وب سایت رسمی فوتبالی- شاید برای خیلی از افراد این سوال باشد که کمیته اخلاق در این مدت چه کرده و چه سیاستی را در قبال اتفاقات در پیش گرفته است.
به گزارش فوتبالی و به نقل از فارس، بعد از تشکیل منشور اخلاقی در فوتبال ایران حاشیه ها و اتفاقاتی که فقط محدود به مستطیل سبز می شد نه تنها کاهش پیدا نکرد بلکه در این سالهایی که گذشته همواره شاهد اتفاقات حاشیه ای عجیب و غریب در لیگ و فوتبال داخلی بوده ایم. بعد از چند سال آزمون و خطا در منشور اخلاقی سرانجام اساسنامه فدراسیون فوتبال بابت پیگیری مسائلی که فقط مربوط به مستطیل سبز نمی شد تصمیم گرفت آن منشور اخلاقی که معلوم نبود مبنای تشکیلش چه بود منحل شود و در عوض کمیته اخلاق تشکیل شود. کمیته ای که اساسا در فیفا هم به همین نام هست و منهای کمیته انضباطی که جرائم مربوط به داخل چمن را پیگیری می کند این کمیته پارا فراتر می گذارد و به مباحثی وسیع تر می پردازد.
با توجه به حواشی که فوتبال ایران دارد سر کمیته اخلاق هیچ گاه خالی نیست و همواره پرونده های ریز و درشتی در این کمیته تشکیل می شود. شاید برای خیلی ها جای سوال باشد که در یک سال گذشته کمیته اخلاق چه کرده و به چه پرونده هایی ورود کرده است.
در زیر نگاهی اجمالی می اندازیم به روند فعالیت و اقدامات اساسی این کمیته:
١-نظارت بر مسابقات هفته های پایانی لیگها در دستهجات مختلف که با دعوت مدیران عامل و سرپرستان و سرمربی ها به کمیته اخلاق با تذکرات جدی و نظارت دقیق اتفاقات ناگوار پیشگیری شد.تقریبا در هیچ کدام از لیگ هایی که برگزار شد به خصوص در هفته های پایانی خبر و مصاحبه ای مبنی بر گلایه برخی مدیران و مربیان نبود که نگرانی بابت تبانی و مسائل از این دست نباشد و کمیته اخلاق با توجه به این شرایط کنترل بر هفته های پایانی لیگ را در دستور کار خود قرار داد.
۲- بیرانوند و ماجرای برخورد ناپسند این بازیکن با مامور نیروی انتظامی. شاید خود دروازه بان پرسپولیس فکرش را هم نمی کرد که چشمان تیزبینی حرکت او را شکار کرده و این فیلم در اختیار کمیته اخلاق قرار می گیرد. شاید در طول لیگ رفتارهای مشابه اتفاق افتاده باشد اما قرعه آشکار شدن چنین رفتارهای بدی به نام دروازه بان پرسپولیس افتاد تا بلکه سایر بازیکنان لیگ تلنگری بخورند که با اطرافیان در ورزشگاه ها درست برخورد کنند و به خود اجازه ندهند هر رفتاری از آنها سر بزند.
۳- نظارت و ساماندهی مدارس فوتبال با همکاری دستگاههای نظارتی و پلیس در کل کشور.دغدغه خیلی از خانواده های فوتبال دوست که فرزندان خود را با هزاران امید و آرزو در مدارس فوتبال ثبت نام می کردند قانونی بودن و مجوز داشتن این مجموعه ها بوده و هست. یکی از فعالیت های کمیته اخلاق بر اساس گزارش های منفی که از طریق خانواده ها و برخی اهالی فوتبال نظارت بر همین مدارس فوتبال بود و کماکان این ساماندهی ادامه دارد.
٤-ساماندهی کانون هواداران باشگاهها و برخورد با لیدرهای متخلف مثل ع.ا. مسئله کانون هواداری و بوقچی هایی که سالهاست بدون مجوز و تایید از سوی مراجع ذی صلاح در حال فعالیت در باشگاه های پرطرفدار کشور هستند یک دغدغه مهم در فوتبال است. افرادی که با کنترل سکوهای خاص گاهی اهداف شوم خود را پیاده می کنند و با سردادن زنده بادها و حیا کن رها کن ها افراد را در تیم های مختلف به چالش با هواداران می کشانند. متاسفانه برخورد نکردن قاطع باشگاه ها با چنین افرادی و از همه بدتر حتی جلسه گذاشتن های مداوم از سوی برخی مدیران و مربیان تیم ها با این بوقچی های همیشه حاشیه ساز باعث شده تا سکوهای ورزشگاه ها به خصوص در تیم های پایتخت تبدیل به جولانگاه افکار زشت و دور از اخلاق این افراد شود. در روزهای آخر لیگ کمیته اخلاق با ورود به موقع به این پرونده تاحدودی توانست مقابل این اشخاص قرار گیرد. در همین راستا به کلیه باشگاه های کشور اعلام شد کانون های هواداری منحل شود و برای استخدام مشوقین جدید باید از مراجع ذی صلاح استعلام بگیرند. شاید این حرکت جدیدی در باشگاه ها باشد تا بلکه هواداران کمتر اسیر موج سواری بوقچی هایی شوند که طرفدار حزب باد هستند و با هر جلسه ای مواضعشان تغییر می کند.
٥-رسیدگی به پرونده جعل و انعقاد قراردادهای نامتعارف و غیرقانونی باشگاه استقلال.
٦- تشکیل پرونده در خصوص اظهارنظرهای غیرکارشناسی و غیر مسئولانه برخی از مسولین سازمان لیگ مثل فتاحی و علیپور.
٧-ورود و رسیدگی به موضوعات داوری.
4344