نقش دلالی در فوتبال ایران از دید گرشاسبی

نقش دلالی در فوتبال ایران از دید گرشاسبی

پایگاه خبری فوتبالی- حمیدرضا گرشاسبی مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس گفت: یکی از دلایل اصلی اینکه چندین سال است که فوتبال ما هیچ پیشرفتی نداشته وجود دلالیسم است. باید تعریف‌های خودمان را در این شرایط بدانیم و موضوع دلالیسم را از کار حرفه‌ای و ایجنت‌های رسمی جدا کنیم. این در فوتبال روز دنیا مرسوم است که برخی ایجنت‌ها بازیکنانشان را به تیم‌های مختلف پیشنهاد می‌دهند اما ماجرای دلالی با این موضوع متفاوت است.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرنا، وی افزود: در فوتبال ایران سازماندهی مناسبی برای این موضوع نداریم و این موضوع موجب شده تا هر کسی خود را به این فوتبال نزدیک کند و به دنبال منافع شخصی خود باشد.

مدیرعامل سابق پرسپولیس اضافه کرد: دلال‌ها به تنهایی قدرت اجرایی ندارند اما به حدی در فوتبال ما رشد کرده‌اند که دیگر فعالیت آنها به صورت شبکه‌ای انجام می‌شود و همین کار گروهی و نفوذ آنها در هیات‌های مدیره و مسوولان باشگاه‌ها موجب رخنه‌کردن دلالان در بدنه فوتبال می‌شود.

گرشاسبی خاطرنشان کرد: چند سال پیش مبارزاتی با دلالیسم شاهد بودیم اما عزم راسخی برای این کار وجود نداشت و همین موضوع باعث شد تا ترس از تخلف کمتر و نفوذ آنها در فوتبال ما بیشتر شود.

وی اضافه کرد: در چند سال گذشته ذهنیت این بود که ایران فقط در رشته‌های انفرادی می‌تواند موفق عمل کند و در رشته‌های توپی پیشرفت نخواهد کرد. دیدیم که والیبال ما به ابرقدرت دنیا تبدیل شد. فوتسال ما سوم دنیا شد. در خیلی از رشته‌های دیگر در مجامع بین‌المللی حرف‌های زیادی برای گفتن داشتیم اما در فوتبال پیشرفتی نکردیم. یکی از دلایل اصلی این موضوع وجود دلالیسم است.

عضو جدید هیات مدیره باشگاه پیکان اضافه کرد: فوتبال ورزشی است که قشر ضعیف جامعه طرفدار زیادی دارد و بیشتر فوتبالیست‌های ما هم از همین قشر هستند. کشور ما سرشار از استعداد است اما به خاطر اینکه خیلی‌ها نتوانستند به دلال‌ها باج بدهند، در نطفه خفه شدند. کشور ما افراد زیادی مانند علیرضا بیرانوند دارد. دلالیسم نتوانست جلوی استعداد او را بگیرد اما خیلی‌ها به خاطر وجود این پدیده نتوانستند خود را نشان دهند.

وی در مورد اینکه بازیکنان بی‌کیفیت خارجی در فوتبال ایران رفت‌وآمد دارند، اضافه کرد: این موضوع به هیات مدیره و مدیریت باشگاه باز می‌گردد. این طبیعی است که یک بازیکن خارجی به باشگاه معرفی شود اما مدیریت باشگاه و کمیته فنی و کادر فنی باید در مورد بازیکن تحقیق و سپس در مورد جذب او نظر بدهند. نقش باشگاه‌ها در این زمینه بیشتر از همه چیز است. در زمان حضورم در پرسپولیس خیلی از مشکلات این بازیکنان را حل کردیم و حتی اجازه ندادیم که این بازیکنان در زمان بسته بودن نقل و انتقالات در پرسپولیس بمانند و ریتم تیم را خراب کنند.

وی در مورد اینکه چطور می‌شود که خیلی از مربیان مانند ویلموتس و استراماچونی  بدون مشکل قراردادشان را فسخ و ایران را ترک کنند، گفت: بخش کوچکی از این مشکل مربوط به مدیریت می‌شود اما بخش عمده ان به تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باز می‌گردد. طبق قوانین هم تا زمانی که مربی سه ما قراردادش را نگیرد می‌تواند آن را پس از ارسال نامه فسخ کند.

1984