سخنگوی وزارت بهداشت: آغاز به کار مشاغل ممنوع است/ با متخلفان برخورد می شود

سخنگوی وزارت بهداشت: آغاز به کار مشاغل ممنوع است/ با متخلفان برخورد می شود

پایگاه خبری فوتبالی- سخنگوی وزارت بهداشت، درباره آغاز به کار برخی مشاغل از فردا شنبه 16 فروردین گفت: تمامی مشاغل باید تابع مصوبات ستاد مقابله با کرونا باشند، به این صورت آغاز به کار مشاغلی که جزء موارد استثنا قرار نگرفته است ممنوع بوده و اگر کارفرمایی اقدام به بازگشایی محل کار کند متخلف است؛ چراکه مصوبات ستاد مقابله با کرونا عینا مانند مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و با متخلفان برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت. 

به گزارش فوتبالی،‌ کیانوش جهانپور در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، در خصوص روند تعیین قیمت و نظارت بر قیمت‌گذاری کالاها و تجهیزات پزشکی، گفت: وزارت بهداشت این روزها اصلی‌ترین مشتری خرید اینگونه وسایل است و کار نظارت بر قیمت گذاری بر عهده نهادهای دیگر است. برخی از کالاها به خصوص در حوزه ملزومات پزشکی ممکن است شامل قیمت گذاری در کمیسیون قیمت گذاری نباشد. ماسک هم تا اوایل شناسایی کرونا در کشور شامل این مورد نبود و پس از آن هم فقط یک نوع ماسک قیمت گذاری شد. نظارت بر بازار این اقلام مربوط به وزارت صمت و تعزیرات حکومتی و نهادهای نظارتی است. 

سامانه‌ی غربالگری، راهی موثر در کنترل کرونا

وی درباره غربالگری کرونا تصریح کرد: چشمگیرترین و موثرترین و مفیدترین اقدامی که در همه روزهای اخیر در کشور انجام شده و برخی کشورهای دیگر نیز این کار را آغاز خواهند کرد، سامانه غربالگری است. این کار با سامانه ۴۰۳۰ یا خوداظهاری از طریق سایت انجام شده است. اگر بار مراجعه به بیمارستان‌ها کاهش یافته و به سمت مدیریت کرونا رفته‌ایم، از مسیر بسیج ملی مقابله با کرونا بوده که اولین گام آن خود اظهاری است. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار نفر برای کمک به ما کار غربالگری و پایش و مراقبت را انجام می‌دهند. نکته مهم آن است که علائم در همه افراد یکسان نیست و قرار نیست هر کس در این سامانه مورد غربالگری قرار گرفت به مراکز درمانی مراجعه کند. برای افرادی که فاقد علائم باشند تنها توصیه‌های بهداشتی را گوش زد خواهیم کرد. ۹۸.۸ درصد افرادی که در سامانه ثبت نام کرده‌اند علائم بیماری نداشته‌اند.

وی افزود: نوع غربالگری در کشور ایران مورد تایید و تقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. توجه کنید همیشه راه حل‌های گران قرار نیست اثر بخشی داشته باشد گاهی می‌توانیم با روش‌های ارزان‌تر اقدامات اساسی‌ انجام دهیم.

تمام حواشی داروی فاوپیراویر

وزارت بهداشت از ابتدا اعلام کرد که داروی فاوپیراویر در اروپا و آمریکا هم مورد تایید قرار نگرفته است. این دارو در ژاپن برای آنفلوآنزا تولید شده بود و در ژاپن هیچ گزارشی مبنی بر این‌که این دارو در زمینه کووید ۱۹ سودمند است، حتی از طرف شرکت سازنده هم گزارش نشده است. در چین هم این دارو روی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ آزمایش شده و گفته‌اند تاثیر نسبی داشته و حتی مقاله‌ای که در این زمینه منتشر شده بود، پس گرفته شد. به هر حال مقاله محکمی از مطالعه علمی و بالینی مبنی بر اثربخشی داروی فاوپیراویر وجود ندارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برخی در فضایی احساسی و از طریق صفحات مجازی اعلام کردند ما محموله اهدایی ژاپن را روی ۳۰ بیمار آزمایش کرده و پاسخ گرفته‌ایم. اگر این صحیح باشد باید نتیجه آن در مجله‌های علمی چاپ شده باشد یا به وزارت بهداشت ارائه کرده باشند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

وی تصریح کرد: چیزی که از سوی هیچ نهادی در هیچ کشوری تایید نشده، چطور بدون مستندات علمی می‌تواند قابل تایید باشد. اگر کسی قصد تولید یا واردات دارد باید بداند تجویز و توزیع آن منوط به تایید کمیته درمان در وزارت بهداشت و مهر صحت سازمان غذا و دارو در زمینه اثربخشی آن است. در غیر این صورت تولید و واردات آن امکان پذیر نیست.

