بکنباوئر: کرامر خالق ضدحملات سرعتی و ضربات یک-دو بود
درگذشت دتمار کرامر که با برگزاری کلاسهای آموزشی در پیشبرد فوتبال ایران نقش داشته، باعث شد تا قیصر ژرمنها از وی به عنوان نابغه تاکتیکی، خالق ضدحملات سرعتی یاد کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، روز گذشته بعد از آنکه اعلام شد دتمار کرامر، مربی اسطورهایی و معروف ژرمنها در سن 90 سالگی درگذشته است، فرانتس بکنباوئر از این بابت ابراز تاسف کرد.
قیصر آلمانها در یادداشتی که برای روزنامه بیلد نوشت، از مربی قدیمی کشورش به عنوان خالق برخی حرکات هجومی تاکتیکی یادکرد.
*نابغهایی به اسم کرامر
بکنباوئر در ابتدای مقاله خود نوشت: فوتبال آلمان با کرامر در اصل نابغهایی را از دست داد که شاید امروزه خیلیها او را نشناسند. این نکته که امورز تیم ها بعد از تصاحب توپ فوری به حالت ضدحمله سریع دست میزنند،کشف مربیان امروزی نیست. این تاکتیک را 40 سال قبل کرامر به بازیکنان یادداد. یا این که دیده میشود در حالت هجومی،تیمها از یک – دو کردن به عنوان سلاحی برای حمله میتوانند استفاده کنند، از ذهن تاکتیکپرور کرامر بوجود امد. او خودش هیچگاه بازیکنی مهم نبود. شاید همین مساله او را به سمت و سویی سوق داد که ظرافتهای تاکتیکی را در فوتبال ایجاد کند.
*مربی موفق در تیم آلمان
بکنباوئر سپس ادامه داد:من زمانی که کرامر مربی تیم جوانان کشور بود،با او آشنا شدم. آن موقع بحثی در فدراسیون وجود داشت که آیا از نظر اخلاقی میتوانم با وجود داشتن بچه اما با سنی کم برای تیم جوانان آلمان بازی کنم یا نه. بعد از دخالت زپ هربرگر، فدراسیون تصمیم به حضورم گرفت. اجازه پیداکردم برای آلمان بازی کنم. در جام جهانی 1966 نیز او دستیار هلموت شوئن در تیم ملی آلمان بود. کسب مقام نایب قهرمانی جهان به لطف تلاشهای وی حاصل شد. چون او از نظر تاکتیکی بسیار به تیم کمک کرد. بعد هم دتمار مربی ما در بایرن مونیخ شد. و به جرائت میتوان گفت که او مربی برتر تاریخ باشگاه است که جلسههای تیمی طولانی داشت چون میخواست اطلاعاتش را به دیگران منتقل کند.
*درگذشت یک مربی بزرگ
قیصر فوتبال آلمان از این که این چهره قدیمی درگذشت،ابراز تاسف کرد.
وی همچنین عنوان کرد: در زمستان گذشته با دتمار در رایت از توابع وینکل دیدار کردم. بعد از یک عمل جراحی وضعیت سلامتش وخیم شده بود. شاید مرگ میتوانست او را از درد و رنج راحت کند.
*اظهارات رئیس فدراسیون فوتبال آلمان
این اظهارات در حالی عنوان شد جمعه (دیروز) برای اولین بار ولفگانگ نیرسباخ، رئیس فدراسیون فوتبال آلمان خبر درگذشت کرامر را اعلام کرد.
وی به خبرنگاران گفت: ما با کرامر،مربی بزرگ و شخصیتی فوقالعاده دوستداشتنی را از دست دادیم. او در کل جهان سفیری کاملا آشنا برای فوتبال آلمان بود. به خاطر توانمندی و آگاهیهایش در همه جای دنیا مورد توجه و احترام بود. ضمن آنکه انسانی علاقمند به زندگی، عاشق و خوش برخورد بود. به عنوان رئیس فدراسیون احترام زیادی برای کارهای که در قبال فوتبال انجام داد،دارم.
*کرامر چهرهایی آشنا و موثر در فوتبال ایران
بیشک در مقطعی از تاریخ فوتبال ایران و در رشد و پیشرفت این ورزش در کشورمان، دتمار کرامر نیز نقش داشته است.
وی که در بیش از 90 کشور جهان کار کرده، قبل از انقلاب اسلامی، برای مربیان جوان و جویای نام کشورمان کلاسهای آموزشی و کاملا مفید برگزار کرد به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران، تاثیرات حضور در این کلاسهای آموزشی در سالهای بعد مشخص و نمایان شد.
کرامر همانگونه که بکنباوئر عنوان کرده،به عنوان استاد و معلم نابغهایی که معلومات خود را در اختیار شاگردانش میگذاشت، در ابتدای دهه 50 در ژاپن و بعد در کلاسهای که در تهران برگزار شد، آخرین دستاوردهای تکنیکی و تاکتیکی را به مربیان ایرانی انتقال داد که تاثیرات بسیار مثبتی در پیشرفت هر چه بیشتر فوتبال کشورمان داشت.
کرامر همچنین در دهه 70 زمانی که تیم ملی ایران خود را برای حضور در مسابقات مقدماتی جام جهانی 1994 آماده میکرد، به عنوان مربی تیم منتخب ستارگان اروپا در تهران حضور یافت.