خبرگزاری فوتبالی- میزگرد جنجالی بررسی احتمال بازگشت علی کفاشیان به فدراسیون فوتبال تحت عنوان نایب رییس اول فدراسیون فوتبال و سرپرستی کفاشیان در فدراسیون فوتبال با حضور حسین معتمد هاشمی مجری برنامه وقت اضافه رادیو ایران؛ عزیزالله محمدی عضو اسبق هیئت رییسه فدراسیون فوتبال و رییس اسبق سازمان لیگ و نایب رییس کنونی اتحادیه باشگاههای فوتبال ایران، صادق درودگر عضو کمیته اقتصادی فدراسیون فوتبال و عضو هیات رییسه سازمان لیگ و چیا فوادی سردبیر خبرگزاری فوتبالی برگزار شد.
به گزارش فوتبالی، شرح کامل این میزگرد را در ادامه میخوانید:
محمدی:
در سال 98 که بحث بازنشستگی ها مطرح شد، در نامه سازمان بازرسی کل کشور گفته شده بود تا 15 آذر یا دی ماه کسی حق ندارد کار اجرایی انجام دهد. چون بعد از من کارهای مالی سازمان لیگ با آقای کفاشیان بود به ایشان زنگ زدم و گفتم دیگر امضا نکن زیرا ممکن است سازمان بازرسی کل کشور برایت مشکل ساز شود. گفتند پس من هم از کار اجرایی استعفا می دهم و آن زمان از کارهای اجرایی استعفا دادند و دیگر امضا نکردند. تا بعد از عید هم آقای بهاروند امضا کرده و پس از آن را خبر ندارم. غیر از آن هم چون خودم زمانی عضو هیات رئیسه بودم و با آقایان سعیدلو و علی آبادی روسای سازمان تربیت بدنی وقت مشکل داشتم به من گفتند استعفا بده. من هم گفتم اگر مجمع با استعفای من موافقت کرد که هیچ و اگر نکرد به کارمان باز می گردیم. چون آقای کفاشیان گفتند ممکن است علیه شما صحبت شود به او گفتند پس نمی خواهد استعفا بدهد. اعضای هیات رئیسه را مجمع انتخاب میکند پس استعفایش را هم باید مجمع بررسی کند. من به کمیته اخلاق ایرادی نمی گیرم زیرا نمی دانم چه مدارکی آن جا ارائه شده. آن جه سه سال آقای کفاشیان را محروم کرده است.
فوادی:
اول 5 سال بود و بعد شد سه سال.
محمدی:
بعد به کمیته استیناف اعتراض کردند. به همین دلیل ممکن نبود آقای کفاشیان سر کار برود و حتی از هیات مدیره مس کرمان هم منفک شد. حالا کمیته استیناف تصمیم به بازگشت ایشان گرفته است. قبل از این هم کسانی که در کمیته های مختلف بودند و مشکلاتی برایشان ایجاد شده بود، قبل از پایان محرومیت به شغل خودشان بازگشته اند.
فوادی:
سوال اینجاست چرا مجمعی برگزار نشد تا استعفای آقای کفاشیان را بررسی کند؟
درودگر:
من می خواهم از زاویه دیگری به این موضوع نگاه کنم. آیا آقای کفاشیان احساس تکلیف کرده اند که برگشتند؟
فوادی:
شما که در بدنه فدراسیون و سازمان لیگ هستید چرا جلسه مجمع بررسی نشد.