ادعای نشت اطلاعات هویتی از سوی وزارت بهداشت صحت دارد؟

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره ادعای نشت اطلاعات هویتی افراد از سامانه‌های وزارت بهداشت گفت: اطلاعات دقیقی در زمینه نشت اطلاعات نداریم. به هر حال وقتی اطلاعات در سامانه‌هایی قرار می‌گیرد حتی با اجرای تمهیدات اساسی امنیتی،‌ افراد خرابکاری در داخل و خارج مرزها با انگیزه‌های مختلف، سوء استفاده می‌کنند تا اطلاعات سامانه را بتوانند هک کنند و از این اطلاعات، داده‌هایی را استخراج کنند. این موضوع از مسیر سازمان‌های امنیت سایبری پیگیری می‌شود، البته هر سامانه‌ای در معرض این خطر وجود دارد.

بررسی آثار فاصله گذاری اجتماعی در کنترل کرونا

وی درباره اجرای فاصله گذاری اجتماعی هوشمند، گفت: هر آنچه امروز به عنوان بسیج ملی مقابله با کرونا اعلام می‌شود ناشی از فاصله‌گذاری اجتماعی یا فیزیکی است که از هفته اول اسفند آغاز و در فروردین تشدید شد. اکنون در وضعیت پاندمیک بیماری قرار داریم و کشورهای اطراف ما هم درگیر این بیماری هستند و در نمودارهای شیوع و ابتلا با ما همزمان نیستند. در نتیجه هر وقت این محدودیت کاسته شود، ریسک افزایش ابتلا وجود دارد. آغاز به کار مشاغل باید گام به گام و هوشمندانه انجام شود که پروتکل‌های آن در فاصله گذاری هوشمند به دولت اعلام و پس از تصویب قابل اجرا خواهد بود.

وی افزود: ایران در مقایسه با اغلب کشورها در زمینه مقابله با کرونا چند امتیاز جلو است؛ گروه‌های مختلف مطالباتی دارند و باید با ظرافت و با دقت برنامه ریزی شود. در غیر این صورت ممکن است باعث خیز شدیدتر بیماری شود. اگر به توصیه‌های وزارت بهداشت در این حوزه عمل شود و فاصله گذاری هوشمند در دستور کار قرار بگیرد و مرحله به مرحله اتفاق بیفتد، بازگشت بیماری در شرایط پیک متصور نیست. 

بازگشت دانشجویان ایرانی از ایتالیا

وی در خصوص مباحث مطرح شده برای بازگشت داشجویان ایرانی از ایتالیا، گفت: از این موضوع که آیا خود دانشجویان هزینه سفر را پرداخت می‌ کنند یا خیر اطلاعات دقیقی ندارم اما قاعدتا اگر قرار باشد پروازی اختصاصی به ایتالیا فرستاده شود ممکن است هزینه آن را دولت پرداخت کند. از سوی دیگر موضوعی که وظیفه وزارت بهداشت در این زمینه است، پیگیری و غربالگری سلامت این دانشجویان است که در صورتی که این کار در کشور مبداء انجام شده باشد، تحت نظر ما قرار خواهد گرفت.

تعیین تکلیف آغاز به کار مشاغل خصوصی پیش از 20 فروردین

جهانپور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آغاز به کار برخی شرکت‌های خصوصی و... افزود: تمامی مشاغل باید تابع مصوبات ستاد مقابله با کرونا باشند به این صورت آغاز به کار مشاغلی که جزو موارد استثناء قرار نگرفته است ممنوع بوده و اگر کارفرمایی اقدام به بازگشایی محل کار کند متخلف است چراکه مصوبات ستاد مقابله با کرونا عینا مانند مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و با متخلفین برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت.

وی افزود: از سوی دیگر آیین‌نامه‌های ابلاغی به ادارات و... پیش از نوروز ابلاغ شده است؛ سلامت حقوق عامه مردم است و مدعی‌العموم به تخلفات ورود خواهد کرد.

4344