پایگاه خبری فوتبالی- مدیرعامل سابق پاس تهران که در دوران حضور خود در این تیم توانست به قهرمانی لیگ برتر دست پیدا کند در گفتگویی درباره شرایط فوتبال ایران در سال های اخیر به صحبت پرداخت.
به گزارش فوتبالی و به نقل از ورزش سه، مصطفى آجورلو مدیرعامل سابق باشگاههاى پاس، استیل آذین و تراکتورسازى در گفت و گویى پیرامون فوتبال ایران، تیم پاس، فدراسیون فوتبال و ... و مشکلات ناشى از شیوع بیمارى کرونا به صحبت پرداخت.
مهم ترین چالش در عصر حاضر کرونا است
کرونا شاید مهم ترین اتفاق در عصر حاضر باشد که چالش بزرگی برای بشریت به وجود آورده است. در واقع این بحران هم به جان و زندگی انسان ها حمله کرده هم به اقتصاد و معیشت آنها. در این شرایط سخت حتما باید نهادهای مختلف به مردم مخصوصا کسانی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند کمک کنند. دولت و دیگر نهادها باید با تمام وجود به صحنه بیایند و با مردم یکی شوند. طبیعتا مسئولیت اجتماعی چهره های شاخص هم دارای اهمیت است. این افراد با توجه به مرجعیت اجتماعی می توانند بخشی از مبارزه با کرونا باشند. که البته برخی از ورزشکاران عزیز در این موضوع پیشقدم و فعال بودند.
باشگاه ها ضربات سختی خوردند
فوتبال هم مثل دیگر فعالیت هاى اجتماعى و فرهنگى متاثر از کرونا تعطیل شده و به صورت کلی فوتبال حرفه ای با ضربه سختی مواجه شده. باشگاه ها به عنوان بنگاه های اقتصادی ضربه سختی خورده اند اما به نظرم در این مقطع بیش از هر زمان دیگرى نقش، اهمیت و جایگاه فوتبال را به عنوان یک پدیده جذاب و نشاط آور در جامعه حس مى کنیم. هیچ وقت به اندازه این ایام دلمان براى هیجان فوتبال تنگ نشده بود. البته در این مقطع جان ورزشکاران و مردم از فوتبال مهم تر است و به نظرم تا زمانی که اطمینان حاصل نکردیم نباید مسابقات را آغاز کنیم. نکته ای که اینفانتینو هم به آن تاکید کرده بود.
امیدوارم زنجیره قطع شود
به هر ترتیب من هم مثل همه مردم سعى مى کنم با عمل به توصیه هاى پزشکى و بهداشتى مانع از شکل گیرى و تداوم این زنجیره باشم . انشالله در کوتاه ترین زمان شاهد قطع کلى این زنجیره و حل بحران کرونا در کشور و سراسر جهان باشیم.
نیمه تمام گذاشتن لیگ منطقى نیست
در خصوص سرنوشت مسابقات ابتدا ستاد مقابله با کرونا و مسئولین بهداشتى کشور تصمیم گیرى خواهند کرد و زمانى که مجوز ادامه مسابقات صادر شود این امکان وجود دارد که بازى ها با رعایت اقدامات و موارد مورد نظر برگزار شود. اعتقاد شخصى من این است که نیمه تمام گذاشتن مسابقات منطقى نیست و از هر زمانى که مجوز صادر شود بهتر است بازى هاى فصل جارى ادامه پیدا کند. به شرط آنکه سلامت بازیکنان و عوامل کاملا تضمین شود.ظاهرا توصیه فیفا و AFC همین است. البته فعلا باید صبر کنیم تا ببینیم شرایط به چه سمتی می رود.
امکان یک رقابت منطقى می تواند برای نامزدها باشد
در انتخابات قبلی فدراسیون فوتبال احساس کردم که انتخابات منصفانه و آزادی نداریم و فضای فوتبالی و ورزشی بر این انتخابات که قرار بود اسفند ماه برگزار شود، حاکم نیست مثل شرایطی که در انتخابات دوره قبل هم وجود داشت. بعد از آن هم که به طور کلى موضوع لغو انتخابات و ضرورت اصلاح اساسنامه مطرح شد. باید ببینیم در ادامه، شرایط به چه شکلى پیش خواهد رفت. در صورتى که شاهد برگزارى انتخابات سالم و آزاد باشیم امکان ورود به یک رقابت منطقى و منصفانه براى اهالى فوتبال وجود خواهد داشت. متاسفانه انتخابات های فدراسیون در دهه گذشته چنین شرایطی را نداشته اند.