درودگر:
من پاسخگوی فدراسیون نیستم زیرا آن زمان و الان در فدراسیون نبوده ام. در حال حاضر در سازمان اقتصادی هستم که بین کارگزار سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال است. من عضو هیات رئیسه فدراسیون نیستم و عضو هیات رئیسه سازمان لیگ هستم. اما آیا ایشان احساس وظیفه کرده اند؟ آیا خاطرات بزرگی با فوتبال دارند یا عاشق آن هستند؟ من واقعیت را می گویم. او بارها گفته من از فوتبال دور شده ام و دیگر به آن بر نمی گردم. او به نمایندگی یک جریان جلو آمده است. او شاید خودش هم علاقه مند به بازگشت نباشد. البته من حدس می زنم و نمی خواهم گناه کسی را بشویم. اما او چند ماه قبل مصاحبه کرد و گفت من علاقه ندارم به فوتبال برگردم و به یک باره ایشان ظهور کردند. روزی هم برگشتند که کسی در فدرایون نبود. انشالله مقدمات حلسه فراهم شود و ایشان را ببینند. در رسانه ها اعلام شد چند تن از اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال گفته اند با بازگشت ایشان استعفا می دهند. چرا منافع ملی را کنار بگذاریم تا فیفا کمیته انتقالی تشکیل دهد؟ سه ماه دیگر انتخابات است و اگر ایشان برنامه ای دارد چرا در آن شرکت نمی کند؟
ایشان باید به هیات رئیسه نامه بدهد و مجمع تشکیل جلسه بدهد تا درباره آن نظر بدهد. ما نباید انقدر فوتبال را کوچک کنیم تا کسی خواب نما شود.
فوادی:
اما ایشان 9 سال رئیس فدراسیون فوتبال بودند.
درودگر:
ایشان رئیس فدراسیونی بودند که یک کاندیدا داشت! در دوره اول تمام کاندیداها را از دور رقابت خارج کردند. حتی آقای شاهرخ شهنازی که نماینده وزارت ورزش بود را کنار گذاشتند و گفتند حق نداری شرکت کنی. ایشان یک کاندیدای یک نفره بود و از طرف دولت انتخاب شد. در صورتی که تاکید فیفا عدم دخالت دولت در فوتبال است. در رقابتی که با آقای قریب بود ایشان همه را فریب داد. قبلش با آقای عباسی جلسه گذاشتند و اعلام کردند اگر ما به دور دوم برویم در این رقابت شرکت نخواهم کرد. دور دوم که شروع شد یکی از اعضای خیلی مشهور مجمع از جلسه خارج شد. ایشان هم گفت من بروم بیرون مجمع و سپس برگشتند. بعد هم آن آقا یک سخنرانی قرا کرد و ...
فوادی:
آقای عزیزمحمدی هم در رئیس ماندن آقای کفاشیان خیلی نقش داشتند.
محمدی:
من با تاج اعتلاف نکرده بودم و مستقلا کاندید شده بودم. زیرا دولت تصمیم گرفته بود آقای قریب را بیاورد. من هم با آن دولت خوب نبودم چون گفته بودند من در فوتبال نباشم و کسی هم من را برای نایب رئیسی انتخاب نکند. پس کاندید شدم تا حالا که خودم قرار نیست باشم سفت ایستادم تا آقای کفاشیان رای بیاورد و دولت دخالت نکرده باشد.
درودگر:
البته آنجا دولت در دولت بود و آقای کفاشیان هم نماینده دولت بود.
محمدی:
بله اما نماینده دولت قبلی بود! در انتخاب ایشان دولت هیچ نقشی نداشت بلکه مخالف بود و زمانی که من رای نیاوردم به من نامه نوشتند که شما سازمان لیگ را ترک نکن.
درودگر:
آقای محمدی عزیز! آقای قریب کاندیدای دولت نبود.
محمدی:
آقای خودش به من گفت که به او گفته بودند ما خودمان برایت رای را می گیریم!
درودگر:
معاون وزارت ورزش حتی به یک هیات زنگ نزد تا رای جمع کند. حتی انگ اینکه کسی به تعدش عمل نکرده است هم به یک دولت دادند. ایستادن تمام قد دولت پشت یک شخص یعنی آقای کفاشیان! اگر سال 86 یادتان باشد، همه را کنار گذاشتند که مصداق دخالت دولت است.
