غفاری: صحبت از مهندسی نتایج توهین به تاج و وزیر است/ در برخورد با متخلفان ضعف داریم

غفاری: صحبت از مهندسی نتایج توهین به تاج و وزیر است/ در برخورد با متخلفان ضعف داریم

وبسایت رسمی فوتبالی- حسن غفاری در مورد مشکلاتی که فوتبال ایران در فصل اخیر روی سکوها پشت سر گذاشت و بارها درگیری‌های مختلفی رخ داد، گفت: این مسئله دلایل مختلفی دارد. برای این همه مشکل، اغتشاش، سنگ پرانی، یک نفر را از روی سکوها پرتاب کردند یک دلیل را نمی‌توان کافی دانست. یکی از مهمترین دلایل ضعف برخورد کمیته اخلاق و کمیته انضباطی است. جرایم آنها شدت عمل ندارد. جریمه 3-5 میلیونی برای بازیکن و باشگاه مثل پول خورد است. این جریمه مثل این است که برای تادیب یک نفر به پشت دست او ضربه بزنید. این تنبیه‌ها بسیار سطحی است.

به گزارش فوتبالی و به نقل از فارس؛ وی افزود: از سوی دیگر مدیران، مربیان و بازیکنان آموزش ندیدند. در اکثر موارد تنش‌ها از دورن زمین آغاز می‌شود و به سکوها انتقال ‌می‌یابند. اگر مسئولان  عوامل بازی اخلاق را رعایت کنند هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید. چون بازیکنان و مربیان اخلاق را رعایت نمی‌کنند. این بی نظمی به سکوها انتقال می‌یابد. وقتی برخورد کمیته انضباطی و فدراسیون درست نیست قدرت داور کاهش پیدا می‌کند. چطور داوری مثل علیرضا فغانی در بزرگترین مسابقات دنیا قضاوت می‌کنند و عملکرد او بسیار عالی است اما در ایران نمی‌تواند یک بازی را زیبا از آب در بیاید. آیا فغانی ضعیف است؟ پاسخ منفی است. او همان فغانی جام جهانی و المپیک است اما چون پشتیبانی نمی‌شود نمی‌تواند کارش را به درستی انجام دهد. جایی که باید داور کارت قرمز بدهد به راحتی از این اتفاق می‌گذرند و کارت زرد نشان می‌دهند. به این خاطر که داوران پشتیبانی نمی‌شوند یا اینکه مربی و داور روی سکو آدم دارند و آنها شروع به اغتشاش و فحاشی می‌کنند.

غفاری تأکید کرد: قبل از شروع لیگ مربیان، مدیران و بازیکنان باید به صورت اجباری در کلاس آموزشی حاضر شوند و به آنها اعلام کنند که در فصل پیش رو دیگر کوتاه نخواهند آمد و قانون مو به مو اجرا خواهد شد. فدراسیون باید پشتیبان داوران باشد. وقتی داوران حمایت نمی‌شوند توانایی داور کاهش پیدا می‌کند. کجای دنیا آنقدر به داور اعتراض می‌کنند. وقتی در بازی با ژاپن در جام ملت‌ها  آن گل را دریافت کردیم و بازی را باختیم از این مسئله خوشحال شدم. گفتم شاید این اتفاق به درس عبرتی برای مربیان و مدیران فوتبال ایران تبدیل شود که وقتی به جای تعقیب توپ و ادامه بازی به داور اعتراض کردند و آنطور جریمه شدند دیگر رفتارشان را تغییر دهند اما در عمل دیدیم که بازهم همان رفتارها تکرار شد. از یک اتفاق بد می‌توانستیم بهترین بهره را ببریم و کسب تجربه کنیم اما متاسفانه در فوتبال ایران کسی به فکر این مسائل نیست. 

عضو سابق کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال، خاطرنشان کرد: آن زمان که مسئولیت داشتیم و قرار بود اولین دوره لیگ برتر آغاز شود به همه باشگاه‌ها مراجعه کردیم و به صورت اجباری قوانین را توضیح دادیم. باید الان هم این اتفاق بیفتد. الان 3-4 ماه لیگ تعطیل است و می‌توان برای هر باشگاه جلسه اختصاصی گذاشت و همه به اجبار در این جلسه حضور یابند. کاپیتان‌ها فکر می‌کنند حق اعتراض دارند. با هر سوت کاپیتان‌ها به همراه سایر بازیکنان شروع به اعتراض می‌کنند. وقتی این رفتارها در زمین رخ می‌دهد مشخص است که این خشونت و به نظمی به سکوها انتقال پیدا می‌کند.