این فوتبال و فدراسیون ورشکسته حاصل دخالت سیاسی است
نگاه سیاسی به فوتبال باعث شده که این ورزش با وجود بضاعت فراوان مالی در کشور نتواند پیشرفت کند. امروز متاسفانه فوتبال ما ورشکسته شده که نمونه اش را در وضعیت مالی فدراسیون و خیلی از باشگاه ها مشاهده می کنیم. این فوتبال و فدراسیون ورشکسته حاصل دخالت سیاسی و عدم اتحاد اهالی فوتبال بوده است. اهالی فوتبال نباید اجازه دخالت سیاسیون را بدهند. راه عبور از این شرایط خصوصی شدن فوتبال است که حتما اراده و تصمیم دولت و مجلس را می خواهد. خصوصی شدن فوتبال موجب ثروتمند شدن ، قوی شدن و مستقل شدن فوتبال می شود. با ادامه روند فعلی و با این نگرش اشتباه امیدی به حل مشکلات وجود ندارد.
دولت ها دست و پای فوتبال را بستند
دولت های مختلف دست و پای فوتبال را بسته اند و اجازه حرکت به آن نمی دهند. فوتبال به تعبیری گروگان دخالت های سیاسی و سیاست در دوره های مختلف بوده است. فوتبال ضعیف و ورشکسته امروز حاصل دخالت سیاسی و مدیریت ضعیف در فدراسیون است. امیدوارم اساسنامه جدید ، یک متن روبه جلو و به نفع فوتبال باشد نه اینکه تبدیل به خواسته ها و منویات سیاسیون شود. جامعه فوتبال باید به شدت مراقب باشد که این اساسنامه استقلال و قدرت فوتبال را تضمین کند.
در پاس چرخه تولید بازیکن راه انداخته بودیم
آجورلو به الگوى موفق مدیریت باشگاه پاس اشاره کرد و گفت:آن چیزى که ما در پروژه پیشرفت و توسعه و حرفه ای شدن پاس دنبال کردیم متکى بر استفاده حداکثرى از توان و ظرفیت هاى داخلى و بهره بردارى هدفمند از منابع موجود بر اساس الگوهای روز دنیا بود.البته در این میان مدیران قبلی این باشگاه هم در طول زمان در شکل گیری و قدرتمند شدن پاس نقش مهم و اساسی داشتند. ما در پاس توانستیم چرخه تولید بازیکن ایجاد کنیم و در تولید بازیکن تقریبا خودکفا شویم. شکل گرفتن پاس به عنوان باشگاه حرفه ای قبل از هر چیز حاصل یک کار تیمی بود. آقای قالیباف به عنوان فرمانده پلیس به توسعه و پیشرفت اعتقاد داشتند و به صورت جدی از فرایند حرفه ای شدن پاس حمایت کردند. در کنار ایشان آقایان یعقوبی و ایازی از روند پیشرفت باشگاه حمایت کردند.
على آبادى در خصوص نابودى پاس پاسخگو باشد
پاس توانست به الگویی برای سایر باشگاه ها هم تبدیل شود و مورد تقدیر ای اف سی قرار گیرد. پاس هم در تولید بازیکن موفق بود هم در فراهم کردن زیرساخت و هم در قهرمانی و هم توانست رسانه مهمی چون ایپنا را متولد کند. پاس در بخش فنی و علمی هم در فوتبال کشور پیشرو بود. این مدل را می توان الگویی برای حرفه ای شدن فوتبال کشور قرار داد. متاسفانه این باشگاه با بدسلیقگی و نگاه سیاسی از بین رفت و خسارت زیادی به ورزش کشور وارد کرد. نگاه اشتباه مسولان وقت وزارت ورزش به فوتبال حرفه ای باشگاه هایی چون پاس و صبا را از بین برد. به نظرم آقای احمدی مقدم از این امانت به خوبی محافظت نکرد. همان گونه که آقای علی آبادی و برخی معاونان و مدیران وقت ورزش و سیاست در این نابودی حتما باید پاسخگو باشند.