محمدی:
شب انتخابات یک جلسه در فدراسیون بود و دوستان بازرسی گفته بودند بازنشسته ها شرکت نکنند. آقای کفاشیان و دوستان گفتند ما شرکت میکنیم و اگر رای بیاوریم نمیتوانند کاری بکنند. سازمان تربیت بدنی همان شب او را خواست و به او گفتند مگر کنار نمی روی؟ گفت من اگر کنار بروم فردا عزیزمحمدی رای آورده و قریب رای نمی آورد. صبح خودم دیدم که به او گفتند مگر کنار نمی روی؟ گفت اگر کنار بروم محمدی رای می آورد نه قریب! آقای کفاشیان از این مساله استفاده کرد و وقتی کار به دور دوم کشیده شد کنار نرفت.
درودگر:
چیزی که واقعیت دارد رایی ست که به گوی می رود. ممکن است خیلی ها بگویند من به شما رای می دهم و خلاف آن عمل شود. همین الان چه کسی از آقای کفاشیان خواهش کرده است؟ جامعه فوتبال؟ پیشکسوتان؟ مجامع جهانی؟ ایشان چون خودش بالای 60 سال سن دارد می خواهد مسیر را برای کسی دیگر باز کند. اینجا فوتبال محلی یا زمین خاکی نیست و فدراسیون فوتبال کشوری ست که رصد می شود. هزاران آدم که با ما دشمنی دارند و می خواهند منافع ملی ما را به خطر بیندازند حرکات ما را رصد می کنند. چرا به دست خودمان کاری کنیم که زیر سوال برویم، چند نفر را به ما تحمیل کنند و کمیته انتقالی تشکیل دهند؟ برای چند کشور جهان کمیته انتقالی تشکیل شده است؟ آیا آن ها کشورهای صاحب نام و توسعه یافته بوده اند؟ شما اگر میخواهید کمک کنید یک نامه به اعضای هیات رئیسه مینوشتید، میگفتید با توجه به اینکه ابلاغم را ندیده ام آن را به من بدهید، طبق ماده 8 اساسنامه afc هیات رئیسه را تشکیل دهید زیرا میخواهم برگردم.
فوادی:
آقای کفاشیان در سال 86 گزینه سازمان وقت و دولت بودند. در سال 90 هم آقای قریب گزینه دولت بود و در انتخابات اخیر هم که برگزار نشد میگفتند آقای قریب گزینه دولت محسوب میشود که این موضوع بحث ما نیست. اما از نظر قانونی ماده 33 اساسنامه رعایت شده است؟ وقتی آقای کفاشیان استعفایش را به هیات رئیسه نداده و محمع تشکیل نشده است آقای کفاشیان میتواند نایب رئیس اول باشد؟
درودگر:
ایشان فردی غیرقابل پیش بینی ست. در رسانهها میگوید استعفا داده ام بعد میگوید نداده ام. میگوید میآیم بعد نمیآید. یا میگوید فیفا را گول زده ام! ایشان اگر رئیس فدراسیونی باتجربه است و نایب رئیس آسیا بوده است، باید براساس قانون یک نامه به هیات رئیسه بنویسد و بگوید استعفا نداده ام و اگر نیامدم به خاطر احترام به رای کمیته اخلاق، هیات رئیسه و مجمع بوده است. حالا که یک سال از رای بنده گذشته و میتوانم حضور داشته باشم تقاضای بنده را بررسی کنید. ایشان باید دلایلی به صورت کتبی ارائه کند و رای هایش را به نمایش بگذارد و بگوید حالا میخواهم برگردم. این راه قانونی ست مه صحبت در رسانهها.
فوادی:
هنوز رسما رایی هم اعلام نشده است و نمیدانیم محرومیت 17 خرداد تمام شده است یا خیر.
درودگر:
اگر ایشان کارمند عادی فدراسیون فوتبال هستند میگفتیم اطلاعات نداشته است. اما کسی که رئیس فدراسیون فوتبال پیشین و عضو کمیته فوتسال آسیا و ... بوده از ایشان انتظار میرود براساس روند قانونی عمل کند. خدا کند به نتیجه برسد تا ما هم استعفا بدهیم و برویم!