وی در مورد اینکه آیا می‌توان گفت  رفتار بازیکنان و اعضای تیم‌های فوتبال درون زمین به سکوها انتقال می‌یابد یا اینکه برخی مصاحبه‌ها مثل تهدید هواداران حریف به حضور در یک شهر یا اظهار نظری مثل اینکه قرار نیست دیگر به ما جام بدهند می‌تواند باعث ایجاد ‌درگیری و ذهنیت در هواداران می‌شود؟ اظهار داشت: اگر همان زمان که یک بازیکن اقدام به تهدید کرد کمیته انضباطی وارد عمل می‌شد و جریمه درخور این مسئله در نظر می‌گرفت دیگر شاهد صحبت‌های بعدی نبودیم. از سوی دیگر مربیان در صحبت خود می‌گویند بازی را در آوردند و مهندسی کردند. این حرف جریمه سنگین دارد. این صحبت توهین به مهدی تاج رئیس فدراسیون از بالا و هر فرد دیگری است که در فدراسیون فوتبال حضور دارد. مهندسی شده یعنی چه؟ یعنی همه چیز تبانی می‌شود. این حرف با روح فوتبال مغایرت دارد و هیچ برخوردی هم نمی‌شود. اگر شما بعد از عبور از چراغ قرمز جریمه نشوید این کار را ادامه می‌دهید اما اگر یکبار جریمه شوید و ماشین شما را بخوابانند دیگر این کار را ادامه نخواهید داد. البته فقط تنبیه کمک نمی‌کند بلکه در کنار آن نیاز به آموزش هم هست.

غفاری تأکید کرد: پاتریس اورا ستاره تیم مارسی با یک هوادار دچار درگیری فیزیکی شد. باشگاه این تیم قبل از اعلام یوفا او را از تیم اخراج کرد. اگر دو بار باشگاه خودش با بازیکن برخورد کند دیگر این فرد به خودش اجازه انجام هر رفتاری را نمی‌دهد. از سوی دیگر وقتی می‌بینیم بازیکنی دچار تخلف شده و بدون گواهینامه با حضور خانم غریبه در خودرو تصادف کرده و باعث مرگ یک فرد دیگر شده جریمه که نمی‌شود هیچ بلکه باشگاه تلاش می‌کند روی تخلف او سرپوش بگذارد دیگر نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم رفتار درستی از بازیکنان سر بزند. باشگاه به جای اینکه خودش برخورد کند به دنبال سرپوش گذاشتن می‌رود و می‌گوید راننده کسی دیگر بوده و مشکل را او ایجاد نکرده است. این اتفاقات باعث همین شرایطی می‌شود که فوتبال ایران امروز با آن رو به رو است.

وی در پایان گفت: از سوی دیگر ما هیچ آرامشی برای هواداران ایجاد نمی‌کنیم. مثلا در بازی دربی هوادار از شهرستان به تهران می‌آ‌ید و پشت در ورزشگاه می‌خوابد. روز بعد از ساعت 9 درون صف می‌رود و بعد از درگیری زیاد و خرید بلیت ساعت 13 وارد استادیوم می‌شود. بازی قرار است ساعت 17 آغاز شود و هیچ امکان تفریحی برای او نداریم. این هوادار به دستشویی هم برود در بازگشت جایش را گرفتند. این هوادار را ما به مرز انفجار رساندیم و بازی را آغاز می‌کنیم.  آنهایی که در کار فوتبال هستند از رئیس فدراسیون تا نگهبان ورزشگاه آزادی این وضع را ایجاد کردند و با اولین اشتباه داور باعث پرخاش این هوادار می‌شوند. اگر شرایط را فراهم کنیم و هوادار در زمان مناسب به ورزشگاه بیاد و از امکانات لازم برخورد باشد دیگر این مشکلات به وجود نخواهد آمد. هوادار در این شرایط دیگر با خیال راحت بازی را نظاره می‌کند و به تیم حریف هم دیگر کاری ندارد. تمام این عوامل دست به دست هم می‌دهد و باعث می‌شود آن مشکلات در نهایت به وجود بیاید.

۴۱۲۴