مشاور رییس مجلس شورای اسلامی: مدیران بازنشسته فدراسیون فوتبال اگر در سمت خود باقی بمانند، متخلف هستند

مشاور رییس مجلس شورای اسلامی: مدیران بازنشسته فدراسیون فوتبال اگر در سمت خود باقی بمانند، متخلف هستند

وبسایت رسمی فوتبالی- امیدوار رضایی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تأکید کرد، مدیران بازنشسته فدراسیون فوتبال اگر در سمت‌های خود باقی بمانند، طبق قانون متخلف خواهند بود.

به گزارش فوتبالی، امیدوار رضایی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و مشاور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص قانون منع به کارگیری بازنشسته‌ها، عدم اجرای آن در فدراسیون فوتبال تا این لحظه و نظر مجلس در این باره، اظهار داشت: سخنگوی اصلی مجلس شورای اسلامی، ریاست مجلس است. در جلسه‌ای هم که رئیس مجلس با مسئولان فدراسیون فوتبال داشتند، به صراحت اعلام کردند چون فدراسیون‌ها نهادهای عمومی غیردولتی هستند، مشمول این قانون می‌شوند و باید تبعیت کنند. از بُعد حقوقی چند مشکل است. یکی اینکه قوانینی که در مجلس تصویب شده با اساسنامه فدراسیون فوتبال تفاوت و تناقض‌هایی دارند.

وی با اشاره به دستگاه‌هایی که نهادی عمومی غیردولتی هستند و نحوه برخورد قانون با آنها، گفت: در گذشته هم وزارت ورزش و جوانان و هم فدراسیون‌ها سعی داشتند در مجلس خود را مؤسسه عمومی غیردولتی تصویب کنند که در این خصوص لایحه دادند و در مجلس هم تصویب شد. اکنون این دستگاه‌های اجرایی نهاد عمومی غیردولتی هستند، اما غیردولتی خالص نیستند. در اساسنامه‌ای که در دولت تصویب شده و با این موضوع تناقض دارد، آنها نهادی غیردولتی هستند و دیگر نهاد عمومی به شمار نمی آید. غیردولتی شامل این قانون نمی‌شود، اما چون خودشان پیشنهاد داده بودند نهادی عمومی غیردولتی باشند، شامل قانون می‌شوند. این موضوع در قانون منع به کارگیری بازنشسته‌ها نیز آمده که نهادهای عمومی غیردولتی مانند شهرداری‌ها، کمیته ملی المپیک و فدراسیون‌ها شامل قانون هستند. نظر دیگر در این قانون دربرگیری تمام ارگان‌ها، دستگاه‌ها یا نهادهایی است که از بودجه دولتی استفاده کنند، حتی اگر به طور کامل خصوصی باشند، اما اگر بودجه‌ای بگیرند شامل این قانون می‌شوند. پس از دو بُعد در قوانین مصوبه مجلس این فدراسیون‌ها شامل قانون می‌شوند. از نظر اساسنامه‌ای غیردولتی و مستقل هستند و زیر نظر سازمان‌های بین‌المللی مثل فیفا و AFC که مقررات خودشان را دارند.

رضایی تصریح کرد: اشکالی که پیدا شده است، دوستان در فدراسیون فوتبال باید در این خصوص زودتر اقدام می‌کردند. نمی‌شود فدراسیونی که زیر نظر فیفا قرار دارد و در کشوری است که معمولاً طبق اساسنامه مقررات ملی کشور هم حفظ می‌شود، به قوانین احترام نگذارد. حالا اگر تناقضی در دو قانون وجود داشته باشد، یا قوانین داخلی یا بین‌المللی را اصلاح می‌کنند که متأسفانه این نشده است. اگر فیفا روی این موضوع پابرجاست باید پیشنهاد یا طرحی به دولت یا مجلس می‌دادند که از این قانون خارج می‌شدند. خود نمایندگان هم می‌توانستند این کار را انجام دهند.

مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه آیا اکنون فدراسیون فوتبال شامل قانون می‌شود یا نه، گفت: از نظر قانونی و با مصوبه مجلس، کاملاً شامل قانون می‌شوند و قانون در این زمینه صراحت دارد و فدراسیون فوتبال جزو استثنائات قانونی نیست. استثنائاتی وجود دارد که مثلاً مقامات سیاسی الف، ب و ج، نیروهای مسلح با نظر رهبری، وزارت اطلاعات حدوداً یک درصد، جانبازان بالای 50 درصد، فرزندان شهید یا آزادگان بالای سه سال شامل استثنا می‌شوند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا ادامه حضور مدیران بازنشسته فدراسیون فوتبال غیر قانونی محسوب می‌شود، اظهار داشت: از نظر قانون، حضورشان غیرقانونی است، اما این دوستان هم از یک طرف زیر نظر قوانین بین‌المللی هستند و باید به دنبال اصلاح باشند.

رضایی در واکنش به این مسئله که با توجه به کمبود زمان مدیران بازنشسته فعلی فدراسیون فوتبال زمانی برای اصلاح قانون ندارند و در صورت اصلاح هم چنین قانونی به آنها نمی‌رسد، خاطرنشان کرد: طبیعی است که به آنها نمی‌رسد. آنها باید زودتر اقدام می‌کردند، چون یک سال است این بحث پیش آمده و دوستان باید زودتر اقدام و مسئله تناقض را حل می کردند. یا باید قوانین بین‌المللی را راضی می‌کردند، تبصره‌ای می‌گذارند یا به مجلس پیشنهاد می‌دادند که بودجه آنها از دولت نباشد و بودجه اختصاصی دولتی دریافت نکنند.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و عضو سابق هیئت مدیره باشگاه استقلال در خصوص اینکه فدراسیون فوتبال از بودجه دولتی استفاده می‌کند و تکلیف در این خصوص چیست، گفت: دقیقاً فدراسیون از دو منظر شامل قانون است. هم دستگاه اجرایی هستند و از طرفی هم بودجه دولتی می‌گیرند. طبق ماده پنج قانون خدمات کشوری دستگاه اجرایی محسوب می‌شوند و حتی بودجه دولتی هم می‌گیرند و هرکسی در این دو قانون قرار بگیرد، شامل قانون هم می‌شود.

وی در خصوص اینکه نمایندگان مجلس در صحبت‌های خود گفته بودند این قانون زودتر باید در خصوص همه بازنشسته‌ها اعمال شود و آیا قرار است در این خصوص تصمیمی گرفته شود، اظهار داشت: طبیعتاً قانون مجلس از چند راه اجرایی می‌شود. یا به بازرسی کل کشور یا به دیوان محاسبات می‌گویند که روی بودجه کشور نظارت دارد و دیوان محاسبات روی بودجه‌ای که به دستگاه‌ها می‌دهد، نظارت می‌کند. این موضوع می‌تواند در صورت دریافت بودجه پیگیری و قضایی کند. پیشنهادم به دوستان که علاقه زیادی هم دارند در پست‌های خود بمانند، راه قانونی و اصلاح قانون است. پیشنهاد بدهند که خودشان را از نهاد عمومی غیر دولتی خارج کنند یا از بودجه اختصاصی خودشان استفاده کنند و از اعتبارات بودجه عمومی خود را قطع کنند.

رضایی در واکنش به این مسئله که اگر بودجه دریافت نشود کار برای فدراسیون فوتبال نیز سخت خواهد شد، تصریح کرد: صددرصد و باید زودتر فکر می‌کردند. فدراسیون‌ها معمولاً مستقل هستند و خودشان درآمدزایی می‌کنند که اگر دولت خواست به آنها کمک می‌کند، اما اینها (فدراسیون فوتبال) ردیف بودجه مشخص دارند.

مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا از سوی بازنشسته‌های فدراسیون فوتبال که در سمت‌های خود باقی مانده‌اند، تخلفی صورت گرفته است، گفت: براساس نظر نمایندگان مجلس و به خصوص ریاست مجلس، تخلف کاملاً مشخص است و بهتر است از این پس دوستان راه قانونی و تعامل سازنده را پیش بگیرند تا به چالش جدی‌تری ختم نشود.

رضایی در خصوص اینکه آیا قرار است در مجلس بازهم در این باره صحبتی صورت بگیرد و از مدیران فدراسیون بازهم دعوتی صورت بگیرد، اظهار داشت: نمی‌دانم دعوتی خواهد بود یا نه، اما آقای تابش و دیگر دوستان در فراکسیون ورزش مجلس پیگیر هستند. من هم به عنوان مشاور در خدمت همه دوستان در مجلس یا بیرون مجلس هستم تا راهی را بگویم که از این چالش بیرون بیاییم.

9697