بنشیند و فقط لذت ببرد بلکه باید سختی‌ها را تحمل کند. باید تن به سختی‌ها بدهد و ناملایمات را هم پشت سر بگذارد. قهر و آشتی بازیکنان، بی‌پولی باشگاه و سایر مسائل میدان عملیاتی خوبی بود تا سراج در صنعت نفت کسب تجربه کند.

وی توضیح داد: از طرفی نکته امیدوار کننده و مثبت برای سراج این بود که تیم ما در معرض سقوط قرار نداشت و برای حضور وی روی نیمکت آسوده خیال‌تر هم بودیم.البته برای کسب سهمیه روی تیم فشار بود و پس از اینکه نتوانستیم این سهمیه را به دست آوریم در دو سه بازی پایانی بازیکنان وکادر فنی ما راحت‌تر کار کردند زیرا در آن دیدارها برای کسب سهمیه نمی‌جنگیدند و فشاری رویشان نبود.

معاون فنی ورزشی باشگاه صنعت نفت آبادان تصریح کرد: تیمی که امسال داشتیم از نظر کیفیت و اخلاق بازیکنان خیلی عالی بود و باید به آنها افتخار کرد. در کل باید بگویم با توجه به اینکه سراج  اولین تجربه سرمربیگری‌اش در لیگ برتر را پشت سر می‌گذاشت و فشار زیادی را روی خود حس می‌کرد ناراضی نیستیم و همین که وی توانست تجربه به دست آورد برای ما خوب است هر چند نباید قانع باشیم.

رضائیان ادامه داد: صنعت نفت جایگاه هفتمی خود را حفظ کرد اما شاید می‌توانست سهمیه آسیا به دست آورد. البته زشت و زیبا، خوبی و بدی، غم و شادی و برد و باخت در فوتبال وجود دارد. روزهایی از بازیکنان و کادر فنی راضی بودیم و روزهایی هم ناراضی بودیم. ‌باید از هوادارانمان که در تمام طول فصل حامی صنعت نفت بودند و مانند ما از برد وباخت تیم خوشحال و ناراحت می‌شدند، تشکر کنیم. یکی از وجوه تمایز صنعت نفت نسبت به باشگاه‌های دیگر همین حمایت هواداران از این تیم است. 

وی درباره برنامه باشگاه صنعت نفت برای فصل آتی اظهار داشت: اکنون به تاریک‌ترین دوره فصل رسیده‌ایم. رقابت‌های لیگ برتر را با موفقیت‌های خوب و شکست‌های خیلی بد پشت سر گذاشتیم و این مسائل طبیعی بود اما قسمت خیلی بد ماجرا از همین الان شروع می‌شود. اکنون به دوران بلاتکلیفی همه جانبه صنعت نفت رسیده‌ایم. معلوم نیست کجا هستیم و قرار است کجا باشیم. مشخص نیست چه کسی قرار است از صنعت نفت حمایت کند و به قول معروف کی به کی است.

معاون فنی ورزشی باشگاه صنعت نفت آبادان خاطرنشان کرد: من جزو مدیران نفتی نیستم و از باشگاه‌هایی به این تیم آمدم که دولتی، خصوصی یا نیمه خصوصی بودند و تکلیف‌شان مشخص بود. شاید این باشگاه‌ها پول نداشتند اما می‌دانستند قرار است سال را با بی‌پولی شروع کنند و مدیران آنها وضعیت شان برای تیم بستن مشخص بود. اما اکنون نمی‌دانیم قرار است چه کاری در صنعت نفت انجام دهیم. بلاتکلیفی فعلی برای صنعت نفت کشنده است.

رضائیان توضیح داد: برد و باخت را می‌توان جبران کرد اما بلاتکلیفی را چه کار کنیم؟ این موضوع درد نامحسوس و ناشناخته‌ای است. می‌دانیم ریشه کجاست اما نمی‌توانیم به عمق این ریشه دسترسی پیدا کنیم. همه از صنعت نفت انتظار دارند نسبت به فصل قبل بهتر نتیجه بگیرد و بازیکنان هم از من و سایر مدیران باشگاه می‌پرسند آیا قرار است من بمانم یا جدا شوم اما پاسخی نداریم که بدهیم و حتی نمی‌توانیم به آینده‌مان فکر کنیم. زیرا تمام مسائل مبهم و ناشناخته است.

وی درباره احتمال جدایی بهنام سراج از نفت‌آبادان گفت: حتی این موضوع هم مشخص نیست. یک مربی از چیزی باید جدا شود که وجود خارجی داشته باشد. اکنون با مسئولان وزارت نفت مکاتبه کرده‌ایم تا از لحاظ مالکیتی اگر قصد حمایت از تیم را ندارند دست کم آن را به بخش خصوصی بدهند. این‌ها همه راهکار است. اگر وضعیت مالکیتی باشگاه مشخص شود بحث هیأت مدیره هم مشخص خواهد شد.

معاون فنی ورزشی باشگاه صنعت نفت آبادان توضیح داد: ‌اگر قرار است این تیم دست وزارت نفت باشد یا به بخش خصوصی، منطقه آزاد یا مسئولان شهری آبادان واگذار شود باید هیأت مدیره و سپس مدیرعامل و سپس سرمربی اش را به سرعت انتخاب کرد. خودتان هم می‌دانید امکان دارد هر لحظه برنامه بازی‌های فصل آینده اعلام شود و به ما بگویند باید از 5 مهر یا تاریخ دیگری در رقابت‌ها حاضر شوید.

رضائیان گفت: اگر به صورت مثال 5 مهر را به عنوان تاریخ شروع رقابت‌ها اعلام کنند باید دست کم 5 هفته برای آماده سازی به ما زمان بدهند. در این حالت باید تکلیف مدیریت، بودجه،‌کادر فنی و بازیکنان زودتر مشخص شود تا ما بتوانیم تمرینات را شروع کنیم اما متاسفانه این موضوع در صنعت نفت وجود ندارد.

6641