هاشمی‌طبا: تنظیم اساسنامه وظیفه وزارت است/ فیفا با دخالت مشکل دارد نه نظارت

هاشمی‌طبا: تنظیم اساسنامه وظیفه وزارت است/ فیفا با دخالت مشکل دارد نه نظارت

خبرگزاری فوتبالی- مصطفی هاشمی طبا روی خط برنامه وقت اضافه رادیو ایران آمد و با چیا فوادی، سردبیر پایگاه خبری فوتبالی به گفت و گو پرداخت.

به گزارش فوتبالی، مصطفی هاشمی طبا، رییس اسبق سازمان تربیت بدنی و رییس اسبق کمیته ملی المپیک و عضو سابق IOC در ابتدای سخنانش گفت: نمی‌دانم چرا باید مدیریت یک بخش از کشور ما از جمله فدراسیون فوتبال اینگونه باشد؟ فدراسیون فوتبال ما سال هاست فاقد اساسنامه است. یعنی اساسنامه ای که کمیته انتقالی درست کرد، باید طبق قانون ما به تصویب هیات وزیران می رسید. اینگونه نشد و از همان زمان که کمیته انتقالی درست شد به فیفا ارسال کردند. در حالیکه طبق قانون باید به تصویب هیات وزیران می رسید. پس از آن نیز باید ثبت شود تا رسمیت پیدا کند. این اساسنامه اصلا تصویب نشد. آقایان بدون اینکه این اساسنامه تصویب شود به آن عمل می کردند. حالا مساله جالب تر شده زیرا فیفا گفته اساسنامه را اصلاح کنید. اما نمی دانم چه مشکلی رخ داده که انقدر مدیریت این موضوع مشکل شده است. 

وی ادامه داد: طبق قانون مصوب مجلس، وزارت ورزش و جوانان که البته در قانون سازمان تربیت بدنی ست، موظف است اساسنامه ها را به تصویب هیات وزرا برساند. پس وزارت خانه وظیفه تنظیم اساسنامه را برعهده دارد. اما باید اساسنامه ای را تنظیم کند که با قوانین ما در تضاد نباشد و البته الزامات فیفا هم احترام گذاشته شود. این الزامات مواردی مثل این هستند که وزیر در مجمع نباشد. خب نباشد مگر چه می شود؟! مگر وزارتخانه ابزارهای مدیریتی بدون دخالت را ندارد؟ 

هاشمی طبا افزود: وقتی ما تلاش می کنیم که به انتخابات مجامع جهت بدهیم و به اعضای آن احترام نمی گذاریم یعنی به مملکت خود بی احترامی می کنیم. مگر اعضای این مجمع تافته جدا بافته ای از مردم هستند؟ وزارت ورزش انقدر ابزار دارد که مدیریتش را اعمال کند. برای مثال وزارت ورزش هرسال مبلغی به فدراسیون فوتبال کمک می کند. کافیست برای پرداخت این پول شرط بگذارد تا نظراتش را اعمال کند! پس ابزارهای هدایت و نظارت برای وزارت ورزش موجود است و هیچ مشکلی در این میان وجود ندارد. اصرار وزارت ورزش برای ماندن در مجمع اصرار بیهوده ای ست و اگر هم عضو مجمع نباشد اتفاقی نمی افتد.

وی در ادامه گفت:  اگر جذابیت فوتبال به بر باد دادن ثروت مملکت و بخشیدن آن به امثال ویلموتس است بهتر است از این جذابیت دوری کرد و اصلا نباشد! وزارت ورزش باید عملکرد مالی و فنی را ببیند و بر اساس آن توصیه بدهد. فیفا و IOC با نظارت دولت مشکلی ندارند و با دخالت مشکل دارند. پس اساسنامه نوشتن انقدر مشکل ندارد. هیات دولت هم برایش آنچنان اهمیت ندارد که شکل خاصی باشد. اما طبق قانون وظیفه وزارت ورزش است که اساسنامه را بنویسد. 

او در ادامه گفت: ما اساسنامه ای نوشته بودیم که هیچ مشکلی با IOC و فدراسیون و ... به وجود نیامد. با همه این نهادها هم روابط حسنه داشتیم و هرگز فیفا با ما دچار مشکل نمی شد. آقای هاوه لانژ قبل از بازی ایران و استرالیا به ایران آمد و در دفتر من حاضر شد. من در آن مقطع رئیس سازمان بودم و با آقای مصطفوی آمد. اگر من را به رسمیت نمی شناخت که این کار را نمی کرد. همانجا درباره محرومانمان صحبت کردیم که به جز کریم باقری همه را بخشیدند. پس فیفا مسئولان ممکلت را به رسمیت می شناسد. پس ما چرا اصرار داریم چیزی بنویسم که آن ها حساس شوند؟

وی در انتها گفت: هیچ فدراسیونی در جهان مشکلی با ما نداشت. مدیریت ارتباطات و اقناع چیزی ست که در همه جای دنیا باید جاری باشد. همه ارتباطات ما هم برقرار بود. در دوران پس از حضور من در سازمان تربیت بدنی بند مشکل ساز عزل یا نصب رئیس فدراسیون فوتبال توسط رئیس سازمان تربیت بدنی به اساسنامه فدراسیون اضافه شد که در دوره پس از من فیفا هشدار داد که باید آن بند را حذف کنند، اما این ابن بند باعث تعلیق فدراسیون درسال ۲۰۰۶ شد.  

7413