محمدی:
چون استعفای ایشان در هیات رئیسه مطرح نشده و نایب رئیس اول هم بوده و بالاترین عضو بعد از رئیس فدراسیون بوده باید به خودش نامه مینوشته است. در حال حاضر اعضای هیات رئیسه اصلا به چه دلیلی میخواهند مخالفت کنند؟ ایشان استعفا نداده و صورت جلسه ای هم ندارند. مگر بهاروند و فتاحی به خاطر فینال جام حذفی محروم نشدند؟ چرا سر کار رفتند تا استیناف آن ها را ببخشد؟ هم اکنون حدود 20 الی 30 نفر از آقای کفاشیان درخواست کرده اند تا سر کارش برگردد.
درودگر:
13 نفر درخواست داده اند.
محمدی:
ناراحت چه هستیم؟ اگر کفاشیان قرار است اعمال نفوذ کند مگر در همین انتخابات اخیر با 65 برگه موجود چگونه 6 الی 7 نفر به هیات ها زنگ زدند که برگه هایتان را به فلانی و فلانی بدهید؟ هیات ها خودشان در حال اعمال نفوذ هستند. من با آقای قریب صحبت کردم و گفتند 15 رای دارند.
معتمد هاشمی:
فدراسیون فبلی یعنی آقای تاج مسئول این موضوع بوده و باید سریعتر تکلیف استعفای آقای کفاشیان را مشخص میکرده است. همین اواخر در حضور ایشان چندین سمت با سرپرستی اداره میشد و این موضوع نکته ظریف ماجراست.
فوادی:
بله ما در اساسنامه سرپرست نداریم اما الان سرپرست زیاد داریم.
درودگر:
اگر مسئول این کار سوال کنید بهتر جواب میدهد. آقای محمدی! آیا شما رای کمیته اخلاق را دیده اید؟
محمدی:
خیر.
درودگر:
آیا رای کمیته استیناف را دیده اید؟ ندیده اید. آقای فوادی شما چطور؟!
فوادی:
ما هم ندیدیم و فقط شنیدیم.
درودگر:
در همه ابعاد باید تمرین مدیریت فوتبال بکنیم. باید از همه جهات به هم کمک کنیم و نباید کاتالیزور دیگر افراد باشیم. باید به دنبال آن باشیم که از قدرت فوتبال کاسته نشود زیرا از افراد آن هم کاسته خواهد شد. همانطور که قبلا این فدراسیون گسترده و عالی بود که شخصی مثل مهندس صفایی فراهانی به جای وزارتخانه به آن آمد تا ادارهاش کند.
ممعتمد هاشمی:
اما در آن مقطع ورود ایشان و نوع ورود ایشان و برکناری آقای مصطفوی جای بحث دارد!
درودگر:
زمان ایشان و آقای دادگان ما دو میلیارد در فدراسیون پول داشتیم که از سود آن حقوق پرسنل را میدادیم. زمان رفتن آقای دادگان از فیفا شش و نیم میلیون فرانک سوییس از فیفا طلبکار بودیم. جوری شد که شخص رئیس جمهور یعنی آقای احمدی نژاد تصمیم گرفت کاندید ریاست فدراسیون فوتبال شود! که آقای علی آبادی در مصاحبه رسمی گفت اگر من کاندید نمیشدم رئیس جمهور کاندید شده بود! اما انقدر خودمان را میزنیم و خودمان را کوچک میکنیم که الان وقتی کاندیداها را نگاه میکنیم میبینیم ممکن است مجموع کاندیداها از پس اعضای هیات رئیسه هم برنیایند.
محمدی:
انتخاب آقای تاج هم توسط دولت انجام شد. زمان بازنشسته ها میگویند دولت دخالت کرده اما زمان انتخابات با آقای گودرزی، علی آبادی، جهانگیری و ... لابی میکنند. وزیر وقت به من گفتند برای کنار زدن کفاشیان از تاج حمایت میکنیم.
درودگر:
من هم عرض کردم هم کفاشیان و هم قریب کاندیدای دولتی بودند.
7413