گفت‌وگو فیفا با تنها بانوی داور بین‌المللی ایران/ ناظمی: پیشگام داوری بانوان ایران هستم

گفت‌وگو فیفا با تنها بانوی داور بین‌المللی ایران/ ناظمی: پیشگام داوری بانوان ایران هستم

وبسایت رسمی فوتبالی- داور بین المللی فوتسال بانوان ایران در آستانه فینال المپیک جوانان در اظهاراتی با سایت فیفا از مشکلات داوری و سختی‌هایش در این راه گفت. 

به گزارش فوتبالی، به نقل از فیفا، دو تیم فوتسال ژاپن و پرتغال امروز (چهارشنبه) در فینال المپیک جوانان برابر هم به میدان خواهند رفت که قضاوت این دیدار را گلاره ناظمی داور زن ایرانی بر عهده خواهد داشت.


وی مصاحبه‌ای با سایت فیفا انجام داده که در زیر می‌خوانید:


تجربه‌تان در المپیک بوینس‌آیرس چطور بود؟

ماموریت و وظیفه بسیار مهمی بود. بهترین داوران از کشورهای مختلف اینجا هستند و سطح مسابقات نیز بسیار بالاست. من بسیار خوشحالم.


چرا داور شدید؟

حدود 15 سال پیش من در ایران فوتبال بازی می‌کردم در آن زمان برادرم در سوپرلیگ داور بود و به من اصرار کرد که سعی خودم را کنم. برادرم به من گفت تو می‌توانی کار را انجام دهی و می‌توانی اولین باشی. در ایران گروه داوری زنان از 15 سال پیش کارش را شروع کرد.


چرا شما فوتسال را به جای فوتبال انتخاب کردید؟

چون فوتسال در ایران در بالاترین استاندارد برگزار می‌شود و بالاتر از فوتبال است. در زمان آغاز کار داور فوتبال هم بودم اما آن برای من کافی نبود. در فوتسال ما در آسیا تیم شماره برتر هستیم. سطح فوتسال ما خیلی خوب است. راه برای پیشرفت وجود داشت. فوتسال به من کمک کرد تا داوری‌ام را بهبود ببخشم.


گلاره ناظمی


طی کردن این مسیر چقدر سخت بود؟

در ابتدا بسیار سخت بود اما اگر شما هدف روشن داشته باشید می‌توانید کار را انجام دهید. مردم به ویژه مردان همیشه می‌گفتند زنان داوران خوبی نیستند این حرف‌ها در تصمیم‌گیری من مهم بود تا به آنها بگویم و نشان دهم می‌توانم کارم را به خوبی انجام دهم. من از این حرف به عنوان یک انگیزه برای ادامه کار استفاده کردم. برادر و خانواده‌‌ام خیلی مرا حمایت کردند و این بسیار مهم بود.


آیا هیچ وقت در این مدت تسلیم شدید؟

بله از ذهنم این موضوع عبور کرد چون حمایت نمی‌شدم اما این موضوع مرا قوی‌تر کرد. شما می‌توانید و باید کاری را که می‌خواهید انجام دهید. من می‌خواستم این را به ویژه به مردان اثبات کنم. من قادر بودم این کار را انجام دهم و به تنهایی هم انجام دادم. تلاش کردم و موفق بودم.


زنانی که در همان زمان این شغل را انجام دادند، شرایط‌شان چطور بود؟

یا 8 زن داور هم بودند اما همه آنها کنار رفتند چون شرایط سخت بود. خانواده‌ها یا همسرانشان این شغل را قبول نمی‌کردند. آنها متوجه نمی‌شدند زنان فقط برای داوری به کشورهای مختلف سفر کنند. در ایران اگر شما بخواهید به عنوان یک زن داور شوید به اجازه همسرتان نیاز دارید. امروزه خیلی چیزها تغییر کرده و 3 سطح فوتسال برای بانوان وجود دارد. 50 داور زن در سطح بالا و 100 داور در سطوح دیگر در کل کشور فعالیت دارند.


آیا فکر می‌کنید شما پیشگام هستید؟

اینکه الان خودم را می‌بینم و اینکه دیگر زنان به خانه‌هایشان برگشتند، بله من پیشقدم هستم. زنان زیادی بودند که دوست داشتند پیشرفت کنند. وقتی به این تورنمنت دعوت شدم شاید در ابتدا به عنوان یک نکته مثبت به ویژه توسط مردان دیده نشد اما بعد از دعوت شدن به این مسابقات و دیگر رقابت‌ها در آسیا، مردان کشور من پروسه‌ای را که طی کردم را دیدند. حالا مردان به من اعتقاد و اعتماد دارند.