گزارش ویژه| دوئل کاشانی و عزیزی خادم در تابستان داغ 99/ رئیس بعدی فدراسیون، از سایپا می‌آید؟

گزارش ویژه| دوئل کاشانی و عزیزی خادم در تابستان داغ 99/ رئیس بعدی فدراسیون، از سایپا می‌آید؟

خبرگزاری فوتبالی- معادلات فدراسیون فوتبال و اساسنامه این فدراسیون و مکاتبات پی در پی با فیفا، باعث شده تا این روزها کمتر کسی سراغ گمانه زنی و پیش بینی کاندیداهای انتخابات فدراسیون فوتبال برود.

به گزارش فوتبالی، امروز صبح علی کفاشیان، در گفت و گو با خبرنگاران درباره لزوم برگزاری انتخابات با اساسنامه فعلی صحبت کرد و حتی گفت که به اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال پیشنهاد داده است تا با هماهنگی فیفا، انتخابات جدا از ماجرای اصلاح اساسنامه برگزار شود تا فوتبال بلاتکلیف نماند. کفاشیان به عینه گفت که فعلا قید سرپرستی را زده است چون بازنشسته است و فقط نایب رئیس اول و عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال است. البته اظهارنظر کفاشیان، کمی عجیب به نظر می رسد. فیفا تاکید کرده تا اساسنامه اصلاح نشود، فدراسیون فوتبال حق برگزاری انتخابات را ندارد. در هر حال با توجه به نقشه راهی که فدراسیون به فیفا اعلام کرده، انتخابات باید مهرماه برگزار شود. به این ترتیب از مرداد ماه باید شاهد فرایندهای ثبت نام و رسیدگی به صلاحیت ها و بحث برگزاری و تبلیغات انتخاباتی کاندیداها باشیم. 

چه کسانی شروع کرده اند؟

با توجه به وضعیت مالی بسیار بد فدراسیون فوتبال و مشخص نشدن تکلیف شکایت ویلموتس از فدراسیون فوتبال، هزینه های سنگین سفرهای خارجی تیم های ملی، بالا رفتن نرخ ارز، محکوم شدن فدراسیون فوتبال در پرونده شکایت کی روش و دیگر پرونده ها، بسیاری از کاندیداهای که زمستان برای انتخابات ثبت نام کرده بودند، این بار خیال ثبت نام ندارند و فعلا حبیب کاشانی و شهاب الدین عزیزی خادم مدیرعامل و رئیس هیات مدیره باشگاه سایپا فعالیت هایشان را برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال شروع کرده اند. با توجه به اصلاحات اساسنامه ای و شرایط جدید کاندیداها، بسیاری از کاندیداهای دور قبل نمی توانند وارد انتخابات شوند و همین معادله انتخابات را پیچیده تر می کند. دو مدیری که در حال حاضر در باشگاه سایپا هستند به صورت زیرپوستی فعالیتهایشان را آغاز کرده اند. چند روز پیش بود که خبر آمد حبیب کاشانی دیدارهایش را برای انتخابات فدراسیون فوتبال آغاز کرده و سعی کرده با اعضای مجمع فدراسیون فوتبال دیدارهایی داشته باشد. بخش ورزشی سایت تابناک در مطلبی که در روزنامه و سایت خبر ورزشی بازنشر شده نوشته بود که حبیب کاشانی مورد حمایت عبدالکاظم طالقانی و محمود اسلامیان (طیفی که در سالهای اخیر فوتبال را اداره کرده است) است. این سایت گمانه زنی کرده این ائتلاف می تواند برای حبیب کاشانی که در حال حاضر مدیرعامل باشگاه سایپاست 30 رای به ارمغان بیاورد. 