نگران شیوه خصوصى سازى پرسپولیس و استقلال هستم
مبناى اصلى خروج فوتبال از شرایط موجود تحقق خصوصى سازى و تامین هزینه هاى فوتبال از طریق درآمدهاى متعارف و مرسوم صنعت فوتبال در جهان است. فوتبال مى تواند و لازم است دست خودش را از جیب دولت ها خارج کند و در پى آن استقلال و هویت خودش را بازپس بگیرد. فوتبال فقیر نیست. نگاه اشتباه به فوتبال موجب ضعف و فقر فوتبال شده است. قطع بودجه هاى دولتى و در پى آن درآمدزایى از طریق ابزارهاى متعارف صنعت فوتبال اتفاق بسیار مبارک و ارزشمندى است که نتایج و ثمرات خودش را دارد. اگر با تمهیدات دولت و مجلس ، مساله حق پخش حل شود، مشکلات بزرگی از فوتبال حل می شود.فوتبال خصوصى مستقل از تغییرات مداوم و مستمر مدیریتى با انگیزه هاى سیاسى در امان است همان تغییرات و بى ثباتى که بیشترین آسیب را به باشگاههاى دولتى وارد کرده است.
خصوصی سازی باید به دقت انجام شود
این چرخه تناسب لازم بین هزینه ها و درآمدها را ایجاد مى کند به طورى که از تیم هاى سرخ و آبى پایتخت تا تراکتور و سپاهان و ملوان و صنعت نفت با تکیه بر برند، جایگاه اجتماعى و محبوبیت خودشان اقتصاد و اعتبارات مورد نیازشان را تامین مى کنند، کار عجیب و بى سابقه اى نیست، الگویى است که در همه جاى جهان اجرا مى شود و خروجى آن هم مشخص است. این هدف البته با فراهم شدن زیرساخت ها و ابزارهاى اجرایى و قانونى مورد نیاز تحقق خواهد یافت. البته در این میان بد اجرا شدن الگوی خصوصی سازی می تواند استقلال و پرسپولیس را تبدیل به هپکوهای جدید کند. خصوصی شدن فوتبال کشور و دو تیم استقلال و پرسپولیس باید کاملا حساب شده و با دقت صورت گیرد. من نسبت به شیوه این اقدام و وجود چشم انداز درست در این کار نگران هستم.
این میزان علاقه مردم آذربایجان ستودنی است
مدیرعامل سابق تراکتورسازى به موضوع حساسیت هاى قومى و نژادى اشاره کرده و گفت:من در دورانی که کنار باشگاه تراکتور سازی بودم واقعا شوق و عشق و علاقه مردم آذربایجان به این تیم را دیدم. این میزان از علاقه واقعا ستودنی است. هواداران در واقعا بزرگ ترین سرمایه ورزش هستند. من این موضوع را در در آن دو سال با تمام وجودم حس کردم. هواداران در درجه اول باید از فوتبال لذت ببرند. من باور دارم در این حوزه به خوبى و هوشمندانه عمل نکردیم. متاسفانه ما نتوانستیم شرایط لذت بردن مردم از فوتبال را فراهم کنیم.
رقابت نباید تبدیل خصومت و کینه شود
فوتبال در عین حال عامل همدلى و اتحاد است . برای فراهم کردن یک فضای هیجان انگیز و دوست داشتنی باید از رقابت تعریف درست و مطلوبی انجام دهیم. رقابت نباید تبدیل به خصومت و کینه شود. باید به تمام قومیت ها و زبان ها و فرهنگ ها احترام بگذاریم. من باور دارم که مدیریت ورزش و فوتبال کشور نتوانسته به تکلیف و وظیفه خودش در این بخش به خوبى عمل کند. فوتبال هم باید موجب لذت بردن مردم شود هم به همبستگی اجتماعی بینجامد و هم هیجان حاصل از رقابت تولید کند.7413