وب سایت رسمی فوتبالی- عباس ترابیان قبل از محرومیتش به همراه علی کفاشیان، صحبت هایی را حول محور سرمربی سابق و فعلی تیم ملی انجام داد.
به گزارش فوتبالی و به نقل از ایران ورزشی، عباس ترابیان یکی از افرادی بود که در عقد قرارداد فدراسیون فوتبال با کارلوس کیروش نقش موثری داشت. بر همین اساس هم بود که وقتی فدراسیون به دنبال جانشین کیروش میگشت، باز هم برای مذاکرات به سراغ ترابیان رفت. او مدعی است که در مسیر انتخاب سرمربی به موفقیتهای خوبی هم دست پیدا کرده بود و با رنار به توافق رسیده بود تا اینکه ناگهان به دلیل فشارها تصمیمها عوض شد. او نگاه متفاوتی به حضور ویلموتس در تیم ملی ایران دارد و معتقد است او کسی نیست که با شرایط ایران بسازد و در تیم ملی ایران بماند.
شما یکی از افرادی بودید که همیشه در پروسه انتخاب سرمربی، قابل اعتماد فدراسیون بودهاید و در مذاکرات هم نقش موثری داشتهاید. حضور ویلموتس را در فوتبال ایران چطور ارزیابی میکنید؟
در جریان انتخاب جانشین کیروش هم فدراسیون فوتبال از من کمک خواست و ما به یک نتایجی هم رسیدیم و گزینهای مدنظرمان بود که اگر قطعی میشد، میتوانستیم بگوییم کسی را آوردهایم که در مقایسه با کیروش هیچ کمبودی ندارد اما به خاطر فشارهایی که برای انتخاب زودتر سرمربی به رییس فدراسیون وارد میشد، ایشان دیگر راضی شده بودند هر کس که تا اندازهای هم موجه هست و به درد تیم ملی میخورد، بیاید و هدایت تیم ملی را به دست بگیرد.
یعنی معتقدید ویلموتس آن گزینهای نیست که بتواند جای کیروش را روی نیمکت تیم ملی ما پر کند؟
امیدوارم ویلموتس موفق باشد اما گذشته از هر موضوعی، دیدگاههای یک مربی بخصوص مربی که بتواند با شرایط اقتصادی ایران کار کند حایز اهمیت است. این موضوع من را درباره ویلموتس نگران میکند.
یعنی معتقدید ویلموتس در فوتبال ایران ماندگار نیست؟
بله.
گزینهای که شما با آن مذاکره کرده بودید چه کسی بود؟
من با هروه رنار مذاکره کرده بودم و او هم از نظر فنی چیزی کم از کیروش نداشت و هم از نظر اخلاقی بسیار انسان خوشاخلاق و منطقی بود. من 5 روز با او زندگی کردم. رنار واقعاً مشتاق بود به ایران بیاید. او کاملاً شرایط فوتبال ایران را میدانست و شرایط و مشکلات ما را پذیرفته بود. این نکته مهمی بود که در حال حاضر ما به آن بسیار نیاز داشتیم.
پس چه شد که این اتفاق نیفتاد؟
او بعد از پایان قراردادش با تیم ملی مراکش میتوانست با ما قرارداد ببندد. قرارداد او ماه ژوئن به پایان میرسید اما از طرفی فدراسیون فوتبال برای انتخاب هرچه زودتر سرمربی تیم ملی تحت فشار بود و به همین دلیل منتظر رنار نماندیم، ضمن اینکه در این رابطه خود آقای تاج تصمیم گرفتند و من از جزییات مذاکره با ویلموتس اطلاعی ندارم.
چرا مربیان خارجی از دستیار ایرانی فراری هستند؟
ما در قراردادی که با کیروش داشتیم قید کرده بودیم که حتماً او دو دستیار ایرانی داشته باشد. او هم پذیرفته بود اما خیلی راحت، دو دستیار ایرانی را کنار گذاشت.
چه شد که رفتار کیروش تغییر کرد؟ این تغییر از کجا کلید خورد؟
تقصیر ما بود. تقصیر فدراسیون فوتبال بود چون نتوانستند کیروش را مدیریت کنند. از طرفی بعضی آقایان در سطوح بالای کشور، به دلیل محبوبیتی که کیروش کسب کرده بود، با او طرح دوستی ریخته بودند و حمایتهای عجیبی از او میکردند. طوری که علی کفاشیان سه بار میخواستیم با او قرارداد نبندیم اما در نهایت او با دوستانش تماس میگرفت و ما را تحت فشار میگذاشت. به خاطر همین جرأت پیدا کرده بود که آن حرفها را بزند و اواخر هم مدعی بود که میتواند وزیر را تغییر دهد.
اصلاً چه شد که شما به سمت کیروش رفتید؟
آن زمان ما کمیتهای فنی تشکیل داده بودیم که آدمهای صاحبنامی از نظر فنی مثل آقای محصص حضور داشتند؛ هر کس تخصصی داشت و من هم از نظر شناخت بینالمللی مربیان در جمع آنها حضور داشتم. در نهایت ما به سه اسم رسیدیم. اریکسن، آنتیک(سرمربی صربستانی) و کیروش که مدتی بعد آقای کفاشیان کیروش را انتخاب کرد و من برای جلسات اختصاصی با او رفتم. 7 ماه روی قرارداد کار کردیم تا امضا شد. وقتی او به ایران آمد قراردادش امضا شده بود و امضای قرارداد در حضور سعیدلو صوری بود.
با شرایطی که امروز در فوتبال ایران حاکم است، نیاز اصلی فوتبال ایران را در چه میبینید؟
ما در بحثهای مدیریتی ضعف داریم. در سطح مدیریت فدراسیون آدمی که به زبان انگلیسی مسلط باشد و بتواند در سطح بینالمللی به راحتی ارتباط برقرار کند، نداریم. آدمهایی که با تجربه لازم و دیدگاههای به روز بتوانند برای فوتبال فعالیت کنند، جایشان خالی است.
با این مدیریت، آینده فوتبال را چگونه میبینید؟
من به آینده این فوتبال خوشبین نیستم. فوتبال باید درآمدزایی بسیار قابل توجهی داشته باشد. شما وقتی صحبت از بازی میکنید اسپانسرها باید سینه بزنند اما ما بسیاری از جذابیتهای فوتبال را به خاطر ندانمکاری فدا کردیم. ما از اصلیترین منبع درآمد فوتبال که حق پخش تلویزیونی است بیبهرهایم درآمد جام جهانی روسیه، 6 میلیارد دلار بود که 70 درصد آن از رایت تلویزیونی به دست آمد. ما حتی یک ریال هم بابت این موضوع دریافت نمیکنیم!
4344