تابناک نوشته است که ظاهرا صوفی زاده و محمد رضا ساکت هم از حامیان حبیب کاشانی هستند. در این میان شهاب الدین عزیزی خادم که رییس هیات مدیره باشگاه سایپاست هم به اتکای طیف دیگر هیات رئیسه یعنی هدایت الله ممبینی، محمود شیعی و شاید حیدربهاروند در حال رایزنی با اعضای مجمع است. البته عزیزی خادم دو بار با طیف سنتی وارد زورآزمایی شد که بار اول در سال 1395 توسط وزیر ورزش وقت، یعنی محمود گودرزی تایید صلاحیت نشد و بار دوم در رقابتی جنجالی با محمود اسلامیان برای عضویت در هیات رئیسه 26 رای کسب کرد و در مقابل 40 رای اسلامیان برای بار دوم به هیات رئیسه راه نیافت. البته او به این ماجرا اعتراض کرد که رای ها روی وایت برد نوشته نشده و تقلب صورت گرفته است اما در نهایت فدراسیون فوتبال زیربار نرفت و اسلامیان را عضو برنده آن انتخابات اعلام کرد.

پنجه در پنجه، روبه رو

لابی‌ها برای گرفتن رای مجمع، طبیعی است اما نقش بهاروند و کفاشیان که دومی دوباره وارد هیات رییسه فدراسیون فوتبال شده مهم تر از لابی هاست. هر کدام از این دو نفر، نفوذ خاصی در مجمع دارند. کفاشیان به مدد سالها ریاست ونایب رئیسی در مجمع و بهاروند با سالها حضور در هیات رئیسه و ریاست سازمان لیگ، می توانند سبد آرای کاندیداها را تغییر دهند. اینکه هر کدام از دو نفر بخواهند وارد فرایند کمک به کاندیداها شوند، از این جهت اهمیت پیدا می کند که هر کدام از این دو نفر سبد آرایی دارند. نقش بهاروند در این ماجرا به عنوان سرپرست نامشخص است. برخی عقیده دارند که او حامی حبیب کاشانی است و با طیفی که در سالهای اخیر در فدراسیون فوتبال بوده وارد ائتلاف شده و برخی او را به جهت رفاقت قدیمی با عزیزی خادم، حامی او و ائتلافش می دانند. علی کفاشیان هم به عنوان عضو محبوب مجمع هم می تواند اثرگذار و حمایت او از یک کاندیدا می تواند تعیین کننده باشد. اما مطمئنا با توجه به اتفاق هایی که افتاده، مطمئنا علی کفاشیان حامی حبیب کاشانی نخواهد بود. اینکه کدام کاندیدا در مقابل حبیب کاشانی قد علم می کند هم برای علی کفاشیان و طیف حامی اش در مجمع مهم است. بازگشت کفاشیان به نایب رئیسی و هیات رئیسه معادلات را بر هم زده است و گمانه زنی نشان می دهد که کفاشیان می تواند یکی از حامیان عزیزی خادم محسوب شود. هر چند کفاشیان و عزیزی خادم سالها با هم زاویه داشته اند اما اتفاقاتی که اخیر افتاده نشان داده که اگر این دو متحد شوند، شاید فوتبال دچار تغییراتی شود. خود عزیزی خادم هم سالها روابط حسنه ای با بدنه مجمع داشته و سعی کرده در مصاحبه هایش نشان دهد که می خواهد ساختار فدراسیون فوتبال و درآمدزایی در فوتبال را تغییر دهد و البته در آخرین گفت و گویش با روزنامه شرق، ایده هایی برای جبران خسارت های احتمالی و وضعیت بد مالی فدراسیون فوتبال وسازمان لیگ مطرح کرده و خواستار اجماع ملی شده است. تاکید عزیزی خادم بر سابقه افراد در اداره فوتبال و باشگاهها و مسایل اقتصادی اما از نقش بهاروند هم نباید گذشت. حمایت او هم از هر کاندیدایی می تواند در موفقیت آن کاندیدا مثمرثمر باشد. باید دید بهاروند به کدام سمت می چرخد اما به نظر می رسد رئیس آینده فدراسیون فوتبال از باشگاه سایپا مشخص شود و کاشانی و عزیزی خادم، تابستان داغی را پیش رو داشته باشند و شاهد دوئل های آنها باشیم. البته اداره کردن فوتبال با دلار 20 هزار تومان و یوروی 22 هزار تومان، خزانه خالی فدراسیون و سازمان لیگ و بحران کرونا ویروس و پرونده هایی که در فیفاست و هنوز تعیین تکلیف نشده است، دل شیر می خواهد. باید منتظر روزهای آینده ماند و دید که چه اتفاقهایی قرار است بیفتد.

7413